true
اقتصادتهران: بررسی آمار نشان میدهد در سال گذشته در مناطق ویژه اقتصادی ۵۹۹ واحد تولیدی – صنعتی با بیش از ۲۰۵ هزار شاغل فعالیت میکردند.
به گزارش ایرنا، امروزه مناطق ویژه اقتصادی به عنوان کاتالیستهای مهم برای رشد اقتصادی تبدیل شدهاند که از سرمایهگذاریهای محلی و خارجی حمایت میکنند، عوامل تولید را به عرضهکنندگان محلی وصل، فناوری را انتقال میدهند و موجب ارتقای مهارت میشوند و در نتیجه اشتغال ایجاد کرده و توسعه و تولید صنعتی را شکوفا میکنند.
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به عنوان الگوهای زیرساختی مدرن، مولد فرصتهای اشتغال و یکپارچهکننده خدمات، لجستیک و شبکههای حمل و نقل در سطح بینالملل نقش دارند.
توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از طریق تولید، صادرات و سرمایهگذاری از جمله اهداف ایجاد این مناطق در کشور است.
مناطق آزاد تجاری – صنعتی
وزارت اقتصاد سال گذشته دستورالعمل یکپارچه سرمایهگذاری در مناطق آزاد را تدوین کرد و به تبع آن در فرصتهای مختلف مزیتهای سرمایهگذاری در این مناطق را معرفی کرد.
سال گذشته خط باری آکتائو – بندر کاسپبن به عنوان یکی از کریدورهای جدید مبادلات تجاری با چین برقرار شد.
سال گذشته ۱۰۷ هزار و ۵۹۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری داخلی در مناطق آزاد انجام شد که ۵۶ درصد بیش از سال ۹۷ بوده است. آمار نشان میدهد سرمایهگذاری خارجی در مناطق آزاد در سال ۹۸ کمتر از سال قبل آن بوده است به طوری که از ۳۰۷ میلیون دلار به ۲۱۱ میلیون دلار رسید.
سال گذشته یک هزار و ۳۰۷ واحد تولیدی در مناطق آزاد فعال بودند که ارزش تولیدات آنها ۴۰ هزار میلیارد ریال معادل ۹۷۳ میلیون دلار بود.
دراین دوره ۹۴۱ میلیون دلار صادرات به خارج از کشور در مناطق آزاد انجام شده و در مقابل ۷۱۸ میلیون دلار واردات برای تولید، عرضه و مصرف در منطقه صورت گرفته است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=202513
false
true