×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۲۶ شهریور - ۱۴۰۳  
true
true
مناظره رامبد جوان با دانشجویان

«رامبد جوان» امروز (دوشنبه) – ۲۸ مهر ماه – با حضور در جمع اساتید و دانشجویان دانشکده صداوسیما، مناظره‌ای با موضوع «خندوانه» داشت.

«جوان» مجری و سازنده برنامه‌ی «خندوانه» که در کنار اساتیدی چون دکتر سیدمحسن بنی‌هاشمی و دکتر سیدحسن شهرستانی سخن می‌گفت، به این پرسش دانشجویان که «آیا گمان نمی‌کنید گاهی در «خندوانه» به لودگی می‌رسید؟» اینگونه پاسخ داد: کسی که وارد وادی خنده می‌شود ممکن است گاهی مرزها را رد کند و به لودگی برسد و ممکن است در کارهای من هم این اتفاق بیفتد اما به شدت از آن پرهیز می‌کنم.

پیش از این مباحث، دکتر محسن بنی‌هاشمی – مدیر گروه ارتباطات دانشکده صداوسیما – از نشاطآوری در برنامه‌ها سخن گفت و خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم در جملاتی کوتاه درباره برنامه‌های طنز و نشاط‌آور صحبت کنیم، باید بگوییم الزاما یک برنامه «طنز»، نشاط‌آور نیست و یک برنامه «نشاط‌آور»، طنز نیست. با نگاه به تاریخچه برنامه‌های طنز و شاد تلویزیون متوجه می‌شویم «خندوانه» اولین برنامه نشاط آور تلویزیون نیست و ‌آخرین هم نخواهد بود.

او با نگاه فلسفی به موضوع نشاط در رسانه افزود: اگر فرض ما این باشد که در یک نظام توحیدی و سراسر مهر از سوی خالق خودمان حضور داریم چیزی جز شاد زندگی کردن وظیفه ما نخواهد بود و همیشه توسط بزرگان تأکید شده که باید با نشاط بود و در آیات و روایات مختلف به این موضوع که غم‌تان در درونتان باشد و شادی‌تان در بیرون، اشاره شده است و یکی از مسائلی که شیطان به هیچ عنوان دوست ندارد این است که فرزندان آدم شاد باشند.

وی با طرح این پرسش که «به نظر شما جنس شادی باید چگونه باشد؟» ادامه داد: با توجه به این که تقلبی و مجازی هر چیز باارزشی هم مانند آزادی، عشق، شادی و… وجود دارد، ما باید نوعی از شادی را تولید کنیم که علاوه بر نشاط باعث باروری روح انسان نیز بشود.

این استاد علوم ارتباطات در ادامه‌ی بحث خود با اشاره به جمله مرسوم برنامه «خندوانه»‌ که «حرف‌های فلسفی و عامیانه را می‌رسانیم به گوشتان صادقانه» یادآور شد: اگر هر برنامه‌سازی به حرف‌ها و شعارهای برنامه خود پایبند باشد، به یقین تحول در جامعه را شاهد خواهیم بود.

در بخش پرسش و پاسخ، «رامبد جوان» درباره این که بهتر نیست به جای پنج ثانیه خنده اجباری برای مهمان برنامه، این پنج ثانیه به صورت اتفاقی برداشت شود؟ گفت: ما در طول برنامه درباره خنده بسیار حرف می‌زنیم و با این کار می‌خواهیم ببینیم مهمان چقدر می‌تواند آن را اجرا کند و در پنج ثانیه می‌تواند بر اعصاب، روح و شرایط فیزیکی خود تسلط داشته باشد؟ در واقع زمانی که مهمانان به این نتیجه می‌رسند لبخند زدن بهتر از اخم کردن است از او می‌خواهیم پنج ثانیه لبخند بزند.

«جوان» با انتقاد از برخی برنامه‌های گفت‌وگو محور و برخورد آن‌ها با مهمانان برنامه گفت: متأسفانه رسانه خصلت بی‌آبرو کردن دیگران را ترویج می‌دهد. این اتفاق یک عادت در رفتار روزانه خیلی‌ها شده است و مدام می‌خواهند از یکدیگر مچ‌گیری کنند در حالی که اصل معاشرت ایجاد فضای امن و گوش دادن به حرف‌های طرف مقابل است.

وی افزود: گاهی دیده‌ام که مهمان در حال صحبت کردن است و مجری به اتاق فرمان ایما و اشاره می‌کند. در این شرایط مخاطب الگو برمی‌دارد و از رفتار مجری متوجه می‌شود مهمان چندان آدم محترمی نیست!

وی در بخشی دیگر در پاسخ به حضور ربات گونه (آدم آهنی) برخی از تماشاچیان حاضر در استودیو با بیان این که «ما نیازمند حضور تماشاچی در استودیو هستیم، چرا که بینندگان در خانه‌هایشان با برنامه احساس نزدیکی خواهند کرد» ادامه داد: به همین منظور ما در فضاهای مجازی، (زبانم لال فیس‌بوک) و… فراخوان دادیم، البته با مجوز کامل. از میان افرادی که تست شدند تعدادی را انتخاب کردیم و مواردی را با آن‌ها مرتب تمرین کرده تا تماشاچیان حرفه‌ای را تربیت کنیم؛ البته افرادی هم بدون تمرین و آموزش به برنامه آوردیم که انتقادهایی به رفتار و حتی طرز نشستن آن‌ها گرفته شد و وقتی به آن‌ها تذکر دادیم ناخودآگاه رفتار ربات‌گونه‌ای از خود نشان دادند.

رامبد جوان همچنین با بیان این که «هنرمند به عنوان کسی که محصول فرهنگی و هنری ارائه می‌دهد اگر در زندگی خود آن چه را که می‌گوید اجرا کند به یقین اثرگذار خواهد شد» در پایان در پاسخ به پرسش‌ها گفت: من سالیان سال کار کمدی کرده‌ام، اما تنها چند سال است آن را باور دارم و «خندوانه» باور من از جامعه‌ای است که دلم می‌خواهد در آن زندگی کنم، به همین دلیل آن را به مخاطب خود یادآوری می‌کنم تا وقتی از خانه بیرون می‌آیم با چنین جامعه و مردمی روبه‌رو شوم.

همچنین رامبد جوان در بخش دیگری از این نشست با تأکید بر این که همیشه در کارهای تلویزیونی به فرم و محتوا در راستای تغییر در روزمرگی برنامه‌های تلویزیون توجه ویژه داشته است،‌ افزود: معمولا در برنامه‌های من این تحول اتفاق افتاده است که البته تنها قائل به من نیست، چرا که به کار گروهی و تیم ایده‌پرداز اعتقاد دارم و ایده من معمولا توسط گروه پردازش می‌شود و به آن چیزی که هدف بوده تبدیل خواهد شد.

وی با بیان این که «خندوانه» هم یک شوی تلویزیونی است، ادامه داد: خندیدن دغدغه من در طول سال‌های زندگی‌ام بوده است و همیشه به لزوم خندیدن،‌ شاد بودن و شوخ‌طبع بودن تأکید می‌کنم.

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches