true

اگر نگوییم که از دورهای که استارتآپها فعالیت پر رونقی را پشت سر گذاشتند زمان زیادی گذشته اما به جرات میتوان گفت که طی سالهای اخیر شور و تحرک کمتری از فعالیت این شرکتها را شاهد هستیم.
اگرچه کشورمان همواره با مسائل و مشکلات تحریم دست و پنجه نرم میکرده اما بی انگیزگی سرمایه گذاران نیز طی سالهای اخیر مزید بر علت شده تا از همگی این عوامل موجب کم رونقی بازار فعالیت استارتآپها شوند.
به گزارش اقتصادتهران، دومین رویداد هم بند و پنجمین دموی مرکز نوآوری نکسترا در حالی بعد از ظهر روز سه شنبه 26 فروردینماه در صندوق شکوفایی و نوآوری ریاست جمهوری برگزار شد که بسیاری از علاقمندان به این حوزه در آن حضور داشتند به طوری که در این رویداد ۸ تیم ایده و طرحهای خود را برای جذب سرمایه در مقابل سرمایهگذاران نکسترا و سایر شتابدهندگان ارائه کردند.
در این برنامه که به تسهیلگری امیر حسین صادقی برگزار شد، مهدی عظیمیان مدیرکل توسعه شعب و پردیسهای پارک فناوری پردیس و رئیس مرکز شتابدهی نوآوری در پنلی تخصصی با موضوع استارتآپها، چالشها و فرصتهای سرمایهگذاری به موضوع سرعت رشد استارتآپها در دهه ۹۰ اشاره کرد و گفت: مدتهاست از هیجانات دهه ۹۰ در حوزه استارتآپی کاسته شده است و اکنون این حوزه به تحرک و نشاط مجدد برای احیای فعالیتهای گذشته نیاز دارد.
وی با بیان آن که رخوت دانشگاهی به اکوسیستم استارتآپی سرایت کرده است، تصریح کرد: استارتآپهای ایرانی که عمدتاً به سمت ایدههای خدماتی و پلتفرمی رفتهاند در حالی که بخش صنعت و معدن کشور به شدت نیازمند حضور آنان است و ظرفیت مطلوبی برای استارتآپها در این بخش وجود دارد.
عظیمیان همچنین در ادامه به موضوع سرمایهگذاری اشاره کرد و افزود: من به استارتآپها توصیه میکنم سرمایهگذار را تنها به عنوان آورنده پول نبینند و سرمایهگذاری را به مثابه پکیجی شامل ارزش افزوده دولت نگاه کنند. او همچنین از نگاه تملکگرایانه دولت در زمینه استارتآپها انتقاد کرد و گفت: وظیفه دولت تسهیلگری است و به خاطر روحیه تملکطلب دولت بهتر است دولت در این زمینه وارد نشود.
بر پایه این گزارش، نفیسه آزاد مدیر سرمایهگذاری گروه کسب و کار آن هم به تفاوت فضای استارتآپی در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود: فضا از سال ۹۰ تا کنون تغییرات زیادی را تجربه کرده است در حالی که بازگشت سرمایه سختتر و مهاجرت به چالشی جدی در کشور تبدیل شده است باید همواره در نظر داشته باشیم که تمام ایدهها فقط خدماتی و پلتفرمی است. در صورتی که فقط معدن و صنایع معدنی ۲۰ درصد جی دی پی ایران را تشکیل دادهاند به بیان دیگر اگر پولی هم در مملکت باقی مانده در صنعت است.
آزاد همچنین به استارتآپها پیشنهاد کرد سرمایهگذارانی را انتخاب کنند که سرمایه هوشمند و غیرنقدی داشته باشند و در این باره توضیح داد: سرمایهگذاری که فقط پول داشته باشد بیشتر بلای جان استارتآپها میشود. سرمایهگذار باید شبکهای از روابط، میدان و پروژه در اختیار داشته باشد. من به استارتآپها پیشنهاد میکنم دور میز مذاکرهای برابر بنشینید و بدانید که همانقدر که شما به سرمایه نیاز دارید، سرمایهگذاران هم به ایدههای خوب نیاز دارند.
این گزارش میافزاید: کاوه گودرزی مدیرعامل جهش هم به اهمیت توجه به فرآیند سرمایهگذاری در استارتآپهای مرحله بذری و پیشبذری اشاره کرد و گفت: اگر از دوران طلایی دهه ۹۰ استارتآپهای خوبی به جا مانده است چون در آن زمان بذرپاشی و سرمایهگذاری راحتتر صورت گرفت. من معتقدم حالا باید بذرها را پاشید تا دوباره لوبیاهای سحرآمیز ریشه زده و جوانه دهند.
گودرزی ادامه داد: اگر بخواهم به استارتآپها پیشنهادی داشته باشم در ابتدا تاکید میکنم هیچ نسخه ثابتی برای هیچ فرد و هیچ تیمی وجود ندارد اما اولین پیشنهادم این است لازم نیست در جریان اخبار باشید. اگر ایده خوبی دارید آن را با قدرت و اراده دنبال کنید، ایدههای خوب در جنگ یا آرامش راه خود را پیدا میکنند، بسیاری از اتفاقات قابل پیشبینی نیستند و شنیدن اخبار گاه آنقدر ناامید کننده است که نشنیدن آنها بهتر است.
گودرزی در ادامه قانون جهش تولید دانشبنیان را تنها فرصت بینظیر اکوسیستم برشمرد و توضیح داد: مصوبههای بسیار خوبی در حوزه استارتآپی در این قانون وجود دارد و تیمها به آن توجه کنند.
وی یادآور شد: راهنمایی گرفتن و مشورت کردن با منتورها و شتابدهندهها بسیار مهم و از الزامات کار است ضمن آن که ایدهها باید در زمان درست به سرمایهگذار مطرح شوند.
آشنایی با جدیدترین دستاوردها و ایدهها در حوزههای هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و شهر هوشمند، ارتباط با سرمایهگذاران حاضر در رویداد در راستای توسعه ایدههای نوآورانه، آشنایی با شرکتهای سرمایهگذاری و فعال در اکوسیستم نوآوری کشور و شبکهسازی با مسؤولین، فعالان و افراد شاخص حاضر در اکوسیستم هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و شهر هوشمند از مزایای حضور استارتاپها در این رویداد بود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=300983
false
true