true
اقتصادتهران: چهارمین نمایشگاه لوازم خانگی در حالی از چهارشنبه گذشته در مصلی تهران آغاز به کار کرد که به نظر می رسد این نمایشگاه از سوی مردم با استقبال زیادی مواجه نشود. برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی در سالهای گذشته نیز حاکی از آن است که مردم از تخفیفهای ارائه شده توسط غرفه داران راضی نبوده و همین مساله خرید را با دشورای برای آنها مواجه کرده بود. این در حالی است که در نمایشگاه امسال نیز، این مساله همچنان به قوت خود باقی است ضمن آن که کمبود نقدینگی دست مردم نیز مزید بر علت شده است. در حالی که بسیاری از مردم در خریدهای روزانه خود با مشکل مواجه شدهاند و بسیاری از اصناف نیز در فروش کالاهای خود تخفیفهای زیادی را ارائه میدهند که این امر نشان از بازار کساد دارد، چطور میتوان انتظار داشت که نمایشگاه لوازم خانگی با استقبال مواجه شود؟ این در حالی است که مشاهدات خبرنگار ابتکار از نمایشگاه سال گذشته نشان میدهد بسیاری از غرفهداران از برگزاری نمایشگاه و نحوه استقبال مردم ناراضی بوده و با وجود ارائه تخفیفهای بسیار زیاد در روز پایانی نمایشگاه از سوی غرفهداران باز هم تعداد اندک شماری حاضر به خرید میشدند. حال معلوم نیست مسئولان برگزاری نمایشگاه چه اقداماتی برای برپایی بهتر نمایشگاه امسال انجام داده اند؟
از سوی دیگر بسیاری از تولیدکنندگان برای ارائه محصولات خود همچنان با مشکل قاچاق مواجه هستند که بازار لوازم خانگی نیز از این قاعده مستثنی نیست. ضمناً اجرای طرح ایران کد که در سالهای گذشته برای جلوگیری از قاچاق کالا پیاده سازی شد و میلیاردها دلار از وجوه بیت المال صرف اجرای آن شد، دیگر اجرا نخواهد شد!
در همین رابطه محمود شکری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در حاشیه برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی به خبرنگار ابتکار گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت بدون دلیل و با ادعای اینکه ایران کد، منجر به شکل گیری قاچاق و گسترش آن شده است، آن را متوقف کرد و هنوز با گذشت دو سال از آغاز به کار دولت یازدهم، هیچ طرح جایگزینی برای ایران کد از سوی دولت ارائه نشده است؛ در حالیکه این طرح به معنای واقعی جلوی قاچاق را گرفته بود و منافع عده ای را هم به خطر انداخت؛ ضمن اینکه چند صد میلیارد تومان برای آن هزینه شده بود.
وی افزود: هم اکنون بیست میلیارد دلار قاچاق کالا در کشور انجام می شود که البته باور آن سخت است؛ چراکه قاچاق به مفهوم واردات به شکل پنهانی است و در حالیکه، بیست میلیارد دلار کالای قاچاق با کانتینر وارد کشور می شود که خود جای تعجب دارد، بنابراین باید گفت که قاچاق زاده مافیایی است که سازماندهی شده است.
شکری نسبت به تولید کالاهای زیرپله ای هشدار داد و تصریح کرد: متاسفانه کالاهای داخلی با برند خارجی تولید می شوند و به نوعی دامپینگ می کنند؛ در حالیکه این تولیدات از خمیردندان گرفته تا گوشی موبایل، به صورت قاچاق وارد کشور می شود.
در هر صورت، به نظر میرسد که برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی اگرچه در راستای اقبال عمومی برای خرید کالاهای تولید داخل است اما باز هم بسیاری از مردم رویکرد خود را، خرید لوازم خانگی خارجی میدانند و به کالاهای ایرانی و محصولات داخلی روی خوش نشان نمیدهند. به بیان دیگر، بهتر است به جای برگزاری این نمایشگاهها که البته اطلاع رسانی مناسبی هم برای جذب مشتری پیش از آن صورت نمیگیرد، مسئولان در اندیشه حمایت از تولیدات داخلی و تولیدکننده واقعی باشند و با ارائه تمهیدات مناسب، شرایط سخت و دشواری برای قاچاقچیان ایجاد کنند تا تعداد بیشتری از تولید کنندگان در اینچنین نمایشگاههایی حضور یابند و از سوی دیگر مردم نیز رغبت بیشتری نسبت به خرید کالای ایرانی و محصولات تولید داخل پیدا کنند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=28210
false
true