true
اقتصادتهران: مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه، گفت: ملاک ما در مدیریت بهره برداری از سدهای حوضه دریاچه ارومیه، قانون و توافقات است.
مسعود تجریشی در نشست ارزیابی عملکرد مدیریت بهره برداری از منابع آبی سدهای حوضه دریاچه ارومیه گفت: برای ما ملاک عملکرد قانون و توافقات جمعی است.
وی افزود: بر اساس مصوبه ۲۵ شهریورماه ۹۳ وزارت نیرو موظف بوده برنامه ای ارائه کند که ظرف ۲۰ سال به تعادل در بهره برداری از آب های زیرزمینی برسیم. همچنین وزارت نیرو در تاریخ دوم تیرماه ۹۴ در شورای عالی آب موظف می شود نیاز زیست محیطی دریاچه ارومیه را طبق برنامه بدهد.
وی در پاسخ به این که چرا سدها در حوضه دریاچه ارومیه اهمیت دارند، گفت: حدود ۸۱ سد در حال بهره برداری در این حوضه داریم که ۹۵ درصد قدرت تنظیمی آب حوضه را دارد و این به طور کامل در دست بشر است و وابسته به لطف و عنایت الهی نیست.
تجریشی ادامه داد: از ۱۶ رودخانه اصلی که می تواند ۲ هزار ۵۸۷ میلیون متر مکعب نیاز آبی دریاچه ارومیه را تامین کند روی ۸ رودخانه سد ملی احداث شده است و از کل ۲ هزار و ۵۸۷ میلیون متر مکعب آب تجدیدپذیر دریاچه ارومیه، هزار و ۹۷۵ میلیون متر مکعب حقابه دریاچه ارومیه وابسته به رودخانه های دارای سد است.
وی تصریح کرد: بر اساس آمار هر سالی که بهره برداری از سد داشته ایم تراز دریاچه ارومیه پائین آمده و با هر تنظیم منابع آب ما سهم دریاچه را نداده ایم.
مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: بر اساس مصوبات و مستندات آب تجدیدپذیر این حوضه ۵ هزار و ۲۲۰ میلیون متر مکعب بوده و ۳۸ درصد این آب، حقابه دریاچه ارومیه بوده است اما از ۳ سال اخیر که بگذریم مقدار تامین حقابه همواره در ۲۰ سال اخیر کاهش پیدا کرده و از ۳۸ درصد تنها ۲۱ درصد از سالها حقابه دریاچه تامین شده است.
وی در پاسخ به اینکه عملکرد مدیریت سدها در همین حقابه طی ۳ ساله گذشته چگونه بوده است گفت: آب شرب هر چه می خواسته اند داده ایم. سهم کشاورزی صد درصد داده شده، برای صنعت آنچه در نظر گرفته شده داده اند اما محیط زیست در ۳ سال اخیر ۲۱، ۳۰ و ۴۵ درصد از سهمش را دریافت کرده است در حالی که مصوبه شورای عالی آب می گوید اولویت حقابه اول با شرب، بعد محیط زیست و بعد باقی موارد است اما الان اولویت اول با همه چیز است و بعد اگر چیزی باقی ماند به محیط زیست هم آب می دهیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=125616
false
true