×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۳۰, ۱۴۰۳, ۹:۱۷ ب٫ظ
true
true
مصرف روزانه معادل بیش از یک میلیارد لیتر سوخت در کشور

اقتصادتهران: مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مجموع مصرف انرژی در کشور را معادل یک هزار و ۵۰ میلیون لیتر دانست و تاکید کرد: اگر تنها ۱۰ درصد انرژی را بهینه کنیم ارزش افزوده بالایی در کشور ایجاد می‌شود که می تواند در توسعه بخش های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.

به گزارش ایرنا، جلیل سالاری در مراسم هفته پژوهش در دانشگاه علم و صنعت با اشاره به دستاوردهای صنعت نفت و گاز به ویژه در بخش پایین‌دستی، افزود: در دهه‌های قبل دانش فنی مورد نیاز را از خارج تامین می‌کردیم و هیچ وقت در زمینه توسعه پالایشگاه کار عملی انجام نشد.

وی ادامه داد: شرایط کشور در آن زمان این بود که ترازی را می‌دیدم و رشد مصرف بررسی می‌شد و الگویی در نظر گرفته می‌شد که بر اساس آن میزان تولید و واردات سوخت را می‌سنجیدیم. نظام پالایشگاه کارمزدی بود و نفت خام تحویل می‌شد و فرآورده را تحویل می‌دادند.

سالاری با بیان اینکه نه شرایط اصل ۴۴ اتاق افتاده بود نه استانداردها تعریف شده بود، گفت: این در حالی بود که در دنیا به تدریج پالایشگاه‌ها پیچیده شد و قیمت نفت خام بالا رفت و پالایشگاهی که نفت کوره تولید می‌کردند اقتصادشان وابسته به قیمت نفت کوره بود سودشان منفی شد.

وی تاکید کرد: از همین رو به سمتی رفتیم تا پروژه‌های تثبیت ظرفیت و توسعه کیفی پالایشگاه‌ها را انجام دهیم تا مواد سبک را بیشتر تولید کرده و حداکثر ارزش افزوده داشته باشیم.

سالاری افزود: شرایط حمل و نقل ایران خاص است و هر ساله یک میلیون خودرو به حمل و نقل کشور با همان استانداردهای قبلی مصرف سوخت به چرخه حمل و نقل اضافه می‌شود و در حالی که میزان مصرف برای پیمایش ۱۰۰ کیلومتر در دنیا ۴ لیتر سوخت است، این رقم در ایران بین ۱۰ تا ۱۲ لیتر است. رشد فزاینده‌ای در سیستم حمل و نقل اتفاق می‌افتد که علاوه بر مصرف بالای سوخت، آلایندگی به دنبال دارد.

وی با تاکید بر اینکه این حجم خودرو معادل یک میلیارد لیتر افزایش مصرف بنزین که معادل احداث یک پالایشگاه جدید است، خواهد بود، ادامه داد: برای تامین این حجم سوخت سالانه ۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.

معاون وزیر نفت، با اشاره به اجرای طرح‌های تثبیت ظرفیت و افزایش کیفیت پالایشگاه‌های کشور، گفت: با این اقدامات و اجرای طرح‌های جامع پالایشگاهی تولید بنزین از ۳۶ میلیون لیتر به ۱۰۵ میلیون لیتر رسید. تولید نفتگاز نیز از ۵۰ میلیون لیتر به ۱۱۰ میلیون لیتر افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در عمده واحدهای پالایشی دانش فنی بومی شده، افزود: ۷۵ تا ۸۰ درصد تجهیزات در داخل تولید می‌شود و در ظرفیت‌های نرم‌افزاری و سخت افزاری نیز شرایط به همین صورت است.

سالاری با اشاره به اینکه ۱۰ پالایشگاه کشور روزانه معادل ۲.۱ میلیون بشکه نفت خوراک دریافت می‌کنند، ادامه داد: عملاً می‌بینیم این ظرفیت جوابگوی نیاز داخل نیست؛ زیرا در زمینه بهینه‌سازی انرژی کاری انجام ندادیم. عملاً با استانداردهای دنیا تفاوت داریم و در حمل و نقل و بخش خانگی مصرف بالا است که به ناترازی گاز در کشور دامن زده است.

وی تاکید کرد: در حوزه نیروگاه از ابتدای سال تا کنون ۱۰ میلیارد لیتر گازوئیل تحویل دادیم که با قیمت ۸۰ سنت در هر لیتر، معادل ۸ میلیارد دلار است که سرمایه‌گذاری لازم برای ساخت ۲ پالایشگاه خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اینکه بهینه سازی چالشی است که دانشگاه می‌تواند در آن فعال شود، گفت: اکنون در پالایشگاه‌ها فلرینگ به صفر رسیده و دانش فنی نیز بومی شده است. در فرآورده‌های فوق سنگین و سنگین نیز کاتالیست بومی شده است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches