true
اقتصادتهران: بدون شک هیچ کشوری از بروز آسیب های اجتماعی در امان نیست. شدت و ضعف بروز آسیب های اجتماعی بسته به نوع فرهنگ هر جامعه متغیر است. این که هر اقدام اشتباه در هر جامعه ای یک آسیب مطرح شود به عوامل متعددی بستگی دارد که مهم ترین آن چگونگی شکل گرفتن فرهنگ آن جامعه است. اما به طور حتم برخی آسیب های اجتماعی در تقریباً تمام کشورها ناشی از برخی جرایم است که مشترک به نظر می رسد. اینکه هر جرم در نهایت به بروز یک آسیب اجتماعی منجر شود یا خیر نیز مقوله ای پیچیده است که در این خصوص جامعه شناسان و رونکاوان می توانند نظرات تخصصی دهند.
به طور مثال اگر فردی در هر جامعه به اعتیاد دچار شود در وهله نخست باید بررسی کرد که این امر ناشی از کمبود در چه حوزه هایی است و سپس به دنبال راهکار و جلوگیری از اشاعه آن رفت. در واقع اعتیاد بلایی است که ممکن است در کمین هر خانواده ای باشد. این تفکر که در سال های اخیر از فرد معتاد به عنوان یک بیمار یاد می شود که باید تحت درمان قرار بگیرد امری بسیار مطلوب به شمار می رود که به دلیل افزایش آگاهی ها در این زمینه و نیز تغییر در نگرش های گذشته حاصل شده است.
در واقع تا زمانی که اعتیاد در کشور جرم تلقی شود و نگاه ما به معتاد یک نگاه مجرمانه است، نمی توان از مردم انتظار داشت در این حوزه به معتادان کمک کنند.
اما نکته قابل توجه این که هر آسیب اجتماعی را نمی توان به دلیل کوتاهی دولت در امور اجتماعی نسبت داد. در این زمینه اگرچه دولت در پیشگیری از بروز آسیب های اجتماعی نقش مهمی دارد اما بدون شک نقش بخش خصوصی و یا همان NGO ها در کاهش این آسیب ها نیز بسیار مهم و اثر گذار است.
بخش خصوصی نه تنها در امور اقتصادی بلکه در امور اجتماعی نیز تاثیر محسوس و اثر گذاری می تواند داشته باشد به گونه ای که با ارائه اطلاعات کافی در مورد مقولات اجتماعی و نیز نحوه بررسی با فرد آسیب دیده پس از وقوع بحران می تواند علاوه بر تثبیت نقش خود در جامعه به کمک دولت نیز بیاید و باری از دوش بخش دولتی بردارد.
البته باید به این نکته نیز توجه داشت که در بروز و نیز ریشه کن کردن هر آسیب اجتماعی بسیاری از سازمان ها باید دخیل باشند و به بیان دیگر باید دستگاه هایی همچون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی و شهرداری ها به این موضوع وارد شوند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=64766
false
true