true
اقتصادتهران: دستیار ویژه سهام عدالت رئیس سازمان بورس با بیان اینکه سود سهام عدالت امسال دو برابر میشود، گفت: تکلیف سهام ۳.۵ میلیون متوفی سهام عدالت تا پایان شهریور مشخص میشود.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از بازار سرمایه، پیمان حدادی دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت امروز در جمع خبرنگاران در محل این سازمان اظهار داشت: با وجود اینکه ۳۱ استان در کشور داریم اما ۳۰ شرکت سرمایهگذاری مرتبط با سهام عدالت تشکیل شده و از این تعداد ۲۶ شرکت سرمایهگذاری استانی در سال ۹۹ در بازار دوم بورس پذیرش شده و نماد آنها درج شد گرچه هم اکنون همه نمادهای شرکتهای سرمایهگذاری عدالت به دلیل تعیین تکلیف نشدن مجامع این شرکتها و هیأت مدیره آن متوقف است.
وی افزود: شرکت سرمایهگذاری استان تهران به دو بخش استان تهران و البرز تقسیم شده و شرکت سرمایهگذاری استان تهران افزایش سرمایه انجام داده است. در مورد استان البرز باید تشکیل این شرکت در نزد سازمان ثبت اسناد به ثبت برسد که هنوز انجام نشده است. در مورد شرکت سرمایهگذاری استان سمنان هم با وجود اینکه بارها مکاتبات انجام شده هنوز اقدامی نشده و به نظر باید از طریق مراجع قضایی و با اقدام قضایی به نتیجه برسد. شرکت سرمایهگذاری قزوین و چهارمحال و بختیاری گرچه ثبت شده اما هنوز مدارک آن کامل نشده در نتیجه نماد آن نیز در بورس بازگشایی نشده است.
دستیار ویژه سهام عدالت رئیس سازمان بورس گفت: در هفت شرکت سرمایهگذاری استانی کمیته تخلفات سازمان بورس به دلیل احراز تخلف اقدام به سلب صلاحیت هیأت مدیره این شرکتها کرده و همچنین به خاطر عدم اجرای آییننامه سهام عدالت امکان بارگذاری اطلاعات بر روی سامانه کدال وجود ندارد و بنابراین هر شرکتی نتواند اطلاعات خود را در کدال اعلام کند، نماد آن تعلیق میشود. در این زمینه در هفت استان سلب صلاحیت انجام شده است.
به گفته حدادی، صورتهای مالی شرکتهای استانی باید طبق استاندارد حسابداری انجام شود. در زمان بازگشایی نمادهای سهام عدالت استانی عمدتاً زیر NAV یا ارزش ذاتی سهام در بازار معامله میشد و یکی از دلایل آن نبود بازارگردان حرفهای در این نمادها بوده است. در حالی که شورای عالی بورس قبلاً مصوب کرده بود که صندوق توسعه بازار نقش بازارگردان برای سهام عدالت داشته باشد.
پولی برای بازارگردانی سهام عدالت وجود ندارد
وی افزود: صندوق توسعه بازار به دلیل اینکه پولی در اختیار نداشت نمیتوانست بازارگردانی کند. از طرفی گفته شده بود قیمت سهام استانی باید حول و حوش ارزش روز سهام یا NAV باشد که این با ذات عملیات بازارگردانی جور در نمیآید چراکه وظیفه بازارگردان کمک به نقدشوندگی سهم است. بنابراین یکی از عواملی که باعث بسته شدن نمادها شد به دلیل نداشتن بازارگردان و افت سهام به زیر ارزش روز بوده است. چون ممکن بود برخی اشخاص حقوقی با خرید یکی دو درصد از سهام شرکتهای استانی مدیریت آن شرکتها را به دست بگیرند که این با فلسفه سهام عدالت در تناقض قرار داشت.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=246676
false
true