true
اقتصادتهران: سرپرست دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت وزارت بهداشت گفت: براساس نتایج مطالعات مرکز علمی تحقیقات سلامت، هزینه های فقرزای حوزه سلامت ۴۰ درصد کاهش یافته است و در زمان حاضر هیچ بیماری به دلیل هزینه های سلامت، از خدمات صرف نظر نمی کند.
به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سیدموسی طباطبایی افزود: هرچند این عدد هنوز بالاست، اما باید با تلاش بیشتر آن را کاهش دهیم تا میزان پرداخت از جیب مردم کاهش یابد.
طباطبایی با اشاره به تعریف سازمان جهانی بهداشت درمورد حمایت مالی از فقرا، اظهارکرد: طبق تعاریف جهانی، زمانی حفاظت مالی از بیماران فراهم می شود که فرد به دلیل فقر از دریافت خدمت سلامت صرف نظر نکند یا برای استفاده از یک خدمت سلامت از نیازهای ضروری خود منصرف نشود و یا به واسطه صرف هزینه در مقوله سلامت، دچار فقر و هزینه های کمرشکن نشود، یعنی هیچ کسی نباید بیشتر از ۴۰ درصد هزینه های غیرخوراکی اش را در زمینه سلامت خرج کند.
وی تصریح کرد: یکی از محورهای اصلی اجرای طرح تحول سلامت در دولت های یازدهم و دوازدهم رفع همین موانع و حفاظت مالی از بیمار بوده است که جهش های خوبی نیز در این زمینه داشته ایم.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت ادامه داد: درست است که در زمان شروع طرح تحول سلامت، ایران مانند کشورهای فقیر نبود و مردم از بسیاری از خدمات سلامت صرف نظر نمی کردند، اما زمانی که برنامه تحول آغاز شد، تصور می کردیم که میزان مراجعین۱۰برابر افزایش خواهد داشت که فقط ۱۰ درصد به مراجعین اضافه شد و این امر نشان دهنده آن است که فقط ۱۰ درصد مردم به دلیل فقر از نیازهای سلامت صرف نظر می کردند که عدد قابل قبولی بود.
وی در این زمینه افزود: در حال حاضر به این نتیجه رسیده ایم که بعید است فردی به خاطر هزینه های سلامت از این خدمات صرف نظر کند، زیرا در حال حاضر پرداخت ۱۰ درصد هزینه پرونده درمانی که به طور متوسط دو و نیم تا سه و نیم میلیون تومان است، به ۲۵۰ تا ۳۵ هزار تومان کاهش یافته است و سهم بیمار فقط ۱۰ درصد از کل هزینه ها است.
سرپرست دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت، گفت: تقریبا تمام گروه ها و دهک ها می توانند این هزینه را بپردازند و حتی گروه های ناتوان در پرداخت هزینه ها را به واسطه مددکاری توانسته ایم پوشش دهیم و اگر در گذشته مددکاری به هزار نفر ارائه خدمت می داد، درحال حاضر، ارایه خدمات مددکاری، از هزار نفر به ۱۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.
طباطبایی با بیان اینکه باید کاری کنیم تا فرد مجبور نباشد از نیازهای غیر ضروری دیگر خود صرف نظر کند، به شاخص های توسعه کشور اشاره کرد و گفت: در این چند سال در کشور ، شاخص بی عدالتی در سلامت بر اساس منحنی ها و نمودارها، یک سوم تا یک چهارم کاهش پیدا کرده است.
طباطبایی افزود: متوسط پرداختی مردم قبل از برنامه طرح تحول سلامت، ۶۰ درصد بود، در سال شروع برنامه تحول، به ۵۴ درصد کاهش پیدا کرد و در حال حاضر این رقم به ۷ / ۳۸ درصد رسیده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=119436
false
true