دوشنبه, ۲۰ بهمن , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

همکاری با بخش خصوصی برای افزایش صادرات

۲۷ مرداد, ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۶

همکاری با بخش خصوصی برای افزایش صادرات

اقتصادتهران: وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با اشاره به افزایش تعامل با بخش خصوصی برای افزایش صادرات، گفت: طبق توافق با اتاق ایران قرار است پنج میلیارد دلار تا پایان نیمه دوم امسال به صادارت افزوده شود که ارز حاصل از این صادرات برای حمایت از واحدهای تولیدی به کار گرفته می‌شود.

به گزارش اقتصادتهران به نقل از وزارت صنعت، معدن وتجارت، «سیدرضا فاطمی امین» وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم برای وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور در اتاق ایران با هیات رئیسه پارلمان بخش خصوصی دیدار و نظر نمایندگان بخش خصوصی را برای حضور در وزارت‌خانه صنعت، معدن و تجارت جلب کرد و گفت: بسیاری از موانع در بخش‌های مختلف، گره‌های ساده‌ای هستند که با تعامل قابل رفع هستند.

وی در این نشست با اشاره به برخی نکات بیان شده درباره برنامه‌ها برای اداره این وزارت‌خانه گفت: من تلاش کردم به طور خلاصه مهم‌ترین برنامه‌ها و رویکردهای خودم را بیان کنم و اولین راهبرد من اصلاح ساختار تولید و تجارت است.

فاطمی امین ادامه داد: با افزایش صادرات غیرنفتی مرکز ثقل مدیریت ارز از بانک مرکزی به سمت وزارت صنعت آمده است. تا ده سال قبل به دلیل صادرات بالای نفت، بانک مرکزی این مدیریت را بر عهده داشت اما اکنون با افزایش سطح صادرات غیرنفتی، وزارت صنعت، معدن و تجارت در این بخش اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از مهمترین راهبردهای من بحث اقتصاد تشکل‌ها و حلقه‌های تصمیم‌سازی است که من اعتقاد جدی به آن دارم. من معتقدم انواع اقدامات در حوزه‌های صادرات و اشتغال را کسب و کارها انجام می‌دهند نه دولت. در واقع دولت باید سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری و تسهیل‌گری و نظارت کند.

وی با تاکید بر موضوع صادرات گفت: توجه ویژه‌ای به موضوع صادرات دارم. صادارت همیشه مهم بوده اما الان به ۲ دلیل مهم‌تر است. دلیل اول اینکه اگر بازار ارز بر هم بریزد و قیمت ارز رشد کند، عواقب بدی خواهد داشت و سیستم را در شروع کار با چالش اعتماد عمومی مواجه می‌کند. نکته مهم دیگر هم اینکه از آنجا که در چند سال گذشته تورم بالایی داشتیم، قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است. به عبارتی تولیدات داخل، متقاضی داخلی ندارند و لازم است بخش صادرات را در این حوزه‌ها فعال کنیم تا از تولید حمایت کنیم.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها