اقتصادتهران: آمارهای بانک صنعت ومعدن نشان می دهد، طرح های فولادی و سیمانی در مجموع نزدیک به ۴۰ درصد تسهیلات ارزی که با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی تخصیص یافت، برای ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر فرصت اشتغال فراهم ساخته است.
براساس جداول آماری بانک صنعت و معدن، بخش نیروگاهی، فولاد، پتروشیمی، نفت و گاز، صنعت ساختمان، صنعت سیمان و داروسازی در مجموع هشت میلیارد و ۵۳۲ میلیون یورو را جذب کردند که فولادیها با سه میلیارد یورو زمینه ساز اشتغال ۱۰ هزار نفر را فراهم ساختند و بخش صنعت سیمان نیز با جذب ۲۷۰ میلیون یورو امکان اشتغال ۲ هزار و ۵۰۰ نفر را فراهم آوردند.
جداول آماری مورد بررسی گویای آن است که در طرح های به بهره برداری رسیده فولادی به ترتیب فولاد سپید دشت، قائنات، میانه و شادگان که در شمار طرح های استانی محسوب می شوند به ترتیب ۲۹۸ میلیون یورو، ۲۹۳، ۲۸۲ و ۲۸۰ میلیون یورو را جذب کردند.
فولاد سپید دشت با ۷۷۵ نفر، قائنات ۷۷۵ نفر، میانه و شادگان نیز هریک امکان اشتغال ۶۷۶ نفر را فراهم ساختند.
هفت طرح فولاد استانی از سال ۱۳۸۵در دولت نهم کلید خورد و به دلیل مشکلات مالی سال ها متوقف ماند، اما در دولت یازدهم از نیمه دوم سال ۹۲ فرصت از سرگیری فعالیت ها با تامین منابع ایجاد شد، بگونه ای که اکنون اغلب این طرح ها بخش تولید آهن اسفنجی را فعال ساخته اند و بخش فولاد سازی در برنامه امسال و سال آینده پیش بینی شده است.
فولاد سپید دشت (چهارمحال و بختیاری)، نی ریز (فارس)، قائنات (خراسان جنوبی)، شادگان (خوزستان)، سبزوار (خراسان رضوی)، بافت (کرمان) و میانه (آذربایجانشرقی) هفت طرح فولاد استانی محسوب می شوند که با ظرفیت های ۸۰۰ هزار تن تا یک میلیون تن برنامه ریزی شده اند.
ایران در چارچوب سند چشم انداز ۱۴۰۴ دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد را هدف گذاری کرده و امسال قرار است حداقل به ظرفیت ۴۰ میلیون تنی دستیابیم.
همچنین فولاد روهینا (خوزستان) یکی دیگر از طرح های به بهره برداری رسیده با تسهیلات ارزی بانک صنعت ومعدن است که با بهره گیری ۱۰۰ میلیون یوروییآ زمینه اشتغال ۴۴۵ نفر را فراهم ساخت.
دیدگاه ها بسته هستند.