×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۲, ۱۴۰۳, ۲:۴۲ ق٫ظ
true
true
مناطق آزاد باید به قطب صادرات خدمات و کالا تبدیل شود

اقتصادتهران: مشاور رئیس‌جمهور از درخواست جدید دو سرمایه‌گذار خارجی برای راه‌‌اندازی قطب سوم خودروسازی در ایران خبر داد و گفت: با موافقت وزیر نفت، پالایشگاه هرمز از بندرعباس به جاسک منتقل می‌شود.

اکبر ترکان در نشست خود با خبرنگاران از موافقت وزیر نفت برای انتقال پالایشگاه هرمز از بندرعباس به جاسک خبر داد و گفت: مقرر شده وزارت نفت تخفیف ویژه‌ای را به لحاظ خوراک برای این پالایشگاه در جاسک در نظر گیرد که بر این اساس، پالایشگاه جاسک با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه ایجاد می‌شود.

مشاور رئیس‌جمهور در پاسخ به مهر، افزود: تاکنون دو سرمایه‌گذار جدی و یک سرمایه‌گذار نیمه جدی برای راه‌اندازی قطب سوم خودروسازی در ایران ابراز تمایل کرده‌اند اما به دلیل اینکه ایران در آستانه شرایط جدید بین‌المللی به سر می‌برد، آن ها منتظر روشن شدن فضای جدید هستند.

وی تصریح کرد: اگرچه مذاکرات در شرایط گذشته به سر می‌برد و این سرمایه‌گذاران مجبور بودند که با شرکای خارجی که هم‌اکنون نیز در خودروی ایران تمایل به سرمایه‌گذاری نشان داده‌اند، کار کنند اما وقتی فضا باز باشد، به طور قطع قدرت انتخاب آنها نیز بیشتر خواهد شد.

ترکان در پاسخ به سئوال دیگر مهر مبنی بر اظهارنظر وزیر صنعت در خصوص تبدیل شدن مناطق آزاد به پایگاه واردات، خاطر نشان کرد: بنده هم بر این باورم که مناطق آزاد از اهداف اولیه خود فاصله گرفته‌اند و باید از واردکننده تبدیل به قطب صادرات خدمات و کالا شوند.

مشاور رئیس‌جمهور افزود: اگر قرار باشد کالا صادر کنیم باید مزیت‌های خود را در نظر بگیریم که به این ترتیب ایران در نفت، گاز و انرژی مزیت دارد و بر همین اساس باید به سمت صادرات در چنین مزیت‌هایی پیش رویم.

وی گفت: به این ترتیب قطب چهارم پتروشیمی ایران به جاسک خواهد آمد و از سوی دیگر احیای منطقه آزاد اروند متکی به صنایع نفت، منطقه آزاد قشم، پایگاه صادرات برق، چابهار قطب فولاد خواهد شد.

به گفته ترکان، هم‌اکنون یک فولاد در قشم، یک فولاد در اروند و یک آلومینیوم در اروند تدارک دیده شده است. بنابراین باید از صادرات نفت خام خارج شده و به سمت انجام عملیات فرآوری و تبدیل به محصولات با ارزش پیش رویم.

مشاور رئیس‌جمهور در خصوص آینده اقتصاد ایران پس از شرایط تحریم، خاطر نشان کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری در روزهای گذشته حمایت جامع و گسترده‌ای را از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای نشان می‌دهد و بر این اساس گروه مذاکره‌کننده قدرت بیشتری یافته‌اند؛ ضمن اینکه تصور می‌شود مسائل فنی نیز تا حدودی تمام شده است و مذاکره‌کنندگان در چارچوب سیاست‌های کلی نظام پیش خواهد رفت.

وی اظهار داشت: به نظر می‌رسد پس از تحریم، تولید نفت افزایش یافته، درآمدهای نفتی بالا می‌رود و بازارها به سوی ایران گشوده خواهد شد و بنابراین اکنون زمان آن است که تصمیم بگیریم که آیا باید با افزایش درآمدهای نفتی، بازار کشور را در اختیار واردات میوه و کالاهایی که در داخل وجود دارند، ببریم یا با خردورزی و عقل‌گرایی برای اقتصاد خود تصمیم بگیریم.

رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خاطر نشان کرد: در مناطق آزاد نیز باید مشخص کنیم که چه زیرساخت‌هایی برای سرمایه‌گذاری‌ها در کدام مناطق بیشتر است و بنابراین باید تمرکز بر روی کدام منطقه خود داشته باشیم.

ترکان ادامه داد: مناطق آزاد کشور باید پایگاهی برای سرمایه‌گذاری‌ها باشند و بر این اساس سناریوها نیز به نحوی تدوین شده که بتوان بیشترین بازدهی را از مزیت‌های مناطق آزاد داشت.

وی در ادامه در خصوص تردد خودروهای مناطق آزاد در سرزمین اصلی، خاطر نشان کرد: اگر فردی به دلیل تمکن مالی می‌خواهد خودروی خارجی و گرانقیمت سوار شود، باید هزینه‌های ترخیص آن را بپردازد و البته خودروهایی که وارد منطقه آزاد می‌شوند، در همان جا تردد کنند.

مشاور رئیس‌جمهور اظهار داشت: زمانی که خارجی‌ها می‌خواهند در ایران حضور یابند، دلشان می‌خواهد که خودروی دلخواه خود را به همراه داشته باشند، اما اینکه خودروهای وارداتی مناطق آزاد در سرزمین اصلی تردد کنند، چندان مناسب نیست.

ترکان با انتقاد از عملکرد بانک مرکزی در وضعیت بانک‌ها در مناطق آزاد، خاطر نشان کرد: ریشه این رفتار بانک مرکزی، تعلل است.

وی در ادامه با اشاره به مزیت‌های انرژی در اقتصاد ایران، خاطر نشان کرد: ایران در نفت، گاز و انرژی مزیت‌های زیادی دارد و تمامی همسایگان مشتری گازی ما به شمار می‌آیند؛ به این معنا که عراق در سه منطقه و از بصره، بغداد و اقلیم کردستان، مشتری گاز ایران به شمار می‌رود و ترکیه، کشورهای اروپایی، کویت، امارات، عمان، پاکستان و هند نیز مشتریان گاز ایران به شمار می‌رود؛ ضمن اینکه در فرآورده‌های نفتی نیز عمده همسایگان مشتری فرآورده‌های نفتی ایران هستند.

به گفته رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، ایران ۱۲ هزار مگاوات تقاضای برق از سوی همسایگان دارد و بر این اساس گاز کشور می‌تواند به جای تبدیل به فرآورده و از جمله محصولات پتروشیمی، به برق تبدیل شده و روانه بازارهای صادراتی شود که بر این اساس به ازای تبدیل هر ۱۲۵۰ مترمکعب گاز به برق، می‌توان ۶۰۰ دلار آورده داشت، در حالی که همین رقم برای فرآورده‌هایی همچون متانول کمتر از ۲۰۰ دلار است.

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches