true
وزارت نفت در یکصد روز ابتدایی دولت چهاردهم گام های مهمی برای افزایش تولید انرژی و نیز افزایش تعاملات بین المللی در جهت توسعه هرچه بیشتر کشور برداشته است.
به گزارش ایرنا، دولت چهاردهم مردادماه امسال سکان اداره کشور را به دست گرفت و از همان روزهای نخست تلاش برای بهبود شرایط اقتصادی را سرلوحه کار خود قرار داد.
دولت چهاردهم علاوه برتلاش ها برای رفع مشکلات کشور، به طور ویژه به توسعه زیرساخت های اقتصادی پرداخت.
وزیر نفت دولت چهاردهم در حالی سکان این وزارتخانه را در دست گرفت که تأمین سوخت مورد نیاز برای زمستان چالشی جدی بود، همچنین ایران باید تولید نفت و گاز خود را افزایش میداد و ناترازی انرژی نیز در اغلب بخشهای این صنعت خودنمایی میکرد.
حالا در آستانه یکصد روزگی این دولت نگاهی انداخته ایم به مهمترین گام های وزارت نفت.
بر اساس اعلام وزارت نفت، استفاده از نیروهای با سابقه صنعت نفت با هدف بهرهگیری از تجربه آنان در کنار توان متخصصان جوان، گام نخست وزیر نفت برای ایجاد پویایی در این صنعت بود تا سرعت جوانی در کنار تجربه، مسیر رشد صنعت نفت را هموار کند.
همین هدفگذاری سبب شد پاکنژاد، «حمید بورد» با تجربه را بهعنوان سکاندار شرکت ملی نفت ایران منصوب کند و برای شرکتهای ملی گاز، پالایشوپخش فرآوردههای نفتی و پتروشیمی تلاش شد از نیروهای جوان و البته متخصص بهره ببرد.
شرکت ملی نفت ایران وظیفه تولید نفت و گاز کشور را برعهده دارد.
در واقع این بخش از صنعت نفت بهعنوان موتور محرک سایر بخشها ایفای نقش میکند و با تبدیل منابع هیدروکربوری کشور از حالت بالقوه به بالفعل، افزون بر تأمین خوراک صنایع پاییندستی کشور، زمینه صادرات پایدار و حضور ایران در بازارهای جهانی را نیز فراهم میآورد.
افزایش تولید نفت و گاز با اولویت میدانهای مشترک یکی از برنامههای محسن پاکنژاد بود.
وی در جلسه رأی اعتماد در مجلس گفته بود که با اجرای برنامههای پیشبینیشده، تولید نفت ایران تا پایان سال آینده روزانه ۴۰۰ هزار بشکه افزایش مییابد.
کمتر از یک ماه پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم، موافقت سازمان برنامه و بودجه با وام سه میلیارد دلاری، بخشی از هدفگذاری برای افزایش تولید ۴۰۰ هزار بشکهای را روی ریل اجرا قرار داد.
با این هدفگذاری و اجرای عملیات تکمیلی از ابتدای دولت چهاردهم تولید روزانه نفت ۶۰ هزار بشکه افزایش یافته و پیشبینی میشود تا پایان سال این رقم به حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار بشکه در روز برسد. این ظرفیت تولید در مناطق نفتخیز جنوب، غرب کارون و در شرکت بهرهبرداری نفت و گاز اروندان بیشتر بوده است. در شرکت نفت مناطق مرکزی نیز با انجام طرحها و به مدار آوردن چاههای جدید و انجام طرحهای نمکزدایی افزایش تولید محقق شده است.
افزایش تولید نفت ایران از چشم جامعه جهانی هم دور نماند و آمارهای بینالمللی نیز این ادعا را تأیید میکنند.
ایران میان کشورهای عضو اوپک بیشترین افزایش تولید نفت را در نخستین ماه استقرار محسن پاکنژاد بهعنوان وزیر نفت دولت چهاردهم داشته است. بر اساس گزارش اوپک، در حالی که مجموع تولید نفت اعضای اوپک در ماه سپتامبر (شهریور – مهر) ۲.۳ درصد کاهش داشته، تولید نفت ایران رشدی ۰.۶ درصدی را ثبت کرده است. گزارش منابع ثانویه اوپک نشان میدهد ایران در ماه سپتامبر (شهریور – مهر) سه میلیون و ۳۱۶ هزار بشکه نفت خام تولید کرده که ۲۱ هزار بشکه بیشتر از ماه اوت ۲۰۲۴ (مرداد – شهریور) بوده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=293243
false
true