×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۹, ۱۴۰۳, ۳:۱۰ ق٫ظ
true
true
مواجهه با حوادث غیرمترقبه به حالت برنامه‌ریزی‌شده و طبیعی تبدیل می‌شود

اقتصادتهران: بین ۵ تا ۷ درصد واحدهای مسکونی در کشور از پوشش بیمه‌ حوادث طبیعی برخوردارند که این میزان در برخی از مناطق کمتر از این رقم و در برخی از استان‌ها نیز بیشتر از آن است.به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، پرویز خسروشاهی با بیان این مطلب افزود: در سیل اخیر پروژه‌های بزرگی که تحت پوشش بیمه هستند هنوز برآورد خسارت نشده‌اند اما میزان خسارت وارده بر واحدهای مسکونی بر آورد شده که بالغ بر ۳۳۰ میلیارد تومان است.

قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به این نکته که بسیاری از واحدهای آسیب دیده در سیل از هیچ گونه پوشش بیمه ای برخوردار نیستند، تصریح کرد: برخی از ریسک ها دچار اصطکاک اطلاعاتی است بیمه حوادث طبیعی در کنار بیمه شخص ثالث از جمله رشته هایی است که از مشکل اصطکاک اطلاعاتی رنج می بردند یکی از پیامدهای وجود اصطکاک اطلاعاتی در بازارها، عدم رشد قابل قبول آن بازارهاست یکی از دلایل مهم نفوذ کم بیمه زلزله و سیل وجود همین اصطکاک‌های اطلاعاتی در بازاربیمه حوادث طبیعی است.

خسروشاهی افزود: به دلیل وجود اصطکاک‌های اطلاعاتی متاسفانه ضرورت تهیه بیمه نامه حوادث برای آحاد جامعه ما چندان درک نشده است و این ریسک در بازار بیمه ما از اهمیت لازم برخوردار نیست.

وی با اشاره به این مطلب که عامل دیگر حضور کمرنگ بیمه در پوشش خسارتهای ناشی از حوادث طبیعی محدودیت سرمایه شرکتهای بیمه است گفت: داشتن سرمایه متناسب با تعهدات، یکی از مهمترین شاخص‌های بیمه گری سالم است و به همین خاطر بیمه گران به دلیل محدودیت سرمایه امکان ارائه سقف‌های بالای پوشش‌ برای واحدهای مسکونی وقبول تعهدات خارج از توان خود را ندارند.

وی وجود اصطکاک اطلاعاتی و محدودیت توانگری مالی و ظرفیت نگهداری ریسک شرکت‌های بیمه را از عوامل مهم ضرورت راه اندازی صندوق بیمه حوادث طبیعی دانست و با اشاره به این مطلب که بخشی از حق بیمه صندوق توسط مردم و بخشی دیگر توسط دولت تامین خواهد شد، تصریح کرد: شرکت ها نمی توانند بیش از سرمایه و ظرفیت نگهداری خود ریسک بپذیرند برای مثال یک شرکت بیمه نمی تواند شهری را بدون اخذ پوشش‌های اتکائی لازم تحت پوشش بیمه قرار دهد که تعهد پوشش بیمه ای آن بیش از ۲۰ درصد سرمایه شرکت باشد.

قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی به تجربه برخی از کشورها در زمینه اجباری کردن بیمه تمامی واحدهای مسکونی در برابر حوادث طبیعی اشاره کرد و گفت: یکی از عوامل مهم درافزایش ضریب نفوذ بیمه حوادث طبیعی قانونی کردن خرید این بیمه‌نامه از سوی مردم است و آنچه در این زمینه رایج است و پاسخ هم داده تأسیس صندوق‌های بیمه حوادث طبیعی با پشتوانه کمک مالی دولتهاست.

وی از اراده دولت و مجلس برای راه اندازی صندوق  حوادث طبیعی خبر داد و گفت: توانگری مالی صندوق برای  تحت پوشش قرار دادن ریسک های موجود یک اصل مهم است و باید تمهیداتی فراهم کنیم تا به ازای خسارات احتمالی منابع کافی تامین شود.

وی با اشاره به چالش های رایج در صندوق های موجود در کشور نظیر صندوق‌های بازنشستگی و نظایر آن اظهار داشت: صندوق هایی نظیر صندوق تامین خسارات بدنی به این دلیل که منابع مشخصی از محل شخص ثالث دریافت می کنند دچار مشکل نیستند و تجربه موفقی بوده‌اند اما درصندوق‌هایی که به منابع ناپایدار وابستگی دارند دچارچالش هستیم. بنابراین موفقیت صندوق بیمه حوادث طبیعی نیز در گرو پایداری منابع آن خواهد بود.

خسروشاهی با بیان این مطلب که در مقاطع بروز حوادث فاجعه‌آمیز چون سیل و زلزله کمک‌های دولت و مردم که طبعا بصورت عجله‌ای و شتاب‌زده و بدون هماهنگی و برنامه‌ریزی قبلی صورت می‌گیرد نمی تواند رضایت عمومی را در حد قابل انتظار تامین کند، راه اندازی و فعالیت قدرتمند صندوق بیمه حوادث طبیعی را در گرو حمایت کامل دولت دانست و گفت: با توجه به این نکته که ایران کشوری حادثه خیز محسوب می شود و جزو ۱۰ کشور بلاخیز دنیاست و خسارات ناشی از حادثه‌های طبیعی در آن بسیار بالاست، تامین بخشی از منابع صندوق‌های بیمه‌ای باید از مسیر نظام بودجه صورت بگیرد.

عضو هیئت عامل بیمه مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود خسارات شرکتهای بیمه در سیل اخیر را دارای پوشش اتکایی دانست و گفت: خوشبختانه شرکت های بیمه در نگهداری ریسک های فاجعه‌آمیز اصول بیمه ای را رعایت می کنند و در حادثه اخیر نیز بیش از هشتادوپنج درصد خسارات از پوشش اتکایی برخوردار بوده‌ است.

وی در ادامه با قدردانی از همکاری‌های وزارت آموزش و پرورش به اقدامات زیربنایی این صنعت در زمینه توسعه فرهنگ بیمه در چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: انعکاس مطالب و مفاهیم بیمه ای در ۸۶ عنوان از کتب درسی و ۱۵ میلیون نسخه از نشریات معتبر نظیر نشریه سراسری رشد و همچنین ترویج بیمه در مدارس و دانشگاه ها از فعالیت‌های موثر در زمینه تعمیم و همگانی سازی بیمه به شمار می رود.

قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه رشد اندک بیمه های زندگی در کشور را از عوامل ضریب نفوذ نه چندان قابل قبول صنعت بیمه در کشور ارزیابی و نسبت به تلاش بیشتر فعالان بیمه برای افزایش ضریب نفوذ رشته بیمه های زندگی، تاکید کرد.

خسروشاهی در پایان با درخواست از همه مسوولان در دولت و مجلس و همچنین مردم برای کمک و همکاری جهت تأسیس صندوق بیمه حوادث طبیعی گفت: بجای اینکه در زمان وقوع سیل و زلزله همه نگران تأمین مالی خسارت‌‌های پیش‌آمده شویم و مردم و دولت به فکر کمک مالی به آسیب‌دیدگان باشند و این کار بخش مهمی از انرژی و تمرکز همه را صرف خود کند بهتر است همه اعم از مردم و دولت ماهانه مبالغ ناچیزی به ازای هر واحد مسکونی در صندوق بیمه حوادث طبیعی ذخیره کنند تا در هنگام وقوع حادثه خسار‌ت‌های مالی بدون دغدغه و سردرگمی و با آمادگی قبلی جبران شود. باید اضافه کنم که پوشش بیمه صندوق حوادث طبیعی حالت پایه دارد و هر واخد مسکونی که بخواهد مازاد بر پوشش صندوق، برای خود پوشش بیمه‌ای اخذ کند شرکتهای بیمه بصورت تکمیلی اقدام به فروش آن خواهند کرد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches