true
اقتصادتهران- مهرداد عسگری: معاون سیاسی-امنیتی استانداری هرمزگان، با بیان آن که این استان جزو ۵ استان امن برای سرمایه گذاری است از سرمایه گذاران برای انجام فعالیت های اقتصادی دعوت کرد.
به گزارش خبرنگار اعزامی اقتصادتهران به بندرعباس، بهروز اکرمی در حاشیه بازدید خبرنگاران از مراکز سیاحتی و گردشگری استان هرمزگان ضمن بیان این مطلب گفت: با راه اندازی مرکز خدمات سرمایه گذاری استان هرمزگان و عضویت تمامی دستگاه های اجرایی ذیربط در این مرکز، روند سرمایه گذاری در این استان تسهیل و تسریع شده است.
وی معتقد است نگاه به تمامی بخشهای اقتصادی کشور از جمله بخش گردشگری باید همه جانبه باشد و اگر هریک از قطعات پازل وجود نداشته باشد تکمیل، رونق و سامان آن بخش از اقتصاد ممکن نخواهد بود.
وی با بیان آن که آنچه در نگاه اول استان هرمزگان را در بحث اقتصادی با اهمیت تر جلوه می دهد، جنبه تجاری و اقتصادی این استان است، یادآور شد: ظرفیت های بالقوه بسیاری در این استان وجود دارد که به آنها بی توجهی شده است به طوری که یکی از این ظرفیت ها، بخش گردشگری آن است که با توجه به جاذبه های بسیار منحصر به فرد می تواند اشتغالزایی مناسبی را به همراه داشته باشد.
وی گفت: گردشگری در کنار پتانسیلهای اقتصادی می تواند استان هرمزگان را به یکی از استان های مهم در جذب گردشگر بدل کند، اما این مهم انجام نمی شود، مگر آن که به ایجاد زیرساختها در این استان توجه بیشتری شود.
اکرمی با بیان این که، استان هرمزگان استانی گسترش یافته در طول است و از غرب تا شرق این استان قریب به یک هزار کیلومتر فاصله وجود دارد، افزود: این شرایط زمینه آب و هوای متغیر در این استان را فراهم آورده است، به گونهای که در بسیاری از ماه های سال می توان آب هوایی گرم و سرد را در نقاط مختلف استان تجربه کرد.
وی با تاکید بر ضرورت شناسایی جاذبه های گردشگری استان ها به مردم سراسر کشور گفت: در شهر جاسک و در مسیری که به سمت این شهر طی می شود به لحاظ طبقات زمین شناسی جغرافیای منحصر به فردی وجود دارد و در شهرستان سیرک نیز خور آزینی از جاذبه های مهم گردشگری در این استان است.
ضرورت ایجاد زیرساخت های لازم برای جذب گردشگر در جزیره هرمز
معاون سیاسی و امنیتی استاندار هرمزگان با اشاره به جزیره هرمز به عنوان یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری این استان اظهار کرد: جزیره هرمز بهشت زمین شناسی خاورمیانه است و باید متناسب با ظرفیتهای این جزیره زیرساختهای لازم برای جذب گردشگر به این منطقه نیز فراهم شود.
وی با اشاره به ظرفیت گردشگری دریایی در هندورابی نیز اظهار داشت: در جزیره قشم، سواحل زیبا و در هرمز بهترین اماکن گردشگری وجود دارد.
وی افزود: بابت توسعه گردشگری، چندین هلدینگ سرمایه گذاری وارد جزیره هرمز شدند و در این باره مذاکرات نهایی شده و در مرحله عقد قرارداد است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان تأکید کرد: توسعه گردشگری در جزایری نظیر جزیره هنگام و جزیره هرمز با محوریت گردشگری سنتی است، زیرا گردشگران منازل بومیها را بر هتلهای پنج ستاره ترجیح می دهند.
وی ادامه داد: در همین راستا به خانوادههایی که قصد دارند در جزیره هرمز مکانهای مسکونی خود را تبدیل به محلی برای خدمات به گردشگران کنند، تسهیلات کم بهره ارائه میشود تا با مصالح سنتی، خانه خود را بهسازی کرده و به عنوان محلی برای اسکان گردشگران در اختیار آنها قرار دهند.
هرمزگان مرکز تجاری و گردشگری با کیش و قشم است
اکرمی با اشاره به اهمیت استان هرمزگان در فعالیت های اقتصادی کشور، گفت: بیش از ۵۶ درصد صادرات و واردات کالاهای تجاری کشور از این استان انجام می شود.
وی افزود: علاوه بر این، هرمزگان به عنوان مرکز تجاری و گردشگری با ۲ منطقه آزاد کیش و قشم اهمیت زیادی در حوزه تجاری کشور دارد.
وی با بیان اینکه هرمزگان با یک هزار کیلومتر نوار ساحلی در حوزه دریایی کشور نیز جایگاه ممتازی دارد، یادآور شد: بیش از ۹۵ درصد سفرهای دریایی کشور از طریق این استان انجام می شود و با توجه به تنوع آب وهوایی در هرمزگان، شاهد جذابیت های خوب گردشگری در شرق وغرب استان هستیم.
رونق گردشگری استان هرمزگان نیازمند نگاه همه جانبه و همکاری تمامی دستگاههاست
معاون سیاسی، امنیتی واجتماعی استانداری هرمزگان اظهار داشت: بندر باهنر نیز به عنوان بزرگترین بندر مسافری کشور سال گذشته شاهد تردد بیش از پنج میلیون مسافر دریایی بود که از بندرعباس بین جزیره های قشم، هرمز، لارک، هنگام و کیش همواره در رفت و آمد بودند.
وی با اشاره به اینکه از ۱۷ جزیره کشور ۱۴ جزیره در هرمزگان قرار دارد گفت: با توجه به وجود ظرفیت های دریایی در تلاش هستیم بخش گردشگری استان را بیش از پیش تقویت کنیم و برای همین منظور تا پایان سال جاری ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار ملی استانی با سود چهار درصد در اختیار سرمایه گذاران بخش های مختلف گردشگری و اقتصادی قرار می گیرد تا در حوزه های مختلف اقتصادی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه هرمزگان خود را برای میزبانی از مهمانان نوروزی آماده کرده است، گفت: سال گذشته در ۲۰ روز تعطیلی های نوروز حدود شش میلیون نفر به این استان سفر کردند و پیش بینی می شود امسال نیز تعداد مسافران نوروزی افزایش یابد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان تصریح کرد: موقعیت اقتصادی هرمزگان سبب شده تا نرخ بیکاری در استان کمتر از سطح ملی باشد و در آخرین طرح آمارگیری نیروی کار نرخ بیکاری هرمزگان حدود هشت درصد بود.
ایجاد کنسرسیوم سرمایه گذاری برای ایجاد زیرساختها در بندر هرمز
اکرمی در ادامه از انعقاد تفاهم همکاری با کنسرسیوم سرمایه گذاری برای ایجاد زیرساختهای لازم در بندر هرمز خبر داد و افزود: هلدینگ سرمایه گذاری برای ایجاد هتل و بهبود زیرساختهای منطقه مذاکراتی را انجام داده است و به زودی قراردادهایی به این منظور منعقد خواهد شد.
وی با بیان اینکه با تصویب معاونت ریاست جمهوری ۱٫۵ میلیارد دلار برای پروژههای روستایی اختصاص می یابد، عنوان کرد: بخشی از این مصوبه به پروژههای روستایی استان هرمزگان اختصاص یافته است و در سال آینده نیز به این منظور بودجه هایی به این استان اختصاص خواهد یافت.
وی تصریح کرد: ۵۰ درصد درآمدهای استانی می تواند به توسعه هراستان اختصاص یابد و در استان هرمزگان نیز بخشی از درآمدها صرف طرحهای توسعهای در استان میشود.
نشست با مسئولان سازمان هواپیمایی در خصوص قیمت بلیط هواپیما
اکرمی با اشاره به راه اندازی مرکز خدمات سرمایه گذاری در استانها اظهار کرد: تمامی ادارات در مراکز سرمایه گذاری مستقر هستند و تلاش میشود در کمترین زمان ممکن مجوزهای لازم برای راه اندازی کسب و کارها و سرمایه گذاریها ارایه شود.
وی درباره قیمت بالای بلیت هواپیما در برخی پروازها که تا یک میلیون تومان نیز می رسد، اظهار کرد: قیمت بلیت هواپیما در کشور شناور است و به همین دلیل در برخی زمان ها نرخ بلیت افزایش قابل توجهی را تجربه می کند.
وی از برگزاری نشستی در هفته جاری با مسئولان سازمان هواپیمایی، مسئولان دولتی و نمایندگان بخش خصوصی خبر داد و افزود: در این نشست راهکارهای لازم به منظور جلوگیری از افزیش بی رویه نرخ بلیت هواپیما به ویژه در ایام نوروز مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
اکرمی تاکید کرد: نگاه ما نه تنها به بخش گردشگری که به همه حوزههای اقتصادی باید نگاهی همه جانبه و پازلی باشد، به این معنا که اگر هر یک از قطعات این پازل تمکیل نباشد، پازل ساخته نمی شود و وقفه و فقدان در هر بخش می تواند نارساییهای بسیاری را به دنبال داشته باشد.
وی تاکید کرد: رونق بخش گردشگری و مزایای اقتصادی آن به همت و تلاش تمامی بخشهای از مردم گرفته تا دولت و بخش خصوصی وابسته است و نگاه به سرمایه گذاری در این بخش نیز باید مثبت باشد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=113277
false
true