یکشنبه, ۱۶ آذر , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

قرارداد خرید ماهواره خیام را به قرارداد انتقال تکنولوژی تبدیل شد

۲۱ مرداد, ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۰

قرارداد خرید ماهواره خیام را به قرارداد انتقال تکنولوژی تبدیل شد

اقتصادتهران: نایب رئیس شورای عالی فضایی با بیان اینکه دیپلماسی فعال دولت سیزدهم منجر به تبدیل قرارداد خرید ماهواره به قرادادی برای انتقال تکنولوژی شد، گفت: با توافقات صورت گرفته، ما خیام‌های ۲ و ۳ و ۴ را به صورت مشترک با روسیه خواهیم ساخت.

به گزارش اقتصادتهران، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و نایب رئیس شورای عالی فضایی کشور در گفتگو با ایرنا در پاسخ به سوالی پیرامون چگونگی به سرانجام رسیدن پروژه ماهواره خیام در دولت سیزدهم، اظهار داشت: این یک کار ملی و دستاورد ملی متعلق به همه و مربوط به تلاش همه دولت‌هاست و آنچه مهم است این است که ما توانستیم در کنار قدرت شماره یک یا دو فضایی دنیا کار مشترک تعریف کنیم و توافقات بسیار خوبی را با آژانس فضایی روسیه برای ادامه همکاری‌ها داشتیم و این اتفاق با دیپلماسی فعال دولت سیزدهم اتفاق افتاد.

وی افزود: ماهواره خیام یک سال از تکمیل ساختش گذشته بود اما پرتاب نمی‌شد که دلایل مختلفی از جمله مشکلات حقوقی که در قرارداد آن وجود داشت و همچنین مسائل سیاسی که در دولت گذشته وجود داشت و نگاه‌ها عمدتا به سمت کشورهای غربی بود از علل آن بود.

زارع پور تاکید کرد: این ماهواره ابتدا بنا بود در اردیبهشت سال گذشته پرتاب شود که نشد، اوایلی که بنده افتخار خدمتگزاری پیدا کردم، گفتند که امکان پرتاب زودتر این ماهواره وجود دارد اما با پرتابگری دیگر که قابلیت اطمینان لازم را نداشت که بنده زیر بار این موضوع نرفتم، از سوی دیگر اگر میخواستیم با همین پرتابگر سایوز پرتاب انجام شود، باید تا نوامبر سال جاری میلادی صبر می‌کردیم، با این حال با پیگیری‌های صورت گرفته توانستیم در روزهای گذشته ماهواره را به وسیله پرتابگر سایوز به فضا پرتاب کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره مسائل مطرح شده پیرامون ساخت ماهواره خیام توسط روسیه نیز گفت: طراحی کلان و مفهومی ماهواره خیام توسط سازمان فضایی ایران انجام شده است اما ساختش در روسیه اتفاق افتاده و این موضوعی است که ما از روز اول اعلام کردیم و موضوع پنهانی نبود.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها