×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۱ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
مرجعیت قیمت‌گذاری زعفران حق ایران است

اقتصادتهران: حمیدرضا برادران شرکا با اشاره به راه‌اندازی معاملات آتی و اختیار معامله زعفران در بورس کالا گفت: با توجه به اینکه ۹۰ درصد از زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود ایران باید مرجع قیمت زعفران جهان باشد؛ بورس کالا می‌تواند با ابزارهای مالی مناسب سبب شود که ایران مرجع قیمت زعفران شود.

به گزارش ایسنا، “چرا با توجه به تولید بیش از ۹۰ درصد زعفران جهان در ایران، همچنان اسپانیا تعیین کننده قیمت زعفران در جهان است؟ ” این مهمترین سوالی است که در خصوص بازار زعفران ایران مطرح است چراکه ایران با اینکه بزرگترین تولیدکننده زعفران در جهان است، جایگاه مناسبی در تجارت جهانی زعفران ندارد. علاوه بر این محصول زعفران در کشور با نوسانات قیمتی مواجه بوده و همواره در اختیار دلالان و برخی از صادرکنندگان بوده است به طوری که این واسطه‌ها در زمان افت قیمت محصول، سودهای کلانی به جیب می‌زنند.

در اوایل خرداد ۹۷ پس از گذشت ۱۰ سال از راه اندازی قراردادهای آتی سکه، معاملات آتی زعفران به منظور شفافیت قیمتی، پوشش ریسک نوسانات قیمت و همچنین کوتاه کردن دست دلالان از این بازار در بورس کالا راه اندازی شد. در رابطه با مزایای معاملات زعفران در بورس کالای ایران به گفت‌وگو با حمیدرضا برادران شرکا پرداخته‌ایم. وی که اقتصاددان و کارشناس ارشد اقتصادی و استاد بازنشسته دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی است، معاون رئیس جمهوری ایران در دولت هفتم بوده و عنوان ریاست و معاونت اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، ریاست و دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و دبیر علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه فلوریدا در ایالات متحده آمریکا را در کارنامه کاری خود دارد.

شرکا در گفت‌وگو با ایسنا درباره مزایای راه اندازی معاملات آتی زعفران اظهار کرد: راه اندازی این معاملات برای تولید و مصرف‌کننده به طور همزمان مزیت‌های زیادی دارد که اصلی‌ترین آن، پوشش ریسک‌های قیمتی است. هنگامی که یک تولیدکننده می‌تواند از امروز محصول را برای آینده با قیمتی مناسب به فروش برساند، علاوه بر اینکه انگیزه وی برای افزایش تولید دو چندان می‌شود، از افت قیمت زعفران در زمان برداشت محصول تحت تأثیر اقدامات دلال‌ها نیز در امان می‌ماند. البته مصرف‌کنندگان نیز که از قیمت زعفران در آینده اطمینان ندارند، می‌توانند از امروز به مقدار نیاز و با قیمتی مشخص خرید کنند و به این ترتیب آنها نیز از نوسان قیمت در آینده بیمه می‌شوند.

وی در خصوص میزان موفقیت بورس کالا طی گذشت یکسال از زمان راه اندازی معاملات زعفران، گفت: از زمان راه اندازی معاملات زعفران در بورس کالا مدت زمان زیادی نمی‌گذرد و نباید توقع داشت که این بازار بتواند در طول یکسال کل مشکلات قدیمی بازار زعفران را حل کند. اما در همین مدتی که از آغاز فعالیت این معاملات می‌گذرد، این بازار در واقعی سازی قیمت زعفران در ایران اثرات بسیار مثبتی داشته و با توجه به اینکه کشورهای هدف ما هم از طریق سایت انگلیسی بورس کالای ایران به آمار معاملات و قیمت‌های کشف شده دسترسی دارند، تأثیر مهمی در شفاف سازی قیمت‌ها در سطح جهانی هم داشته است.

این کارشناس اقتصادی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه این روند صعودی در رونق معاملات زعفران در بورس کالا ادامه دار خواهد بود، افزود: امیدواریم این روند ادامه یابد و در آینده این بورس از محصول زعفران به همه محصولات کشاورزی که به ویژه از جنبه صادراتی برای کشور اهمیت دارند، فراگیر شود چراکه معامله از طریق بورس، در حوزه کیفیت محصول تحویلی اطمینان خاطری را برای خریدار خارجی ایجاد می‌کند و قطعاً در جهانی سازی محصولات کشاورزی ایران و در سال‌های آتی در حوزه برندسازی خیلی به کشور کمک خواهد کرد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches