true
محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در گفتگوی ویژه خبری شبکه یک با موضوع چالشها و موانع جهش تولید و بررسی توانمندیهای بخش خصوصی با عنایت به بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی» و بیانات ایشان در جمع تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی گفت: رشد ۸ درصدی در صنعت فولاد محقق شده است و این صنعت نمایانگر این است که دستیابی به این رشد و دستاورد مهم امکانپذیر است.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از ایراسین، محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در گفتگوی ویژه خبری شبکه یک سیما با موضوع چالشها و موانع جهش تولید و بررسی توانمندیهای بخش خصوصی با عنایت به بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی» و بیانات ایشان در جمع تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رشد ۸ درصدی اقتصاد کشور در صنعت فولاد انجام شدنی است یا خیر، اظهار کرد: بله باید گفت رشد ۸ درصدی در صنعت فولاد محقق شده است و این صنعت نمایانگر این است که دستیابی به این رشد و دستاورد مهم امکانپذیر است.
وی ادامه داد: طی سه دهه گذشته رشد تولید فولاد از یک میلیون بعد از انقلاب به ۳۲ میلیون تن تولید و ۵۰ میلیون تن ظرفیت تولید در سال جاری رسیده است، این به معنای این است که رشد ایجاد ظرفیت بالای ۱۰ درصد و رشد تولید نیز بیش از ۸ درصد بوده است و چنانچه موانعی از جمله عدم توازن در حوزههای مختلف از جمله تأمین مواد اولیه، حمل و نقل و لجستیک، برق، گاز و آب مرتفع شود، رشد بالاتر از ۸ درصد را خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: موانع ما فقط ناترازی انرژی نیست، صنعت فولاد صنعت مادری است که به دلیل زیربنایی و صنعت ساز بودن، جز اولین صنایعی بود که در لیست تحریمهای ضد تروریستی دشمن قرار گرفت به گونهای که برخی از شرکتهای فولادی با ذکر نام تحریم شدند و باید توجه داشت که ما با وجود این محدودیتها به رشد ۸ درصدی رسیدهایم.
وی اضافه کرد: صنعت فولاد از ابتدا یاد گرفت که روی پای خود بایستد و از ابتدا افراد متخصص و ماهر در این حوزه پرورش پیدا کردند، تکنولوژی انتقال پیدا کرد تا جایی که امروز صنعت فولاد در حوزه تأمین مواد، قطعات و تجهیزات به بالای ۹۰ درصد خودکفایی رسیده است، همچنین این صنعت در بحث ناترازیها جز اولینهایی بود نسبت به راهاندازی نیروگاه سیکل ترکیبی و بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور ورود کرد و امروز ۶۱۴ مگاوات از نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه و ۴۰ مگاوات از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی این شرکت به شبکه برق سراسری اضافه شده و تا پایان سال این میزان برق خورشیدی به ۱۲۰ مگاوات خواهد رسید.
طیبنیا تصریح کرد: فولاد مبارکه برای پاسخ به ناترازی گاز نیز وارد میدان شده و سه سال قبل درخواست راهاندازی یک میدان گازی را ارائه کرده است. مجوز اولیه این میدان گازی در ۱۵ کیلومتری عسلویه در دولت قبل صادر شده و در حال حاضر سه سال است که منتظر انعقاد قرار داد IPC این میدان گازی هستیم.
وی ادامه داد: انتظار ما از دولت در حوزه رفع ناترازی این نیست که به ما کمک کند، ما خودمان میتوانیم ناترازی را برطرف کنیم، فقط در حوزه مجوزها طبق فرمایش امروز مقام معظم رهبری ما اگر به جای سه سال، یک سال و یا سه ماه امکان دریافت مجوز را داشته باشیم، میتوانیم زودتر نسبت به حل مشکلات کشور برنامهریزی و اقدام کنیم.
تنها ۴۱ درصد از ظرفیتهای بالقوه تولیدی در کشور استفاده میشود
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در ادامه با اشاره به راهکارهای عبور از موانع تولید در کشور اظهار کرد: در این زمینه راهکارهایی از جمله سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه، نوآوری، اصلاح قوانین، کاهش بروکراسی، توسعه زیرساختها و افزایش بهرهوری غیره به صورت تئوریک همواره ارائه میشود اما من میخواهم روی یک نکته محوری تاکید کنم و آن اینکه طی چند دهه اخیر ظرفیتهای زیاد و کمنظیری در صنایع مختلف از جمله فولاد، سیمان، مواد غذایی و غیره ایجاد شده و از این رو به نظر من مهمترین راهکار قبل از هر چیزی این است که همه بسیج شوند و ظرفیتهای تولیدی منصوبه و ایجاد شده به کار گرفته شوند.
وی اضافه کرد: آمار دقیقی در مورد ظرفیتهای تولیدی در کشور وجود ندارد اما بر اساس یک گزارشی که در سال ۱۴۰۲ ارائه شد؛ تنها ۴۱ درصد از ظرفیتهای بالقوه تولیدی در کشور استفاده میشود و ۵۹ درصد دیگر مورد بهره برداری قرار نمیگیرد. ما امروز به فکر توسعههای جدید هستیم که البته کار درستی است و باید به این سمت حرکت کنیم، اما همت اول را باید بر روی بالفعل کردن ظرفیتهای موجود بگذاریم.
طیبنیا ادامه داد: امروز در صنعت فولاد که در کشور پیشتاز است از ۶۵ درصد ظرفیتهای موجود استفاده میشود. بهرهوری پایین، ناترازی، عدمتوازن در زنجیره، مشکل تأمین مواد اولیه، برخی وابستگیها به مواد اولیه وارداتی، عدم پیروی از صرفههای ناشی از مقیاس و بعضاً آمایش سرزمین، قوانین محدود و دست و پاگیر، سیاستهای ارزی نامتناسب، قیمتهای تکلیفی و غیره همه دست و پاگیر صنعت شده و اجازه نمیدهد ظرفیتهایی که برای آن میلیاردها دلار سرمایهگذاری شده به بهرهبرداری برسد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=296659
false
true