true
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اجازه بارگذاری صنایع جدید در تهران را نمیدهیم، گفت: واحدها و لکههای صنعتی باید ساماندهی شود و بارگذاریهای جدید و نامتعارف خیانت در حق نسل آینده است.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در آیین افتتاحیه مدول دوم سیستم تصفیه فاضلاب شهرک صنعتی نصیر آباد رباط کریم همزمان با گرامیداشت هفته زمین پاک افزود: ۴۸ لکه صنعتی اطراف شهر تهران وجود دارد که نیازمند ساماندهی است زیرا بسیاری از این واحدها غیرمجاز ایجاد و تخلفاتی در این زمینه انجام شده و اساسا کسی که متخلف است و کسی که غیرمجاز کاری را انجام می دهد در از بین بردن محیط زیست هم از هیچ چیز ابایی ندارد.
وی با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به موضوع مجموعهها و صنایع دانش بنیان یادآور شد: در زمینه شرکتهای دانشبنیان و استقرار آنها در امتداد شعاع و نیز شرکتهای صنایع غذایی در توسعهای مشکلی نداریم ولی در مورد صنایع آلاینده، اعلام میکنم در استان تهران مجوز نخواهیم داد و اجازه بارگذاری جدید را نمیدهیم.
سلاجقه ادامه داد: بارگذاری صنعت در استان تهران با توجه به آنچه دیده و تجربه کردهایم، اصلا شایسته نیست و موضوع شعاع ۱۲۰ کیلومتر، آن هم در غرب تهران به سمت کرج و قزوین و در مسیر باد غالب معنی و مفهومی ندارد و اساسا این اشباع صنعت و نوع استقرار و آلودگیهای آن، استانهای تهران و البرز را به شدت تحت الشعاع و تحت تاثیر قرار داده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه دولت به دور از شعارهای شیک و مردم پسند، کارهای زیربنایی خود را بر مبنای اعتقاداتی که دارد انجام می دهد، تصریح کرد: یکی از شاخص های دولت انقلابی و مردمی این است که باید بر اساس اصول پایدار حرکت کند و یکی از مبانی اصول پایدار، بحثی هست که ما در موضوع توسعه داریم و باید بتوانیم شاخص های محیط زیستی را ارتقا دهیم.
معاون رئیس جمهور اظهارداشت: تغییرات اقلیمی باعث شده توزیع و مقدار یکی از اصلی ترین شاخص های اقلیم یعنی بارش و نزولات آسمانی به لحاظ مکانی و زمانی دچار تغییر شود و این خود موجب شده که به لحاظ شرایط اقلیمی، ایران جزو کشورهای کم بارش محسوب شود.
وی اضافه کرد: هر چند اگر در کشور میانگینها را در نظر بگیریم، از کمتر از ۱۰ میلی متر در لوت و بیشتر از ۲ هزار میلی متر در انزلی باز هم آب به اندازه کافی وجود دارد اما پراکنش و توزیع آن بر اساس سایر نعمت هایی که خدا داده و جایگزین آب کرده متفاوت است.
سلاجقه با اشاره به اینکه با قرارگیری در این چرخه یکی از بحثهای مهم، موضوع استفاده از آب در بخش صنعت است، افزود: استفاده از آب در بخش صنعت بر اساس نوع صنعت و میزان مصرف آن کاملا متفاوت است و صنایع آب بر به ویژه صنایع غذایی باید در فرایند تولید، مدیریت، رعایت الگوی مصرف و بازچرخانی آب را در اولویت برنامههای خود قرار دهند.
منابع آب و خاک کشور در مرز خطر قرار گرفته است
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر این واقعیت که امروز در منابع آب و خاک کشور، به عنوان مجرم هستیم و با نگاه به آمار و اطلاعات موجود در مرز خطر قرار گرفته ایم، گفت: با نگاه به ظرفیتهای آبی محدود کشور تنها با مدیریت اصولی و منطقی میتوانیم از این آستانه عبور کنیم و در این زمینه با توجه به آمار ارائه شده، بازچرخانی حدود ۱۷۷ هزار متر مکعب در شبانه روز در مجموع صنایع کشور خوشبختانه موضوع مهم و قابل توجهی است که البته این مقدار آب هم باید به نحو مطلوب مدیریت شود.
سلاجقه با بیان اینکه با طرح مساله جدیدی در دنیا مانند رد پای آب و آب مجازی، کلید واژههایی به وجود آمد که یک بار معنایی، اقتصادی و اجتماعی پیدا کرده است، تصریح کرد: بعد از کلید واژه آبهای مجازی، ردپای آب مطرح شد یعنی در فرایند تولیدی، برای محصول نهایی چقدر آب مصرف و هزینه شده تا این محصول به دست آمده و قیمت تمام شده محصول نهایی را در کشوری مثل کشور ما باید بر مبنای میزان حجم آب مصرف شده برای آن کالا محاسبه کنیم.
وی اظهار داشت: اگر کشور می خواهد پایدار باشد باید قیمت تمام شده کالاها بر مبنای میزان حجم آب مصرفی برای تولید آن باشد.
سلاجقه با تشریح اینکه صنعت و محیط زیست دو بال یک کشور هستند و از هیچ کدام از این دو نمیتوانیم بگذریم، گفت: با عنایت به فرمان سال مقام معظم رهبری در مجموعههای دانش بنیان، امیدواریم صنایع به این سمت و سو حرکت کنند زیرا مساله صنعت و محیط زیست همه ابعاد حیات ما را تحت شعاع قرار می دهد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=238027
false
true