true
اقتصادتهران: ذکریا حسن نیا مدیر اداره نظارت ارز بانک مرکزی، به دنبال سالها خدمت صادقانه، قابل تقدیر و اثر گذار بر ثبات بازارهای ارزی و مالی کشور، بازنشسته شد. سیستم بانکی، رسانهها و فعالان اقتصادی و کارشناسان کشور، قدرشناس چنین مدیرانی هستند که درجهت ایجاد ثبات و آرامش در بازارهای ارزی و مالی، همچون سنگربانی تیزبین و هوشیار، از سنگر حفظ معیشت و استقلال وخودکفایی کشور دفاع کردهاند.
به گزارش خبرنگار اقتصادتهران، اهمیت و نقش بازارهای مالی و پولی کشور در شرایط کنونی اقتصاد ایران، که از یک سو با تحریمهای اقتصادی در سالهای اخیر و مشکل نقل و انتقال پول، رشد ارز و نوسانات دلار و… مواجه بوده و از سوی دیگر با رکود اقتصادی و چند برابر شدن نیاز واحدهای اقتصادی به نقدینگی و سرمایه در گردش مواجه شده است، باعث شد که مسوولان و کارشناسان اقتصادی، ضرورت تقویت نظارت همه جانبه بر بازارهای ارز، اعتبارات، نرخ ارز مبادله ای، نقل و انتقال پول، تامین نیازهای مالی و ارزی کشور را مطرح کنند.
از سوی دیگر، بانکها و موسسههای اعتباری نیز باید ضمن تقویت نظارت و پیگیریهای مختلف، حاکمیت قوانین و رعایت استانداردهای داخلی و بین المللی و ارتقای شاخصهای نظارت و کنترل، به سمت اهداف مورد انتظار حرکت کنند.
اما بالاتر از همه بخشهای نظارتی بازار پولی، مالی و ارزی کشور، بانک مرکزی قرار دارد که به خصوص در مدیریت نظارت ارز این نهاد مهم بانکی کشور، بهترین مدیران و کارشناسان متخصص کشور با هوشیاری و دقت و نگاهی تیزبین و آینده نگر، به نظارت بر بازارهای ارزی و پولی مشغول هستند. در سال های گذشته و به خصوص ۵ سال اخیر که سخت ترین دوران ارزی اقتصاد ایران به خاطر تحریم ها، سه برابر شدن نرخ ارز، کاهش قیمت نفت، بلوکه شدن درآمدهای ارزی ایران و… را شاهد بوده ایم. کارمندان و مدیران و معاونان پر تلاش سیستم بانکی و در راس آن بانک مرکزی، برای حل مشکلات مالی و پولی و ارزی کشور و تامین نیاز مردم و تقویت نظارت بر عملکرد و بازارها و فعالیتهای مالی و ارزی، سال هایی پر کار، حساس، و سخت را پشت سر گذاشتند و به خصوص به دنبال تشدید تحریم های اقتصادی از سال ۱۳۹۱ به بعد و سخت تر از آن به دنبال کاهش قیمت نفت در دو سال اخیر، توانستند کشور را در شرایط کمبود منابع مالی و درآمد ارزی اداره کنند. در روزهای اخیر با خبر شدیم که یکی از مدیران خوشنام بانک مرکزی بازنشسته شد و جای خود را به جوانترها خواهد داد تا راه ارزشمند و قابل تقدیر مدیران مردم دوست بانک مرکزی را ادامه دهند.
حسن نیا مدیر اداره نظارت ارزبانک مرکزی، به عنوان مدیری پرتلاش، متخصص، کاردان و مردم دوست، همواره مورد احترام فعالان اقتصادی و کارشناسان سیستم بانکی بوده و اقدامات قابل تقدیر ایشان در سال های اخیر، در جهت تامین نیازهای ارزی کشور، فعالان اقتصادی و واحدهای تولیدی و نظارت موثر و راهگشا بر بازارهای ارزی و مالی، بارها مورد تاکید و اشاره کارشناسان و مدیران اقتصادی کشور بوده است،
حسن نیا سالها در یکی از ادارات حساس و مهم و اثرگذار بانک مرکزی فعالیت داشته که کار مهم نظارت بر بازار ارز و بازارهای مهم مالی را به عهده داشته است و به کار مهم نظارت بر بازار ارز اشتغال داشته است تا اقتصاد و مردم را از نوسان های شدید در امان نگه دارد. شاهد مدعا ثبات بازار ارز در دو سال اخیر و در دولت یازدهم است که یاری دهنده سایر سیاست های پولی و بانکی کشور ازجمله کاهش نرخ تورم بوده است. در بخش معاونت ارزی و اداره نظارت بر بازار ارز، که در سالهای اخیر با سه برابر شدن نرخ ارز، تحریم های بانکی و اقتصادی، کاهش قیمت نفت و درآمد ارزی کشور و مشکلات تخصیص و ارزیابی و نظارت بر بازار ارز مبادله ای و…. مواجه بوده اند، کار بزرگ و برنامه ریزی راهگشایی در دست اجرا بوده است و کارمندان و معاونان و مدیران اداره نظارت بر بازار ارز، برای ایجاد تعادل، کنترل بازار و عرضه و تقاضا، تامین نیازهای اساسی مردم، دانشجویان، واردکنندگان کالاهای اساسی و ضروری، تامین نیاز واحدهای تولیدی و صنعتی و… نقش با اهمیتی به عهده داشتهاند.
به خصوص در دو سال اخیر و در دولت یازدهم، نرخ ارز از یک روند کاهنده و با ثبات در سال های ۹۳ و ۹۴ برخوردار بود و بانک مرکزی با نظارت بر بازار ارز و اثرگذاری بر عرضه و تقاضا و مدیریت آن توانست ضمن تامین نیاز بازار ارز مبادله ای، نرخ ارز در بازار ارز را در شرایط با ثبات حفظ کند و با وجود کاهش درآمد نفت، فاصله نرخ ارز مبادله ای و بازار آزاد نیز کاهش یافت و ضمن کاهش رانت و فاصله بین دو نرخ مبادلهای و آزاد، شرایط برای یکسان سازی نرخ ارز فراهم شد.
اگرچه در دو ماه آبان و آذر ۹۴ به دلیل کاهش شدید قیمت نفت به زیر ۴۰ دلار، بازار با رشد نرخ دلار به بالای ۳۶۵۰ تومان مواجه شده اما کارشناسان معتقدند که اگر برنامه های چند سال اخیر بانک مرکزی و نظارت بربازار ارز اجرا نمی شد، قطعا امروز نرخ ارز رقمهای بیش از این را تجربه می کرد.
بانک مرکزی در یک دو سال اخیر با ساماندهی صرافیهای فاقد مجوز، ارتباط موثر با نهادها و تشکل های بازار ارز، افزایش سرمایه صرافیها، رتبه بندی و ارتقای رتبه صرافیها، همکاری با نیروی انتظامی در برخورد با اخلال گران بازار ارز، و… شرایط با ثباتی را در بازار ارز ایجاد کرده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=33301
false
true