true
اقتصادتهران: در حالیکه عدهای عرضه کم برخی خشکبار را عامل گرانی این محصولات عنوان میکنند، به گفته مسئولان وزارت جهادکشاورزی، به اندازه کافی خشکبار در کشور وجود دارد و قیمت آنها برای شب عید تغییر نخواهد کرد.
در بازار آجیل فروشان نیز انواع و اقسام خشکبار با رنگ و روی فریبنده بیصبرانه منتظر فرا رسیدن ایام نوروز هستند تا سفرههای مردم را بیارایند. البته برخی از این محصولات نیز با افزایش قیمت به استقبال این ایام رفتهاند و به گفته فروشندگان، طی هفتههای اخیر گران شدهاند.
یکی از فروشندگان در این زمینه به مهر اظهار داشت: قیمت هرکیلوگرم بادام نسبت به یک ماه قبل ۵ تا ۶ هزار تومان گران شده، مغز فندوق تقریبا در هرکیلوگرم ۱۰ هزار تومان گران شده و فندق با پوست نیز در هرکیلوگرم بین ۴ تا ۵ هزار تومان افزایش قیمت داشته است.
این فروشنده در مورد علت گرانی فندق نیز افزود: عرضه آن کم است، بیشتر این محصولات وارداتیاند، البته فندق ایرانی هم داریم اما آن هم گران شده است، چون قیمت این محصولات به یکدیگر وابسته هستند.
همچنین به گفته فروشندهای دیگر، عرضه فندق کم است، وقتی نوع خارجی آن کم باشد، مصرف فندق ایرانی بیشتر میشود؛ در نتیجه میزان آن هم کم شده و قیمتها بالا میرود.
علاوه بر این، فروشنده دیگری هم عرضه کم و تقاضای زیاد را علت گرانی فندق عنوان کرد و گفت: فندق هر روز دارد گرانتر میشود، چون عرضهاش کم است. طی هفتههای اخیر قیمت بادام بالا رفته اما افزایش قیمت فندق مربوط به هفتههای اخیر نیست و قیمت آن طی سالجاری به طور کلی رو به افزایش بوده است.
گفته های این افراد در حالی است که یک مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی، واردات فندق و بادام را غیرقانونی و بدون مجوز دانست.
علی محسنی، معاون دفتر امور میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با مهر با بیان اینکه واردات فندق و بادام به کشور بدون مجوز انجام میشود، تصریح کرد: فندق و بادامهای خارجی موجود در بازار به شکل قاچاق وارد کشور شده، ضمن اینکه براساس ماده ۱۶ قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی واردات تمام اقلام میوه به استثنای موز، آناناس، انبه، نارگیل و پاپایا(خربزه درختی) به کشور ممنوع است و وزارت جهاد کشاورزی همواره بر اجرای صحیح این قانون تاکید دارد.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی درمورد علت گرانی فندق، با بیان اینکه در سال ۹۲، بیش از ۲۰ هزار تن فندق در کشور تولید شده بود و قسمت اعظم تولید آن در استان گیلان است، افزود: در سالجاری سرمازدگی شدید بهاره سبب کاهش ۵۰ درصدی تولید این محصول شد و میزان تولید آن امسال حدود ۱۰ هزار تن است.
محسنی با بیان اینکه مصرف فندق در کشور محدود است، اظهار داشت: عمده مصرف این محصول در مناطق شمالی و دیگر مناطق فندقخیز است و در سراسر کشور مصرف چندانی ندارد؛ به همین دلیل تولید آن نیز محدود است، ضمن اینکه این میوههای خشک یا ناتها به راحتی قابل جایگزینی با یکدیگر هستند و میتوان گردو یا پسته را به راحتی جایگزین فندق کرد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=18345
false
true