true
اقتصادتهران: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از پرداخت پنج درصدی یارانه سود تسهیلات به صورت بلاعوض به طرحهای تولیدی کوچک و متوسط نیمه تعطیل و تعطیل خبر داد و پیشبینی کرد امسال ۲۰۰۰ میلیارد تومان به بخش صنعت و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به توسعه صادرات کشور اختصاص یابد که تا دو هفته آینده نهایی میشود و پس از آن طبق برنامهریزیهای انجام شده به صورت ماهانه به بخش تولید تزریق شود.
محسن صالحینیا روز گذشته در نشست تخصصی بررسی مسائل و مشکلات صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری که در استانداری برگزار شد، گفت: باتوجه به اینکه سال جاری سال رونق تولید و تجارت است تمام تمرکز این وزارتخانه رفع مشکلات و چالشهای پیش روی تولید کشور است.
وی افزود: هرچند تولید باید پشتیبانی شود اما با توجه به محدودیت منابع اعتباری تخصیص یافته به بخش صنعت و معدن کشور در حال حاضر تکمیل طرحهای نیمهتمام برای تزریق اعتبار در اولویت برنامههای وزارتخانه قرار دارد.
صالحینیا با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز برای حیات بخشیدن به صنایع و تولید کشور بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است، اظهار کرد: این در حالی است که تنها رقمی معادل ۱۰۳ هزار میلیارد تومان به این بخش تخصیص یافته و تنها ۳۱ درصد آن از محل اعتبارات و تسهیلات بانکی تأمین شده است.
وی گفت: با اقدامات انجام شده برای رفع چالشهای تولید در کشور پیشبینی میشود این رقم تا ۴۰ درصد افزایش یابد و با تأمین اعتبار از محل بودجه دولت و تسهیلات بانکی حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به این بخش تخصیص یافته که میتواند تحولی عظیم در تولید کشور ایجاد کند.
صالحینیا خاطرنشان کرد: با توجه به واحدهای تازه تأسیس و تغییر نرخ نهادههای تولید، این رقم حتی باید بیش از ۱۷۰ هزار میلیارد تومان باشد که به دلیل مشکلات بودجهای کشور امکانپذیر نیست.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت فقدان نقدینگی برای تأمین مالی پروژههای تولیدی و صنعتی و نرخ سود تسهیلات را از جمله مهمترین چالشهای تولید کشور دانست و تصریح کرد: باید تدابیر لازم برای رفع این موانع و راهاندازی واحدهای صنعتی اندیشیده شود.
صالحی نیا در خصوص تأمین اعتبار بخش صنعت و معدن از محل هدفمندی یارانهها افزود: علیرغم مکاتبات و تلاشهای انجام شده از طرف وزارتخانه به دلیل مشکلات عمده دولت پس از تغییر نرخ حاملهای انرژی هنوز منبعی برای اختصاص به این بخش آزاد نشده است.
وی همچنین افزود: چنانچه سود سپرده کاهش یابد و سرمایه در گردش به بانکها انتقال یابد زمینه گردش مالی را فراهم خواهد کرد ضمن آنکه دست بانکها نیز در ارائه تسهیلات بازتر میشود.
وی اظهارکرد: بهینهسازی خط تولید، اصلاح ساختار تجهیزات، تولید و حاملهای انرژی و کمک به توسعه صادرات از طریق بهبود خدمات گمرکی زمینه رشد تولید را فراهم خواهد کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بهبود شرایط پس از تخصیص اعتبار از محل هدفمندی یارانهها خاطرنشان کرد: چنانچه رقم ۲۰ هزار میلیارد تومانی از محل منابع و ۲۰۰۰ میلیارد تومانی صندوق توسعه ملی به صعنت انتقال یابد برخی چالشها برطرف خواهند شد.
وی با بیان اینکه باید زمینه جذب منابع توسط واحدهای تولیدی فراهم شود، افزود: بیش از ۸۰ درصد مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی کوچک و متوسط قابل حل است که باید اقدامات لازم برای حل مشکلات آنها انجام شود.
صالحی نیا از مسئولان استانی خواست برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی طرحهایی که ضمن داشتن توجیه اقتصادی، آورده سرمایه، سرمایه درگردش و پارامترهایی که جوابگو هستند اولویت بندی شده و براساس آن تأمین اعتبار شوند.
صالحینیا با بیان اینکه فراخور ظرفیتها و قابلیتهای استانی باید از اعتبارات استفاده کرد، گفت: تولید نیازمند رونق بازار و ایجاد تقاضای موثر است و در این خصوص صادرات و واردات بهویژه واردات نهادههای تولیدی برای توسعه صادرات در اولویت توجه قرار میگیرند.
وی از رشد ۵٫۱ درصدی تولیدات داخل در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: طبق برآوردهای انجام شده برآیند تولید در سال گذشته تولیدات صنعتی و معدنی رشد داشتهاند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=20819
false
true