true
اقتصاد تهران: مهرداد عسگری- تحقق عدالت مالیاتی یکی از اولویت های مهم در سیستم اقتصادی کشور است به طوری که مقامات اقتصادی و مسوولان نظام مالیاتی مصمم هستند تا با اجرای طرح جامع مالیاتی به هدف عدالت در اخذ مالیات دست یابند. اجرای این طرح که از سال گذشته آغاز شده باعث گردید که تعداد زیادی از افراد و گروههایی که از پرداخت مالیات شانه خالی میکردند نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.
کاهش اتکا به درآمدهای نفتی و اصلاح نظام درآمدی دولت با تغییر رویکرد به سمت مالیات ستانی موضوعی است که به صراحت در ماده ۱۷ سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری مشاهده می شود. همچنین مالیات ستانی مهم ترین ابزار توزیع مناسب درآمدی در یک جامعه و کاهش نابرابریهای درآمدی است.
اصلیترین خدمات مالیاتی از طریق پرتالی ارائه میشود که در بازدید جمعی از خبرنگاران از نمایشگاه دستاوردهای طرح جامع مالیاتی نسبت به معرفی بیشتر این طرح، اطلاع رسانی توسط برخی از مسوولان سازمان امور مالیاتی صورت گرفت.
به بیان دیگر، با اخذ مالیات از مشمولان واقعی، شرایط بهتری برای آحاد مردم ایجاد میشود که همانا تحقق عدالت اقتصادی یکی از اهداف این طرح است.
از سوی دیگر میتوان گفت که قطع ارتباط مودی با ممیز مالیاتی و جلوگیری از سواستفادهها و رانتهایی که در گذشته در برخی موارد صورت میگرفت اصلی ترین و مهمترین هدف اجرای طرح جامع مالیاتی باشد که در نتیجه آن، اخذ مالیات از افراد وگروههایی که مشمول مالیات هستند به راحتی میسر شود.
در همین رابطه شاهین مستوفی، از اعضای کمیته پیاده سازی سراسری طرح جامع مالیاتی و رییس اداره کل مالیاتی غرب تهران در جمع خبرنگاران با ارائه توضیحاتی درباره اجرای این طرح گفت: به کمک سامانههای طرح جامع مالیاتی، آن دسته از افرادی که فرارهای مالیاتی داشتهاند را شناسایی و مالیات آنها را دریافت شده است.
وی افزود: اگرچه ممکن است این طرح به دلیل برخی مشکلات اینترنتی در برخی موارد با کمی اختلال مواجه باشد اما در سال گذشته ۲۷ درصد اظهارنامههای دریافتی مربوط به عملکرد سال ۱۳۹۵ در سامانه یکپارچه مالیاتی رسیدگی شد که در مجموع حدود ۱۵ درصد منابع وصولی سال گذشته مربوط به آن است.
رییس اداره کل مالیاتی غرب تهران یادآور شد: البته توجه به این نکته ضروری است که بخشی از وصولیها مربوط به مطالبات معوق سالهای قبل است اما به طور حتم میتوان گفت که صد در صد وصولیهای عملکرد سال ۱۳۹۸ با اجرای این طرح دریافت دریافت خواهد شد.
به گفته مستوفی اجرای طرح جامع مالیاتی هم شرایط دریافت عادلانه مالیات را فراهم میکند و هم باعث میشود که اگر مودی نسبت به فرایند طی شده ابهامی داشته باشد به راحتی در جریان عملکرد سازمان قرار گیرد و هم این که به طور شفاف و دقیق در خصوص پرداخت مالیات اقدام کند.
وی ابراز امیدواری که با اجرای این طرح از طریق سیستم یکپارچه، بسیاری از مشکلاتی که تاکنون وجود داشته برطرف خواهد شد.
بر پایه این گزارش، غلامرضا قبلهای، مدیرکل دفتر روابط عمومی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: یکی از مهمترین اهدافی که اجرای طرح جامع مالیاتی دارد این است که مودی بتواند با شرایط سهل تری نسبت به گذشته به پرداخت مالیات اقدام کند و در واقع تلاش سازمان امور مالیاتی بر این است که مودیان واقعی شناسایی شوند تا از افرادی که باید مالیات بپردازند، مالیات اخذ شود.
وی تصریح کرد: مجموع اقداماتی که در طرح جامع مالیاتی صورت گرفته همگی بر در راستای کاهش فرار مالیاتی و دریافت مالیات از مشمولان و مودیان واقعی است.
به گفته قبلهای، یک خانواده سال گذشته شناسایی شد که ۳۰ هزار خودرو وارد کرده و یک ریال هم مالیات نداده بودند که به کمک این سامانه آنها شناسایی شده و علاوه بر اخذ مالیات به مراجع قضای معرفی شدند.
لازم به ذکر است کل هزینههای اجرای طرح مالیاتی طی ۱۵ سال گذشته از محل برخی درآمدهای جدید مالیاتی شناسایی شده طی یک سال گذشته، پوشش داده شد.
این در حالی است که به گفته مسوولان طرح جامع مالیاتی، تحقق کامل عدالت مالیاتی نیاز همکاری سایر دستگاههای اجرایی بوده و این در حالی است که تا کنون بانک مرکزی، سازمان ثبت اسناد و گمرک بیشترین همکاری را با سازمان امور مالیاتی انجام دادهاند و البته برخی دیگر از نهادها همکاری خوبی تاکنون نکردهاند.
در حال حاضر فرآیند ثبت نام و ارائه اظهارنامه مودیان به صورت ۱۰۰ درصد الکترونیکی انجام میگیرد به طوری که اکنون قابلیت حذف کاغذ را از سیستم اداری وجود داشته و در صورت عملیاتی شدن کامل طرح جامع مالیاتی، تحول بزرگی در نظام مالیاتی رخ خواهد داد.
خبرنگاران در جریان بازدید از دستاوردهای طرح جامع مالیاتی، ضمن آشنایی با فرایند بررسی یک پرونده مالیاتی شامل فرایند ثبت نام، پردازش، حسابرسی و رسیدگی، صدور قبوض مالیاتی و پرداخت آن، سوالات خود را در خصوص سامانههای مورد بازدید مطرح کردند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=121029
false
true