true
اقتصادتهران: موضوع صادرات نفت ایران و نیز تاثیر این مساله بر روی روند صادرات نفت جهانی مدتهاست که موضوع اصلی محافل نفتی دنیاست. در واقع ایالات متحده آمریکا با اعمال تحریمهای یکجانبه و غیر منصفانه درصدد جستجوی راهی برای مقابله با این روند رو به بهبود بوده و مجموعهای از تمهیدات و سیاستهای غیر منطقی را به کار گرفته تا از روند صادرات نفت ایران جلوگیری کند تا به زعم خود بتواند در این راه خلل وارد کرده و به اقتصاد کشورمان آسیب رساند.
در این راستا مجموعه وزارت نفت، با وجود کارشکنی های ایالات متحده توانسته با بکارگیری روش های جایگزین صادرات نفت تاکنون توانسته بخشی از این نقیصه را جبران کرده و راهی برای تداوم روند صادرات داشته باشد. به گفته وزیر نفت، اینگونه اقدامات آمریکا علیه ایران و تحریم یکجانبه ایران، مصداق تروریسم اقتصادی به شمار می رود که در واقع نقض اصول حقوق بینالملل است.
بیژن زنگنه امروز چهارشنبه، ۱۰ مهرماه در نشست تخصصی «رهبری در سبد انرژی جهان و اولویتهای صنعت گاز» در سومین مجمع بینالمللی انرژیویک روسیه، با اشاره به اهمیت افزایش تقاضای میانمدت و بلندمدت برای گاز طبیعی و چگونگی همکاریهای بینالمللی به منظور توسعه صنعت گاز، یادآور شد: با اینکه بیشتر پیشبینیها نشان میدهد تا سال ۲۰۴۰ میلادی، گاز طبیعی با رشد سالانه حدود ۱.۵ درصد و به واسطه رعایت ملاحظات زیستمحیطی، پاسخگوی یکچهارم تقاضای انرژی جهان خواهد بود، تصریح کرد: بخش عمده این افزایش، ناشی از رشد تولید گاز طبیعی مایع شده (الانجی) خواهد بود؛ این در حالی است که پاسخگویی به این تقاضا نیازمند همکاری جهانی در حوزههای مختلف از جمله سرمایهگذاری، انتقال فناوری و توسعه زیرساختهای تجارت است.
از آنجا که ایران یکی از کشورهای اصلی صادرکننده گاز در جهان نیز محسوب می شود و دارای جایگاه قابل قبول جهانی است، ادامه کارشکنی های آمریکا به طور حتم نخواهد توانست روند همکاری ایران با سایر کشورهای منطقه و مشتریان ایران را تحت تاثیر قرار دهد.
همین چند روز پیش بود که رجب طیب اردوغان روز جمعه و قبل از ترک هفتاد وچهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، اعلام کرد که جمهوری ترکیه با وجود تحریم ها به خرید نفت و گاز از ایران همچنان ادامه خواهد داد.
احترام ایران به تعهدهای بینالمللی
به گفته وی امروز سه کشور ایران، فدراسیون روسیه و قطر در این جلسه حضور دارند که با ابتکار اولیه خود زمینه ایجاد مجمع کشورهای صادرکننده گاز را فراهم کردند و اکنون شاهد رشد این مجمع و تقویت جایگاه جهانی آن به عنوان مرجع بینالمللی هستیم.
در همین راستا وزیر نفت در مسکو تصریح کرد که در این رویداد تاکید خواهم کرد که بازار انرژی باید غیرسیاسی باشد و این بازار باید از دخالتهای یکجانبه و غیرقانونی دور بماند، زیرا این مساله در درازمدت هم به نفع مصرفکننده و هم تولیدکننده است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز نخستین بار در تهران و به ابتکار جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است، تصریح کرد: افزایش تعداد اعضا در بیستمین دوره آن در مسکو نشان میدهد طرحی موفق بوده است.
زنگنه با بیان اینکه نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز به محلی برای انتقال تجربهها و تبادل اطلاعات تبدیل شده است و افزایش تعداد اعضا نیز نشان میدهد ابتکار ایران نتیجه بخش بوده است، تصریح کرد: در این سفر با همتایان روس و دیگر کشورها دیدارهای دوجانبه خواهیم داشت.
آنچه اکنون از اهمیت برخوردار است این که بخش انرژی باید سیاستزدایی شود و مداخلات سیاسی جای خود را به منطق اقتصادی، چندجانبهگرایی، مشارکت و همکاری بدهد؛ ضمن اینکه اعمال تحریمهای یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران و اعمال فراسرزمینی آن از سوی ترامپ از مصادیق بارز «تروریسم اقتصادی» و نقض اصول حقوق بینالملل است و معیشت تودههای مردم را هدف قرار میدهد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=167136
false
true