true
اقتصادتهران: نماینده مراکز اسقاط کشور با اشاره به یک میلیون و ۳۵۰ هزار خودروی فرسوده در کشور و اضافه شدن ۲۰۰ هزار خودرو به طور سالانه به این رقم تاکید کرد: متاسفانه با توجه به محدود شدن واردات خودرو و افزایش حجم تولید گواهیهای اسقاط در کشور، ارزش این گواهیها کاهش یافته و به تبع آن روند نوسازی خودروهای فرسوده کند شده به شکلی که ظرف شش ماه گذشته هیچ خودرویی اسقاط نشده است.
به گزارش ایسنا، محمدمهدی طلایی در نشست خبری بررسی وضعیت نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور و نقش آن بر آلودگی هوا، گفت: متاسفانه اخیرا کلانشهرهای کشور درگیر آلودگی هوا شدهاند این در حالیست که یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در کشور نیز همین افزایش آلایندگی هوا است و در این میان مهمترین منبع آلوده کننده هوا منابع متحرک هستند.
وی افزود: در حال حاضر یک میلیون و ۳۵۰ هزار خودروی فرسوده در کشور در حال تردد هستند که این خودروها بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصد مدل صفر نوع خودشان بنزین مصرف میکنند و آلایندگی این خودروها ۵۰ برابر خودروهای با استاندارد یورو۴ و ۲۲ برابر خودروهای با استاندارد یورو۲ است. برابر آمارهای اعلام شده ۵۰ درصد سوانح رانندگی کشور نیز مربوط به همین خودروهای مربوطه است.
نماینده مراکز اسقاط کشور ادامه داد: تا سال ۱۳۹۳ با اسقاط ۳۰۰ هزار خودروی فرسوده رقمی معادل ۱۳ هزار میلیارد تومان چرخه اقتصادی برای کشور به همراه داشت که در بخشهایی چون کاهش مصرف سوخت و کاهش آلایندگی محیط زیست افزایش ایمنی ناوگان، افزایش بهرهوری ایمنی حمل و نقل قابل مشاهده بود.
طلایی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۷٫۷ کل خودروهای کشور فرسوده هستند، گفت: متاسفانه بار نوسازی خودروهای کشور بر دوش وارد کنندگان گذاشته شده در حالی که تنها ۷ درصد خودروهای شماره گذاری درون کشور وارداتی هستند. در حال حاضر ۲۱۰ مرکز اسقاط خودرو در سراسر کشور فعال هستند و ظرفیت اسقاط خودروی آنها تا دو میلیون دستگاه افزایش پیدا کرده است، این درحالیست که اخیرا روند نوسازی خودروهای فرسوده به شدت کاهش پیدا کرده به شکلی که ظرف شش ماه گذشته هیچ خودرویی اسقاط نشده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=106567
false
true