true
اقتصادتهران: ساخت یک کیلووات ظرفیت نیروگاه حرارتی ۴۰۰ یورو هزینه دارد و این در حالی است که برنامه ارتقای ۱۱۱۵ مگاواتی نیروگاههای حرارتی با هزینه بسیار کمتری زمینه افزایش تولید برق را مهیا میکند؛ تاجاییکه طبق گفتههای وزیر نیرو متوسط ارتقای توان برای هر کیلووات ساعت، ۳۰ یورو هزینه دارد که بیانگر هزینه بسیار کم ارتقای توان است.
بهگزارش ایسنا، ایران در تابستان سال گذشته با ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در صنعت برق رو به رو بود و با فرض رشد ۴.۵ تا ۵ درصدی اوج مصرف برق، این عدد در سال جاری به ۱۹ هزار مگاوات میرسید که معادل ۲۵ درصد تولید برق کشور است. وزارت نیرو برای مقابله با این ناترازی و جلوگیری از افزایش مصرف در ابتدا برنامه توسعه ۳۰هزار مگاواتی صنعت برق را در دستور کار قرار داد اما به دلیل اینکه با توجه به روند روبهرشد مصرف، تولید در این میزان پاسخگوی تقاضا در سالهای آتی نبود، میزان برنامه برای چهار سال آتی و افزایش ظرفیت به ۳۵ هزار مگاوات شامل سه بخش یعنی ۱۵ هزار مگاوات نیروگاههای حرارتی مرتبط با وزارت نیرو، ۱۰ هزار مگاوات نیروگاههای صنایع و ۱۰ هزار مگاوات نیروگاههای تجدید پذیر تبدیل شد.
آنطور که علیاکبر محرابیان – وزیر نیرو – گفته، هم اکنون از ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه صنعتی ۵۴۰۰ مگاوات عملیات شروع شده و اولین نیروگاه صنایع ما در تابستان سال جاری به مدار میآید و بر این اساس امیدواریم نیروگاههای صنایع ما به بیش از ۱۰ هزار مگاوات برسد.
به گفته وی در مرحله بعد از ارتقای راندمان ما به سراغ واحدهای سیکل ترکیبی رفتیم تا با ایجاد واحدهای بخار به میزان یک سوم ظرفیت نیروگاهها بدون سوخت نسبت به تولید برق اقدام کنیم وافزایش راندمان نیروگاهها را شاهد باشیم. بدین ترتیب امسال ۱۲ واحد بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی به بهرهبرداری میرسد.
به گفته وزیر نیرو ۱۹ هزار مگاوات ناترازی ما با فرض این است که ما هیچ حرکتی نکنیم. بر این اساس با افزایش توان اتفاق افتاده تا پایان دوره گرما بالای ۶۰۰۰ مگاوات از ناترازی کاسته میشود اما بازهم رهایی از خاموشی بستگی به مصرف مشترکان دارد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=240218
false
true