×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۲ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
قوه قضاییه با شایعه پراکنی در باره زلزله برخورد می‌کند

اقتصادتهران: سخنگوی قوه قضاییه درخصوص شایعه ‌پراکنی ها در فضای مجازی درباره وقوع زلزله گفت: این شایعه پراکنی ها دو نوع است؛ یکی اینکه سازمان یافته و به قصد تشویش و برهم زدن امنیت مردم این کارها انجام می‌شود که حتما باید برخورد شود.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای روز یکشنبه در یکصد و بیست و دومین نشست خبری با بیان اینکه انتشار مطالب در فضای مجازی درباره زلزله سازمان یافته هست یا نیست، یک مقدمه دارد، ادامه داد: مقدمه آن هم این است که سازمان ‌های امنیتی مانند نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات وارد شوند و موضوع را بررسی کنند، اگر این مقدمه توسط نیروی انتظامی یا وزارت اطلاعات صورت نگیرد، قاضی چه بسا نتواند کشف کند، که کار چه کسی و با چه نیتی است.

وی اضافه کرد: البته ممکن است مواردی هم پیدا شود که یک نفر از روی غفلت، چیزی به گوشش خورده و آن متن را داخل گروهی فرستاده که جلوی این کار هم باید گرفته شود، اما نحوه برخورد با او متفاوت است؛ در استان کرمان یکی دو نفر این کار را می کردند که تعقیب و بازداشت شدند و معلوم شد که یک نفر نظر سوء داشته است و این موضوع در دادسرا تایید شد.

 سخنگوی قوه‌قضاییه در پاسخ به پرسشی در خصوص اظهارات دادستان کل کشور مبنی بر اینکه برخی مسئولان در قاچاق کالا سهم دارند اظهارکرد: از ایشان پرسیدم که چکار کردید و گفتند ورود کردیم و بر اساس گزارشات رسیده و بازرسی‌های انجام شده در حال رسیدگی و تعقیب موضوع هستیم و ان‌شاء‌الله این تحقیقات چندان طول نمی‌کشد.

وی اضافه کرد: قاچاق امری است که مقابله و مبارزه با آن، امروز جزو واجبات است چون با توجه به زیانی که در این شرایط وارد می ‌شود، قطعا می‌ شود گفت قاچاق کالا، حرام و جرم و مقابله با آن لازم و واجب و قانونی است.

محسنی اژه‌ای افزود: سئوال این است که آیا مقدار لازم وقت برای این موضوع گذاشته شده است و آیا این مقدار قاچاق وارده، می‌تواند از روی سهل انگاری و بدون تقصیر باشد؟

 واکنش اژه‌ای به سخنرانی علیه قضات، کارشناسان و وکلا توسط یک فرد

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات فردی که در دیدار با دانشجویان دانشگاه شریف و اینکه آیا مسائل مطرح شده از سوی وی به قوه قضاییه وارد است یا نه و همچنین درباره اعلام جرم کردن رییس قوه قضاییه علیه وی، اظهارکرد: رییس قوه قضاییه علیه وی اعلام جرم نکرده است و مطالبی که او می‌گوید دستگاه‌های دیگر می توانند اعلام جرم کنند؛ چون او در آن جلسه به صورت مطلق می ‌گفت قضات، کارشناس و وکلا فاسد هستند و اینگونه حرف زدن قطعا کاری را اصلاح نمی‌کند و حتما این راه اصلاح نیست.

وی با بیان اینکه، قضات، کارشناس و وکلا می ‌توانند علیه این فرد شکایت کنند، ادامه داد: اگر شکایتی مطرح شود حتما تحت تعقیب قرار می‌ گیرد؛ این فرد ادعاهایی را مطرح کرده که با دستور ویژه رییس قوه قضاییه رسیدگی شده است. پس این جمله که گفته رسیدگی نشده، حتما خلاف است و اینکه بگوییم حتماً همه فاسد هستند، درست نیست.

محسنی اژه ای اضافه کرد: شاید هم ادعای این فرد درباره برخی وکلا و قضات درست باشد اما نتوانسته ادعاهای خود را ثابت کند؛ ما هیچ وقت ادعا نداشتیم در دستگاه قضایی، متخلف پیدا نمی ‌شود.

 پیشنهاد شورای حل اختلاف برای اصحاب رسانه ، پیشنهاد بدی نیست

سخنگوی قوه‌ قضاییه درباره تشکیل شورای حل اختلاف ویژه اصحاب رسانه، گفت: شورای حل اختلاف محدودیتی برای صلح و سازش ندارد؛ البته در مواردی که قانون اجازه داده رای بدهند، محدودیت دارند و در هر پرونده ‌ای نمی‌توانند وارد شوند، اما برای صلح و سازش محدودیت ندارد.

وی ادامه داد: شورای حل اختلاف باید وقت خود را بیشتر روی صلح و سازش بگذارد و تشکیل این شورا برای اصحاب رسانه، پیشنهاد بدی نیست.

 آلودگی هوا در کلان شهرها

سخنگوی قوه قضاییه درباره اظهارات دادستان کل کشور در ورود به موضوع آلودگی هوا، گفت: قبلا هم سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع ورود کرده است. دستگاه های مختلف بر اساس قانون تکالیفی دارند که اولاً آلودگی پیدا نشود و اگر پیدا شد باید دید که چگونه رفع شود یا کاهش یابد.

وی افزود: اولین اقدام سازمان بازرسی این است که بررسی می کند ببیند این دستگاه‌ها به وظایف خود عمل کردند یا نه و دادستانی کل کشور هم همین طور است و به دستگاه‌های مسئول اخطار می‌دهد و اگر لازم باشد، بازخواست می‌کند و اگر هم توجیحاتی داشته باشند، آن توضیحات و توجیحات را می‌ شنود.

 فضای مجازی باید شفاف شود

خبرنگاری با بیان این جمله از رئیس جمهور در همایش حقوق شهروندی که برخی در بحث فضای مجازی معتقدند چون یک خودرو تخلف کرده باید کل اتوبان را ببندیم، از سخنگوی قوه قضائیه پرسید آیا چنین دیدگاهی در خصوص فضای مجازی در این قوه وجود دارد یا نه که محسنی اژه ای پاسخ داد، مطلقا.

وی ادامه داد: کسی نه چنین چیزی گفته و نه اعتقاد دارد؛ بلکه معتقدیم فضای مجازی باید مدیریت و بهترین از آن استفاده شود و تا جایی که ممکن است از ضررهای آن جلوگیری کرد؛ حرف قوه قضاییه این است که باید شناسنامه دار شوند نه نقاب‌ دار.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: اگر فرض کنیم هزاران ماشین در حال حرکت هستند و چند ماشین بدون پلاک باشد، بلافاصله جلوی آنها را می‌ گیرد اما اتوبان را نمی‌ بندد؛ بحث در این است که فضای مجازی هم شفاف شود. چطور ما همه جا قائل به شفافیت هستیم اما اینجا نه. معتقدیم فضای سایبر برای مردم گران است و دسترسی برای همه امکان پذیر نیست و در بسیاری از نقاط دنیا با قیمت پایین تر استفاده می ‌شود اما درعین حال باید جلوی مضراتش هم گرفته شود.

وی اضافه کرد: چه بسا در دنیا هم اجازه نمی ‌دهند استفاده از فضای مجازی آزاد آزاد باشد و مسئله ساماندهی و کنترل همه جا وجود دارد؛ هیچ کس هم نگفته به خاطر ماشین خراب، اتوبان را ببندند.

 درباره برداشت از بیت المال

محسنی اژه ای در پاسخ به خبرنگاری درباره سوء استفاده برخی مقامات ارشد کشور و برداشت از بیت‌المال و کوتاهی دستگاه قضا در برخورد با این افراد، گفت: کسانی که هر مقدار سوء استفاده مالی کرده باشند، حسب دستگاه های نظارتی و غیره، مورد رسیدگی قرار گرفته و شما مردم هم کم و بیش در جریان پرونده های متعددی که در این رابطه برای متخلفان در بانک ها و ادارات و همچنین درباره حقوق نجومی تشکیل شده، قرار دارید.

وی با دسته بندی حقوق‌های نجومی، ادامه داد: یک دسته کسانی بودند که علاوه بر دریافت حقوق بالا، مرتکب اقدام مجرمانه ‌ای هم شده بودند که برای آنها پرونده تشکیل شد که پرونده هایشان به دادگاه رفت و در حال محاکمه و محکومیت هستند؛ برخی هنوز به دادگاه نرفته و تعدادی هم حکم گرفته‌ اند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches