true
اقتصادتهران: مدیرعامل بورس انرژی گفت: با توجه به پیچیدگی، گستردگی و تنوع نیازهای صنعت نفت، شرکت ملی نفت باید تامین مالی از طریق بازار سرمایه را به صورت فرایندی مستمر و نه مقطعی مورد توجه قرار دهد.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از بورس انرژی ایران، علی نقوی در نخستین نشست «هماندیشی شرکت ملی نفت ایران و فعالان بازار پول و سرمایه» که با حضور مدیران ارشد نفت و حوزه بانک و بازار سرمایه با تاکید بر ظرفیتهای قانونی که در این حوزه وجود دارد، گفت: سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۲ با صراحت به مشارکت بخش خصوصی برای فروش نفت و گاز، تنوع در روشهای فروش و شفافیتی که در حوزه اقتصادی ایجاد میکند، تاکید دارد.
به گفته نقوی ماده ۱۸ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید، تبصره یک ماده ۱۳ قانون خروج غیر تورمی از رکود، بند (ح) ماده ۴ قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران و قوانین بودجه و مصوبات هیئت وزیران نیز از دیگر ظرفیتهای قانونی این حوزه است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی در ادامه به قانون رفع موانع تولید اشاره کرد و توضیح داد: یکی از ظرفیتهایی که در این قانون برای پالایشگاهها وجود دارد این است که اگر خوراک خود را از طریق بورس خریداری کنند، وزارت نفت به آنان ۲ درصد تخفیف خواهد داد.
به گفته مدیرعامل بورس انرژی ایران، اگر پالایشگاهها خوراک خود را طبق مکانیزم بورس انرژی خریداری کنند و سپس فرآورده خود را صادر کنند یا به دولت بفروشند، ضمن افزایش شفافیت مالی در میان پالایشگاهها و وزارت نفت، ظرفیتهای بسیار زیادی برای استفاده از ابزارهای مالی در اثر این گردش مالی شفاف نیز به وجود میآید. همچنین اعمال تخفیف ۲ درصدی، سبب افزایش سودآوری پالایشگاهها و ایجاد انگیزه و جذابیت برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در طرحهای جدید خواهد شد.
نقوی با بیان این که فرایند تأمین مالی مانند یک زنجیره است و ابزارهای مالی به اتکای بازار معاملات فعال به وجود میآیند، تشریح کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا ۳۰ آذرماه سال کنونی، یک میلیون و ۱۸۰ هزار تن از فراوردههای عرضه شده توسط شرکت ملی نفت ایران به ارزشی بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان معامله شدهاست.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=232313
false
true