×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۲, ۱۴۰۳, ۶:۱۷ ب٫ظ
true
true
نامهربانی بانک‌ها برای سرمایه گذاری مشترکت در حوزه سلامت

اقتصادتهران: وزیر بهداشت ضمن تاکید چند باره بر لزوم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه سلامت، گفت: اخیرا با اعتباراتی که طرف‌های خارجی بعد از برجام فراهم کردند، فرصتی برای سرمایه‌گذاری مشترک فراهم شد؛ متاسفانه بانک‌های داخلی در این حوزه نامهربان و بی‌انگیزه‌اند.

 به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در نشستی مشترک با فعالان اقتصادی  حوزه سلامت گفت: امیدوارم شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت بتوانند از ظرفیت اتاق بازگانی برای رشد خودشان و ارتقای محصولات‌شان بهره برند.

وی با بیان اینکه در زمینه بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه درمان طی پنج سال گذشته نگاه ما متفاوت بوده است و تلاش‌های زیادی انجام داده‌ایم، افزود:‌ البته بخشی موفق و بخش‌هایی هم ناموفق بوده است؛ چرا که تغییر این نگاه سنتی که ارائه خدمت در حوزه سلامت فقط باید از سوی دولت انجام گیرد، زمان‌بر است. بنابراین موانعی در این زمینه وجود دارد و طول می‌کشد تا قانونگذار به این باور برسد که در این حوزه گشایشی برای سرمایه‌گذاری ایجاد شود.

هاشمی با بیان اینکه شاید محدودیت‌های موجود در حوزه سلامت در بخش‌های دیگری مانند حوزه صنعت  وجود نداشته باشد، گفت: شاهدیم که در حوزه صنعت قیمت‌گذاری انجام می‌شود؛ هرچند که ممکن است این قیمتگذاری دقیق نباشد. از طرفی مشکل مهم‌تر این است که خریدار خدمت، قمیت‌گذاری می‌کند و می‌گوید موظفید خدماتمان را بفروشید، اگر هم پول دارو و خدمات را ندادیم شما باز هم موظفید این خدمت را بفروشید. این روند باید تغییر کند؛ به طوری که دولت فقط سیاست‌گذار و خریدار خدمت باشد.

قوانین بازار آزاد شامل حال “سلامت” نیز شود

وی با بیان اینکه در حوزه سلامت باید رقابت وجود داشته باشد، گفت: چطور قوانین بازار آزاد را در سایر بخش‌ها قبول داریم، اما در حوزه سلامت به آن توجه نمی‌کنیم. این در حالی است که باید در این حوزه قوانین را رعایت کنیم. موفق شدیم تا  از بخش خصوصی خرید خدمت کنیم. البته شرکت‌های خصوصی همه تمایل دارند که حاشیه امن داشته باشند و به همین دلیل خودشان رابه شرکت‌های شبه دولتی وصل می‌کنند و در عین حال ما در  حوزه بهداشت هم بالغ بر ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر که بخش خصوصی به کار گرفته بود به صورت خرید خدمت برای ارائه خدمت در شهرها و روستاها به کار گرفتیم؛ این در حالی است که در حوزه دارو شرکت‌های شبه دولتی و دولتی نقش ایفا می‌کنند و شاید یکی از دلایل عدم به روز رسانی بخش دارویی کشور همین موضوع است.

گردش اقتصادی “سلامت” در دنیا بیش از نفت و گاز

هاشمی با بیان اینکه در این حوزه محدودیت‌هایی وجود داشت و در عین حال موانع و محدودیت‌هایی به ما تحمیل شده است، گفت: این مشکلات مانع می‌شود که شاهد رشد جدی این حوزه باشیم؛ این در حالی است که در دنیا بالاترین سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت است و گردش اقتصادی این حوزه بیش از گردش نفت و گاز است، اما در ایران فکر می‌کنیم که اگرخودمان به صورت دولتی همه چیز را فراهم کنیم، به نفع مردم است؛ اما این طور نیست؛ چرا که هم کیفیت کاهش می‌یابد هم هزینه‌ها بالا می‌رود و هم در برخی از بخش‌ها چون دولت توانمندی کافی ندارد با سرکوب قمیت‌ها مواجه می‌شویم و در نتیجه به عدالت در دسترسی به خدمات آسیب زده می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم تغییر نگاه در حوز ه سلامت گفت: این تغییر باید به تدریج رخ دهد؛ به طوری که در کشور شاهد فعالیت بیمه‌های غیر دولتی متعدد باشیم  و این بخش‌ها واقعا به صورت بیمه عمل کند نه صندوق. علاوه بر این باید فرصتی هم به حوزه تجهیزات پزشکی و خدمات برای بخش خصوصی فراهم شود. البته انصافه در چند دهه اخیر اقدامات خوبی انجام شده به طوری که وقتی خودمان را حتی با کشورهایی که اقتصاد بزرگی دارند، مقایسه می‌کنیم،   می‌بینیم علیرغم همه نامهربانی‌ها، اقدامات خوبی انجام شده است.

هاشمی افزود:‌ به طوری که در طول پنج سال اخیر  توانستیم هر سال بالغ بر ۲۰ قلم دارو را وارد بازار کنیم و برخلاف گذشته هیچ دارویی رونمایی نشد مگر اینکه وارد بازار شده و در اختیار مصرف کننده قرار گرفته باشد. در عین حال در حوزه خدمات هم دولت‌ها کمک زیادی به جامعه پزشکی نکردند، اما این جامعه در حوزه کسب مهارت تلاش کرده‌اند؛ به طوری که اکنون فاصله‌ای با دنیا نداریم هرچند که مشکل‌مان این است که در کشورمان توزیع  خدمات  عادلانه نیست که البته کارهایی را برای حل این مشکل انجام داده‌ایم.

برجام، فرصت‌های سرمایه‌گذاری‌ خارجی و نامهربانی بانک‌های داخلی

هاشمی همچنین گفت: اخیرا با اعتباراتی که طرف‌های خارجی بعد از برجام فراهم کردند، فرصتی برای سرمایه‌گذاری مشترک فراهم شد؛ متاسفانه بانک‌های داخلی در این حوزه نامهربان و بی‌انگیزه‌اند، اما کشورهای خارجی مانند کره و چین تسهیلاتی را فراهم می‌کنند و به نظر می‌رسد بخش خصوصی هم می‌تواند از این امکان استفاده کند. بنابراین خواهش می‌کنم از این فرصت استفاده کنید.

هاشمی همچنین گفت: ما از فکر بشر و تجربه آن در ابتدا خوب استفاده می‌کنیم، اما به تدریج به بیراهه می‌رویم؛ به عنوان مثال زمانی که می‌خواهیم قانونی را اجرا کنیم می‌گوییم این قانون خوب است، اما آنقدر به آن تبصره می‌زنیم که کار خراب می‌شود.

وی خطاب به شرکت‌های دانش بنیان گفت: از ما انتظار نداشته باشید که محصولی را وارد بازار کنیم که خودمان حاضر نیستیم برای خانواده خودمان استفاده کنیم و نوع خارجی‌اش را می‌گیریم. بنابراین شما باید استانداردهای بین‌المللی  را داشته باشید. از طرفی قرار است ما از پول بیت‌المال تجهیزات و دارو بخریم؛ هر چند که تسهیلاتی را برای حمایت از تولید داخل فراهم کرده‌ایم؛ به طور مثال عنوان کردیم  قیمت خرید تولیدات داخل در حوزه سلامت ۲۰ درصد بالای قمیت برند بین‌المللی باشد و در عین حال ۹۰ درصد بازار را در اختیار این محصولات می‌گذاریم. اما بیش از این نمی‌توانیم به اسم حمایت از تولید داخل جنسی را گران بخریم و یا محصول خریداری شده کیفیت بدی داشته باشد. در عین حال قطعا دست کسانی که توانسته‌اند در صادرات توفیق پیدا کنند، بیشتر می‌فشاریم. تولید زمانی ارزشمند است که بتواند در حوزه صادرات توفیق پیدا کند؛ چطور انتظار دارید  از محصولی حمایت کنیم که طی ۲۰ سال نتوانسته کالایی صادر کند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches