true
اقتصادتهران: معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران گفت: تصویب یا به روزرسانی رشته های دانشگاهی بر اساس نیاز بازار اشتغال نیازمند زمان و گاهی غیرممکن است بنابراین آموزش مهارتهای کوتاه مدت و کاربردی ضروری به نظر می رسد.
سید عزیز آشنا در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: امروزه نقش آموزشی دورههای مهارتی کوتاه مدت نسبت به مدارک و دورههای دانشگاهی پررنگتر شده و یادگیری دورههای مهارتی کاربردیتر از دورههای آموزشی دانشگاهی است. از این رو، در شرایطی که چرخه تصویب یک رشته و به روزرسانی آن با توجه به نیاز بازار وجود ندارد، آموزش مهارت های کاربردی کوتاه مدت ضروری به نظر می رسد.
وی به صنعت آموزش در دنیا اشاره کرد و افزود: دانشگاهها موسسات آموزش عالی، موسسات آموزش کوتاه مدت، آموزشهای الکترونیکی و مجازی، تولید تجهیزات آموزشی همگی از اجزای صنعت آموزش به شمار می روند.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی تهران با بیان اینکه برنامههای آموزشی در راستای آینده ترسیم میشود، ادامه داد: اگر در افق آینده، ایران دانشبنیان ترسیم شده است به این معناست که دانش و مهارتهای لازم یاد گرفته شود.
آشنا یادآور شد: هماکنون در کشور ۱۶۰ واحد جهاد دانشگاهی وجود دارد که میکوشند در حوزه آموزش نوآور باشند جهاد دانشگاهی تهران هم تلاش میکند بنابر نیازهای آموزشی دورههایی را طراحی و به صورتهای مختلف حضوری، غیرحضوری و کارگاهی آنها را برگزار کند.
وی با بیان اینکه در دنیای کنونی سازمانهای آموزشی باید با ارائه آموزشهای مناسب این فضاهای خالی را پر کنند، گفت: امروزه باید برای ایجاد اشتغال به سمت آموزشهای مهارتی حرکت کرد.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی تهران با یادآوری اینکه در برههای از زمان با افزایش نیاز به ورود به دانشگاهها ناگزیر از افزایش شمار دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در کشور بودیم، اظهارداشت: این موضوع به ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی، پیام نور، جامع علمی کاربردی و موسسات عالی آزاد منجر شد و در آن دوره از تعداد افراد پشت کنکور کاسته شد اما هماکنون به مرحلهای رسیدهایم که دانشگاهها به دنبال پذیرش دانشجو هستند.
آشنا ادامه داد: شمار دانشجویان از ۴ میلیون و ۷۰ هزار نفر در سال تحصیلی ۹۶-۹۵، به ۳ میلیون و ۶۱۵ هزار نفر در سال ۹۷- ۹۶ رسید که این یعنی کاهش ۱۲ درصدی در مدت یکسال. این میتوانند تبعاتی را برای کل نظام آموزشی کشور داشته باشد.
وی با بیان اینکه کاهش ورودی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی پیش از این نیز در سایر کشورها رخ داده است، گفت: یکی از عللی که دانشگاههای خارجی به دنبال دانشجویان از دیگر کشورها بودند همین کاهش شمار متقاضیان داخلی بود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=168863
false
true