true
اقتصادتهران: مرز ناظر به تحدید قلمرو و کرانگی زمین است اما مرز مهران سرنوشتی دگرگونه یافته که نقطه وصل به بیکرانگی و آغاز تحقق ماجرای طلب و طلبیده شدن برای میلیونها زائر عشق از جمله ۴۲۰ هزار زائر غیر ایرانی عتبات عالیات عراق فقط درسال جاری بوده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای ایلام دراین خصوص گفت:در شش ماه گذشته بیش از ۴۲۰ هزار زائر خارجی از طریق مرز بین المللی مهران به کشور عراق و عتبات عالیات این کشور سفر کرده اند.
نورالله دلخواه روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: در این مدت( نیمه نخست سال) یک میلیون و ۵۳ هزار زائر از طریق مرز مهران به کشور عراق سفر کردند که از این میزان ۶۳۳ هزار زائر ایرانی و مابقی مربوط به دیگر کشورها بوده است.
وی با بیان اینکه تنها در ایام محرم امسال بیش از ۱۰۰ هزار زائر از طریق مرز مهران برای شرکت در مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی تردد کرده اند، افزود: بیشتر این زائران برای نخستین بار (زائر اولی) به عراق و زیارت بارگاه مطهر ائمه اطهار (ع) مشرف شدند و برای سفر به این اماکن مقدس مرز رسمی و بین المللی مهران را انتخاب کرده اند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای ایلام از افزایش ۱۰ درصدی میزان تردد زائران در مدت یاد شده(۶ ماهه اول سال) نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و یادآور شد: در این مدت یک هزار و ۲۷۳ دستگاه اتوبوس و ۲ هزار و ۳۱۷ دستگاه خودرو از طریق پایانه مرزی مهران به خارج و داخل کشور تردد داشته است.
دلخواه با اشاره به اینکه اجازه تردد بدون ویزا و گذرنامه به زائران داده نمی شود، گفت: یکی از مهمترین موارد تاکید دولت عراق برای تردد زوار، داشتن گذرنامه و ویزا است.
وی اضافه کرد: زائران با در دست داشتن این مدارک به مرز مهران مراجعه کنند چرا که در غیر این صورت از خروج آنها به کشور عراق جلوگیری میشود.
به گزارش ایرنا، استان ایلام با دارا بودن ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق پس از سقوط رژیم بعث صدام و در همان سال های آغازین گشایش راه زیارت به عنوان مسیر و معبر زیارتی در مرکز توجه و انتخاب مسیر زائران کشورهای مختلف عتبات عالیات ایران و عراق قرار گرفت که این انتخاب درسالیان اخیر به عنوان یک سنت همواره تکرار شده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=97384
false
true