true
اقتصادتهران: مدیر مرکز جامع مشاوره، رشد و توانمندسازی آستان قدس رضوی گفت: دانشگاهها و موسسات ما دچار نوعی فاصله از مبانی دینی هستند. به نوعی علم با سکولاریسم درآمیخته شده و در دانشگاههای ما روانشناسانی که پا به حوزه دینی میگذارند نیازمند تقویت هستند، کارهای غیر متعارف کردن دشوار است.
به گزارش ایسنا، دکتر محسن اصغری نکاح روز سه شنبه، ۲۵ تیر در نشست خبری «اولین جشنواره رسالهها و پایاننامههای برتر حوزه مشاوره و روانشناسی با رویکرد دینی» که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: مرکز جامع مشاوره و توانمندسازی آستان قدس رضوی حدود یک سال و نیم پیش شکل گرفته و فلسفه وجودیاش این بوده که در دو دهه گذشته آستان قدس رضوی بنا به ضرورتهایی که برای زائران و مجاوران وجود داشته، در حرم در ذیل اداره تبلیغات و در سطح شهر در ذیل موسسه پژوهشهای جوانان آستان قدس مشاوره ارائه میداده است.
وی افزود: با گسترش این فعالیتها این نیاز احساس شده که فعالیتها به صورت حرفهای و در تراز فعالیتهای علمی و حرفهای مشاوره انجام شود تا در شان آستان قدس رضوی در بُعد علمی باشد. با تاسیس معاونت علمی آستان قدس رضوی این جهتگیری به این سمت رفته که تمام فعالیتها در تراز علمی ارائه شود، بنابراین این مرکز تاسیس شد. قسمتی از آن توسعه فعالیتهای موجود بوده که در این بخش کلینیکهای مشاورهای تجمیع شدند و قسمتی نیز تاسیس کلینیک مشاوره بوده است.
اصغری نکاح با بیان اینکه مرکز جامع مشاوره و توانمندسازی آستان قدس رضوی سیاستگذاری، نظارت، رهبری و مدیریت تمام فعالیتهای روانشناسی و مشاوره را بر عهده دارد که در آستان قدس انجام میشود، عنوان کرد: این مرکز شامل چندین کلینیک است. کلینیک زائران در حرم در باب الهادی مستقر بوده که به زائران به صورت رایگان خدمات ارائه میدهد و در سال گذشته حدود ۲۳ هزار ساعت مشاوره به زائران ارائه شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: کلینیک بعدی آستان مهر رضوی بوده که در شهر مشهد در بلوار شهید منتظری واقع شده و کار اصلی آن ارایه خدمات مشاورهای به مجاوران و شهروندان مشهدی است، البته قسمت عمدهای از خدمات را به کارکنان و خادمین آستان قدس رضوی ارائه میدهد. کلینیک فوریتهای مشاوره و ارجاع را نیز داریم که جنب حرم از یک طرف به صحن امام هادی و الغدیر و از طرف دیگر به بخش بیرونی مجتمع الغدیر منتهی است و مجاوران، زائران و محرومان خدمات دریافت میکنند.
آستانقدس در شهرهای دیگر کلینیک مشاوره تاسیس میکند
مدیر مرکز جامع مشاوره، رشد و توانمندسازی آستان قدس رضوی اضافه کرد: کلینیک دیگر در زائرشهر رضوی قرار دارد که افراد میتوانند از خدمات آن استفاده کنند. در استانهای دیگر نیز برنامه تاسیس کلینیک داریم. ما در گسترش خدمات مشاوره سختگیرانه عمل میکنیم. آستان قدس رضوی با درخواستهای مکرر در استان اصفهان کلینیک تاسیس کرده و ما با آنها تعامل میکنیم.
وی بیان کرد: در مجموع این کلینیکها بیش از ۱۴۰ تا ۱۵۰ مشاور ارائه خدمات میکنند که از این تعداد ۳۰ درصد دانشجویان و اعضای هیات علمی دارای رتبه دکتری از استادی تا استادیاری و بقیه حداقل کارشناسی ارشد، روانشناسی و رشتههای مرتبط با آن هستند. اکثر همکاران شایستگیهای علمی دارند. اساتیدی از دانشگاه فردوسی، تربیت مدرس، موسسه پژوهشی امام خمینی (ره)، دانشکده دارالحدیث و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه همکاری میکنند.
اصغرینکاح خاطرنشان کرد: فعالیتهای علمی و برنامههای ما ماه به ماه توسط شورای علمی اندیشهورز متشکل از اساتید برجسته حوزه روانشناسی در سطح ملی از تهران، قم و مشهد رصد و برنامهریزی و اجرا میشود. در ذیل مرکز علاوه بر اداره کلینیکها ادارات مختلفی نیز وجود دارد. در اداره پژوهشها، مدلسازی مداخلات روانشناختی مبتنی بر آموزههای دینی، هویتبخشی و شبکهسازی فعالیتهای مشاورهای و روانشناختی انجام میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: آستان قدس رضوی با هدف توسعه فعالیتها و پر کردن خلاهای آن حوزه وارد کار میشود، قصد موازیکاری و رقابتکاری وجود ندارد. ورود آستان قدس رضوی به حوزه روانشناسی به خاطر ارائه خدمات به زائران و مجاوران بوده، بنابراین امروز مشاوره قسمتی از یاوری و توانمندسازی زائران و مجاوران و پرسنل آستان قدس رضوی است. مشاوره آستان قدس رضوی به لحاظ علمی و حرفهای مبتنی بر یافتهها و نظریات علمی و آموزههای دینی است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=160609
false
true