true
اقتصادتهران: به نظر میرسد با توجه به باز شدن فضا پس از توافق هستهای، سرمایه گذاران بسیاری برای ورود به بازار ایران وارد شوند. یکی از این بازارها، بازار صنعت خودرو است که تا کنون، مباحث زیادی در مورد آن به میان آمده است.
از ورود غولهای بزرگ صنعت خودروسازی آلمان گرفته تا خودروسازان، فرانسه قصد حضور مجدد در بازار ایران را دارند که البته در این میان، شرایط حضور مجدد خودروسازان فرانسوی با توجه به عملکرد گذشته آنها باید مورد ارزیابی قرار گیرد.
اکنون نیز خودروسازان ژاپنی برای همکاری مشترک با ایران در تولید و ارائه خودروهای سبک و سنگین اعلام آمادگی کردهاند به طوری که وزیر صنعت، معدن و تجارت از افزایش ظرفیت تولید خودروهای سبک و سنگین تا دو برابر خبر داد و گفت: ایران و ژاپن میتوانند در صنایع خودروسازی همکاری نزدیکی داشته باشند.
محمدرضا نعمتزاده در دیدار معاون وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن اظهار کرد: ایران و ژاپن در گذشته همکاریهای بسیار استراتژیک و بلندمدتی داشتهاند که به نظر میرسد تداوم این همکاریها در دوره جدید نیز باید پیگیری شود، این در شرایطی است که ایران به دنبال توسعه همکاری ها در زمینه صنایع غذایی، شیمیایی، مصالح ساختمانی و صنایع الکترونیکی با ژاپن است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وجود منابع غنی هیدروکربنی در ایران، افزود: ایران می تواند در زمینه طراحی، ساخت، سرمایهگذاری و تجارت روابط خود را با ژاپن گسترش دهد، این در شرایطی است که اولویت دوم همکاری میان دو کشور در بخش برق، حوزه انتقال و تولید تجهیزات صنعت برق است.
وی تصریح کرد: کشورهای اروپایی مذاکراتی را برای سرمایهگذاری مشترک بر ایران انجام داده اند که بر این اساس، در زمینه های مدیریت، بازاریابی و حضور در بازارهای بینالمللی در صدد توسعه اقتصادی و زیربنایی با همه کشورهای دنیا هستیم.
به گفته نعمتزاده، در زمینه خودروهای سبک و سنگین قرار است ظرف ۱۰ سال آینده ظرفیت تولید دو برابر شود، بنابراین همکاریهای خودرویی ایران و ژاپن نیز می تواند به موازات گسترش یابد.
همچنین در این دیدار «دایشیرو یاما گیوا»، معاون وزیر اقتصاد صنعت ژاپن نیز از ابراز تمایل بالای شرکتهای ژاپنی برای توسعه روابط اقتصادی با ایران خبر داد و گفت: شرکتهای بدل ژاپنی به دنبال فرصتهای جدید سرمایهگذاری در ایران هستند و امیدواریم دوران جدیدی از همکاری های مستمر و استراتژیک با ایران را آغاز کند.
وی افزود: منابع طبیعی و نیروی جوان ایران در کنار فناوری پیشرفته ژاپن می تواند زمینهساز توسعه همهجانبه همکاریها باشد.
به گزارش مهر، معاون وزیر اقتصاد و صنعت ژاپن خاطرنشان کرد: امیدواریم همکاریهای اقتصادی، تجاری و سرمایهگذاری میان ایران و ژاپن یک پروسهای مستمر و ثابت باشد.
بررسی شرایط پساتحریم با حضور نعمتزاده در کمیسیون اقتصادی
در خبر دیگری آمده است، در جلسه روز یکشنبه کمیسیون اقتصادی مجلس افقهای پیشروی صنعت و اقتصاد کشور و همچنین مشکلات در مسیر رسیدن به اهداف بالادستی در شرایط پساتحریم بررسی شد.
رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با اعلام این خبر در گفتوگو با ایسنا، گفت: در جلسه امروز کمیسیون که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رییس بانک مرکزی، رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی، رییسان بانکهای کشور و همچنین مدیران عامل شرکتهای خودروسازی برگزار شد با هدف توجه ویژه به بخش صنعت و برداشتن گامهای عملیاتی برای تحقق منویات رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید و لزوم اتخاذ سیاستهای راهبردی برای خروج از رکود مطرح و شرایط اقتصادی کشور در شرایط پساتحریم مورد بررسی قرار گرفت.
او افزود: شرایط پیش روی اقتصاد کشور و مشکلات عرصه تولید و اقتصاد از سوی صنعتگران و رییسان بانکها در جلسه امروز مطرح شد و راهکارهای عملی خروج از رکود در شرایط پساتحریم مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد این جلسات برای رسیدن به اهداف کلان استمرار یابد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=25425
false
true