true
تهران اكونومي: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه واردات کالاهای اساسی تنها برای ذخیرهسازی استراتژیک صورت گرفته است، گفت: واردات برنج و شکر به دلیل موجودی بالای انبارهای دولت، همچنان ممنوع است.
علی قنبری در گفتگو با مهر با اشاره به این که نهادهای نظارتی، بر واردات کالاهای اساسی نظارت کافی دارند، گفت: واردات کالاهای اساسی تنها با مصوبه دولت و کارگروه کنترل بازار صورت می گیرد و در این میان، هیچگونه تخلفی نسبت به مجوزهای صادره از سوی دولت وجود ندارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: آمارهای واردات کالاهای اساسی در سال جاری نشانگر این است که دولت تمام شرایط احتیاطی برای ذخیره سازی کالاهای اساسی را انجام داده تاکمبودی در این زمینه احساس نشود.
وی تصریح کرد: بر این اساس از ابتدای سال تاکنون براساس نظارتهای صورت گرفته از سوی دستگاهها نظارتی، هیچ تخلفی در واردات کالاهای اساسی از سوی دولت صورت نگرفته و با توجه به اینکه برخی کالاها، موجودی انبار مناسبی دارند، اجازه واردات داده نشده است.
قنبری در توضیح این مطلب افزود: هم اکنون به دلیل موجودی بالای شکر و برنج، واردات این کالاها ممنوع است و تنها به منظور ذخیره سازی استراتژیک، حجم مشخص و مصوبی از واردات صورت گرفته است.
به گزارش مهر، طی 8 ماه نخست امسال، 830 هزار تن برنج به ارزش یکمیلیارد و 28 میلیون دلار وارد کشور شده که در مقایسه با سال گذشته کاهش 40.32 درصدی در وزن و 36.31 درصدی در ارزش را نشان میدهد، این در حالی است که در 8 ماه سال گذشته نیز در مجموع، یک میلیون و 956 هزار تن برنج خارجی وارد شده که اغلب آن برای سفارشهای قبل و مربوط به سالهای 91 و 92 است.
در زمینه شکر نیز، واردات در 8 ماه امسال با کاهش ارزشی و وزنی مواجه شده است. در این مدت، 742 هزار تن به ارزش 345 میلیون دلار، شکر وارد کشور شده که در مدت مشابه سال گذشته این میزان حدود 847 هزار تن به ارزش 466 میلیون دلار بوده است.
در همين رابطه طبق گزارش بانك مركزي، آخرين قيمت كالاهاي اساسي اعلام شد:
لبنيات و تخممرغ
در هفته منتهي به 12 دي 93، قيمت تمام اقلام در گروه لبنيات نسبت به هفته قبـل بـدون تغييـر بـوده است. همچنين قيمت تمام اقلام جز پنير غيرپاستوريزه نسبت به هفته مشابه ماه قبل نيز ثابت مانده و اين رقم 0.5 درصد ارزانتر شده است.
در هفته مورد گزارش قيمت لبنيات نسبت به هفته مشابه سال قبل 11 درصد افزايش يافته است. بيشترين افزايش قيمت مربوط به ماست پاستوريزه با 20 درصد رشد است.
اين گزارش ميافزايد در هفته مورد گزارش، بهاي تخممرغ نسبت به هفته قبل 0.7 درصد کاهش يافته است و شانهاي ۸۵۰۰۰ الي ۱۰۷۰۰۰ ريال فروش ميرفته است؛ اما نسبت به هفته مشابه ماه قبل 1.9 درصد گرانتر شده است.
قابلذکر است؛ تخممرغ در هفته مشابه سال قبل نيز به همين قيمت فروخته شده و رشد قيمت نداشته است. علت اين امر را مي توان در افزايش عرضه تخم مرغ نسبت به تقاضاي آن جست و جو کرد.
برنج و حبوب
در هفته مورد گزارش قيمت برنج نسبت به هفته قبل تغييري نداشته است. برنج نسبت به هفته مشابه در ماه قبل 0.1 در صد ارزانتر شده اما قيمت آن نسبت به هفته مشابه سال قبل 5.8 درصد افزايش يافته است.
اين گزارش ميافزايد، در اين هفته در گروه برنج، قيمت برنج وارداتي غير تايلندي و برنج داخلي درجهدو نسبت به هفته قبل و هفته مشابه در ماه گذشته ثابت بوده و قيمت برنج داخلي درجهيک نسبت به هفته مشابه ماه قبل 0.2 درصد ارزانتر شده است.
در گـروه حبـوب، نسبت به هفته قبل بهـاي تمـام اقلام بين 0.1 درصد تا 1.2 درصد افزايش داشته است. بهاي تمام اقلام اين گروه بهجز لوبياي چشمبلبلي، نسبت به هفته مشابه ماه گذشته نيز افزايش يافته است اما گروه حبوبات نسبت به هفته مشابه سال گذشته 0.4 درصد ارزانتر شده است.
ميوهها و سبزيهاي تازه
در هفته موردبررسي، قيمت ميوههاي تازه نسبت به هفته گذشته 4.1 درصد، نسبت به هفته مشابه در ماه قبل 11.2 درصد و نسبت به هفته مشابه سال قبل 56.3 درصد گرانتر شده است.
بر اساس اين گزارش، در ميادين زير نظر شهرداري هندوانه عرضه نميشد و انگور عرضه کمي داشت ولي ساير اقلام ميـوه و سـبزي تـازه کـه تعـدادي از آنها ازنظر کيفـي در مقايـسه بـا سـايرميوهفروشيها متفـاوت بودنـد، بـه نـرخ مـصوب سازمان ميـادين ميـوه و ترهبار عرضـه ميشد.
ميوهفروشيهاي سطح شهر اقلام ميوه و سبزي تازه را عرضه ميکردند کـه در گـروه ميوههاي تـازه،قيمت سيب قرمز و زرد تخم لبنان هريک معادل 0.7 درصد و پرتقال درجهيک 4.6 درصد کاهش ولـي بهاي ساير اقلام اين گروه بين 0.5 درصد تا 19.5 درصد افزايش يافت.
گفتني است؛ قيمت نارنگي و هندوانه در هفته مورد گزارش نسبت به هفته مشابه در سال گذشته، بيش از صددرصد افزايش داشته است.
در گروه سبزيهاي تازه قيمـت سبزيهاي برگي بدون تغيير بود. بهاي ساير اقلام اين گروه بين 0.6 درصد تا 5.2 درصد کاهش داشت.
همچنين تمامي اقلام اين گروه نسبت به هفته مشابه در ماه گذشته ارزانتر شده است اما بهطورکلي نسبت به هفته مشابه در سال گذشته قيمت سبزيهاي تازه 27.8 درصد افزايش يافته است.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش، گوشت قرمز نسبت به هفته قبل از آن و همچنين هفته مشابه در ماه گذشته ارزانتر شده است
بهطوريکه قيمت گوسفند نسبت به هفته گذشته معـادل 0.1 درصـد و گوشـت تـازه گـاو و گوسـاله 2 درصد کاهش يافته است. اما قيمت گوشت قرمز نسبت به هفته مشابه در سال گذشته 1.2 افزايش يافته است.
همچنين گوشت مرغ نسبت به هفته گذشته 1.9 درصد نسبت به هفته مشابه در ماه گذشته 0.6 درصد و نسبت به هفته مشابه در سال گذشته 7.4 درصد ارزانتر شده است که دليل اين کاهش قيمت را ميتوان مازاد عرضه بر تقاضا و همچنين عرضه ماهي در اين فصل که يک کالاي جانشين براي گوشت مرغ است، دانست.
قند، شکر
در اين هفته بهاي قند و شکر نسبت به هفته گذشته و هفته مشابه در ماه قبل ثابت بوده؛ اما نسبت به هفته مشابه در سال گذشته 5.5 درصد افزايش يافته است.
چاي و روغن نباتي
در هفته منتهي به 12 دي 93، قيمت چاي خارجي نسبت به هفته قبل معادل 0.4 درصد و نسبت به هفته مشابه در ماهي قبل 2 درصد کاهش يافته است اما نسبت به هفته مشابه در سال گذشته 9.6 درصد افزايش يافته است.
همچنين، روغن نباتي جامد نسبت به هفته قبل و هفته مشابه در ماه قبل 0.1 درصد و نسبت به هفته مشابه سال گذشته 0.2 درصد ارزانتر شده است. قيمت روغن نباتي مايع نيز نسبت به هفته قبل و هفته مشابه در ماه گذشته تغييري نداشته و نسبت به هفته مشابه در سال گذشته 0.1 ارزانتر شده است
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=15678
false
true