×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۴ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
فراز و فرودهای کیش در ۳ سال گذشته به روایت مونسان

اقتصادتهران- مهرداد عسگری: جزیره کیش هنوز هم جزو مناطقی است که از زمان رونق آن هر ساله با گردشگر مواجه است اما به طور حتم کاهش تعداد گردشگران به کیش در چند سال اخیر نشان از آن است که برای بازگشت کیش به دوران رونق گردشگری باید فکری اساسی کرد.

البته کاهش تعداد گردشگر به کیش از سوی مسوولان این منطقه رد شده و حتی آن ها از افزایش ۸ درصدی مسافر به این جزیره در سه سال گذشته خبر می دهند که این امر در صحبت با افرادی که به کسب و کار در کیش مشغولند و یا رانندگان تاکسی با علامت سوالی بزرگ همراه است زیرا آن ها از کم شدن میزان خرید و فروش و نیز مسافرت های درون شهری در کیش به واسطه کاهش تعداد مسافر ناراضی هستند.

به هر حال جزیره کیش با توسعه ساخت و ساز مواجه بوده که البته به زعم بسیاری، توسعه ساخت و ساز بدون حضور گردشگر معنایی نخواهد داشت و همزمان با آن باید فکری هم به حال توسعه گردشگری در این منطقه کرد. جزیره ای که شاید برخی مردم، سفر به دوبی و ترکیه را در مقایسه با نرخ قیمتی هتل ها و اقامت به کیش ترجیح می دهند که این امر زنگ خطر را برای گردشگری کشورمان به صدا در آورده است آن هم در شرایطی که علاوه بر ۴۰ هتل موجود در کیش، ۴۰ هتل دیگر نیز در حال ساخت و ساز است.

در هر صورت کیش با جمعیت ۲۷ هزار نفر و ۱۰ مرکز خرید با زیر بنایی به وسعت ۷۰۰ هزار مترمربع در حال ساخت سالانه میزبان یک میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر است جزیره ای که اگر کسی در آن خدای نکرده دچار سوختگی شود یک مرکز درمان تخصصی سوختگی در آن وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار اعزامی اقتصادتهران به کیش، علی اصغر مونسان، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در بیان جزییاتی از اقدامات صورت گرفته در این جزیره طی سه سال گذشته در حوزه های مختلف زیر بنایی، عمرانی، شهری، فرهنگی پرداخت و در جلسه ای که عصر پنجشنبه در مرکز همایش های کیش برگزار شد گفت: طرح‌های عمرانی بسیاری که از قبل نیمه‌کاره و یا در حال اتمام بودند، به بهره برداری رسید و تا مراحل پایانی پیش رفته‌اند به طوری که حجم سرمایه گذاری سالانه در جزیره کیش ۳۶ هزار میلیارد ریال و مجموع صادرات و ترانزیت، سالانه ۳۳۰ میلیون دلار بوده  که نسبت تولید ناخالص داخلی به قیمت بازار ۷۲ هزار و ۵۰۹ میلیارد ریال در سال است.

مدیرعامل منطقه آزاد کیش در زمینه عملکرد ریالی طرح های زیر بنایی و عمرانی گفت: از سال ۹۰ تا ۹۴، میزان سرمایه گذاری در پروژه های عمرانی در سال نود ۶۷۸ میلیارد ریال، سال ۹۳ دو هزار و ۹۸۹ میلیارد ریال بود که این رقم در سال ۹۴ به دو هزار و ۷۲۷ میلیارد ریال رسیده است.

مونسان یادآور شد: در سه ساله دولت تدبیر و امید، حجم طرح های عمرانی به حدود ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده که با ملاحظه بودجه عمرانی استان های مختلف متوجه می شویم که این عدد بسیار قابل ملاحظه است.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در جزیره هندورابی گفت: طرح توسعه این جزیره در سال ۱۳۹۳ در دستور کار مناطق آزاد قرار گرفت و با همکاری سازمان محیط زیست و رعایت موازین زیست محیطی، اقدام به ساخت اسکله و بندرگاه برای پهلوگرفتن کشتی کردیم و این یکی از اقدامات خوبی بود که در طول این سه سال انجام گرفت به طوری که وی به ۳۰ طرح پایان یافته در بخش های مختلف و ارزش ریالی کیش اشاره کرد و گفت: از این میزان سه طرح در بخش فرودگاهی با ۱۴۰ میلیارد ریال، ۷ طرح در حوزه زیربنایی به ارزش ۵۹۰ میلیارد ریال، پنج طرح در بخش بندری به ارزش ۶۹۰ میلیارد ریال، در حوزه عمران و شهری ۱۴ طرح به ارزش ۳ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال پایان یافته و درجزیره هندورابی نیز یک طرح به ارزش ۱۰۰ میلیارد ریال اجرا شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا دیگر ورود خودرو آمریکایی به کیش ممنوع شده است، اظهار کرد: پس از صحبت های مقام معظم رهبری در خصوص عدم ورود خودروهای آمریکایی به کیش با مسئولین ذیربط جلساتی را برگزار کردیم و دیگر اجازه ورود خودروهای آمریکایی به کیش داده نشد.

مدیرعامل منطقه آزاد کیش به ظرفیت تولید آب در جزیره کیش اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات مهم جزیره کیش در سالهای گذشته تامین آب شیرین بوده که در سه سال گذشته تلاش کردیم تا این مشکل حل شود.

وی ظرفیت تولید آب شیرین در سال ۹۲ را ۲۱ هزار متر مکعب عنوان کرد و یادآورشد: این میزان در سال ۹۵ به ۳۵ هزار متر مکعب رسیده است.

مونسان در مورد شبکه اب جزیره اضافه کرد: این شبکه در سال ۹۲ از ۲۲۸ کیلومتر به ۲۴۸ کیلومتر در سال ۹۵ رسیده است و حجم ذخیره آب شرب در سال ۹۲ از ۳۰ هزار متر مکعب به ۵۰ هزار متر مکعب در سال ۹۵ افزایش پیدا کرده است که شاهد رشد ۶۷ درصدی در تولید وذخیره آب شیرین هستیم.

وی افزود: ظرفیت تصفیه فاضلاب ۲۵۰۰ مترمکعب در شبانه روز بوده که این میزان درسال ۹۵ به ۱۲هزار و ۵۰۰مترمکعب رسیده است.

او ادامه داد: شبکه فاضلاب از ۱۴۰ کیلومتر در سال ۹۲ به ۲۰۰ کیلومتر رسیده است.

وی به رشد ۵۰۰ درصدی ظرفیت تصفیه فاضلاب اشاره کرد و گفت: رشد شبکه فاضلاب ۴۳ درصد بوده و ۳۳۳ درصد کاهش مصرف آب داشتیم.

مونسان با یاد آوری مشکل تامین برق در سالهای گذشته گفت: جزیره کیش تا سال ۹۲ تنها به یک نیروگاه برق مجهز بود و به دلیل اینکه این نیروگاه به برق سرزمین اصلی وصل نبوده در بخش تولید و مصرف به نقطه سربه سر رسیده و شاهد ناپایداری انرژی برق بودیم که توانستیم در طول یک سال و نیم گذشته، نیروگاه دوم کیش را ایجاد کنیم.

مدیرعامل منطقه آزاد کیش به ایجاد نیروگاه دوم در جنوب جزیره کیش اشاره کرد و افزود: این نیروگاه با ظرفیت ۱۰۰ مگا وات برق و ۲۰ هزار متر مکعب آب شیرین آماده بهره برداری است که به دنبال تامین سوخت آن هستیم.

وی گفت: مجموع ظرفیت تولید برق از ۱۳۷ مگاوات در سال ۹۲ به ۲۳۵ مگا وات رسیده است و تعداد مشترکان نیز از ۲۶ هزار و ۴۴۴ نفر به ۳۶ هزار ۶۷۸ نفر افزایش پیدا کرده است.

مونسان تصریح کرد: ظرفیت تولید برق در طول سه سال گذشته ۷۱ درصد و تعداد مشترکان ۴۲ درصد رشد داشته است.

رئیس هیات مدیره منطقه آزاد کیش با بیان اینکه بیشتر مسافران از مسیر هوایی به جزیره کیش سفر می کنند اظهار کرد: بخش فرودگاهی برای جزیره دارای اهمیت بالایی است که در حال ساخت ترمینال مسافری هوایی با ظرفیت چهار و نیم میلیون مسافر هستیم که قرار است این مکان در سال ۹۶ به بهره برداری برسد.

وی با تاکید براینکه این ترمینال دومین ترمینال پس از فرودگاه امام خمینی (ره ) در کشور است تصریح کرد: با ایجاد این ترمینال ظرفیت پذیرش مسافر در جزیره از یک میلیون و ۸۰۰ هزار مسافر به شش میلیون مسافر خواهد رسید.

مونسان در مورد بندرگاه کیش نیز گفت: طول اسکله های موجود بندرگاه در سال ۹۲ یک هزار و ۱۵۰ متر بوده که تلاش داریم در پایان سال ۹۵ این میزان به یک هزار ۹۳۵ متر برسد.

وی با اعلام اینکه ظرفیت پهلو گیری شناورهای پنج هزار تنی در سال ۹۲ به ۱۲ هزار تن رسیده است، افزود: تلاش ما این است که ظرفیت پهلوگیری به شناورهای ۳۵ هزار تنی در بندرگاه برسد که با این اقدام می توانیم کشتی های اقیانوس پیما از سراسر دنیا را به صورت مستقیم در اسکله داشته باشیم.

مونسان به اهمیت بخش درمان و آموزش به عنوان مولفه های توسعه و جاذب توسعه اشاره کرد و گفت: فضاهای آموزشی از ۲۵۹ کلاس درس در سال ۹۲ به ۳۱۷ کلاس در سال ۹۵ رسیده که ۲۲ درصد رشد داشته است.

وی در مورد توسعه پارک ها و فضای سبز در کیش افزود: کیش دارای آب و هوا و اقیلم گرم است فضای سبز ضمن کمک به طروات آب و هوا به زیبایی آن نیز کمک می کند، با توجه به نبود خاک مناسب برای رشد گیاهان و کمبود آب برای آبیاری باید از شبکه های آب شیرین کن و پسماند فاضلاب استفاده کنیم که به رغم پرهزینه بودن از ۳۷۰ هکتار فضای سبز در سال ۹۲ به ۵۲۰ هکتار رسیده است.

مدیرعامل منطقه آزاد کیش به وضعیت مسکن در کشور اشاره کرد و گفت: با تمهیداتی که اندیشیده شده کمترین آسیب های حاصل از رکود را در کیش داشتیم و وضعیت مسکن در کیش نسبت به کشور پررونق است.

وی با اشاره به اینکه در سالهای ۹۲ تا ۹۴ در کاربری های مختلف پروانه صادر کرده ایم افزود: از سال ۹۲ در راستای طرح جامع و ماموریت محوری که در حوزه گردشگری برای ما تعریف شده روند ساخت و ساز در کیش را از بخش مسکونی به سمت حوزه گردشگری سوق یافته است.

مدیرعامل منطقه آزاد کیش در مورد سرمایه گذاری اقتصادی و غیر دولتی اظهار کرد: علاوه بر سرمایه گذاری بخش خصوصی و سرمایه گذاری که سازمان در بخش زیر ساخت ها انجام داده است توانستیم حدود ۶۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه غیردولتی در قالب ۶۲ پروژه جذب کنیم.

وی با بیان اینکه قیمت زمین در کیش سالها افزایش پیدا نکرده بود افزود: فاصله قیمتی بین زمین های واگذاری سازمان و بازار آزاد زیاد بود و این موضوع سبب ایجاد رانت هایی در این راستا شده بود .

مونسان تصریح کرد: در راستای صیانت از حقوق دولت و از بین بردن رانت خواری، قیمت ها در پروژه های مسکونی با افزایش قیمت روبه رو شد و درآمدهای حاصل از جلوگیری از رانت های واگذاری زمین برای سازمان منطقه آزاد کیش ۲۷۳ میلیارد تومان بود که عدد قابل توجهی محسوب می شود.

رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش گفت: در راستای افزایش ساخت و سازهای صنعتی قیمت حمایتی از ساخت و سازهای مسکونی را برداشتیم و قیمت حمایتی فروش زمین برای پروژه های صنعتی و گردشگری را حفظ کردیم.

وی به کاهش ۹۱ درصدی واگذاری اراضی سال ۹۴ نسبت به سال ۹۱ گفت: به رغم افزایش بودجه از ۶۹ میلیارد تومان به ۲۷۰ میلیارد تومان رسیده است اما واگذاری اراضی به شدت کاهش یافته است و تلاش کردیم در آمدهای خود را از عوارض ساخت و ساز، بندری و فرودگاهی و مالیات تامین کنیم.

مونسان حجم سرمایه گذاری در سال ۹۱ را شش هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال بیان کرد و گفت: در سال ۹۲ این میزان به ۹ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال و در سال ۹۳ به ۳۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال رسیده است.

وی با بیان اینکه در سال ۹۴، ۲۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال جذب سرمایه گذاری در بخش خصوصی داشتیم افزود: همه این اتفاقات در شرایط سخت اقتصادی کشور رخ داده است.

مونسان اضافه کرد: با سیاست های اتخاذی تلاش کردیم زمین ها قطعی واگذار نشود و آنها را در قالب طرح های مشارکتی و استیجاری واگذار و در بخش مشارکتی با ارزش افزوده سازمان را شریک کریدم تا بهر ه مندی سازمان هم متناسب با بخش خصوصی باشد.

وی با بیان اینکه واگذاری زمینهای قطعی تنها ۳۶ درصد بوده است افزود: باقی زمین ها در قالب استیجاری و مشارکتی است.

مونسان به آمار فسخ قرار دادهای اراضی با رویکرد نظارتی پرداخت و گفت: یکی از مشکلاتی که در ابتدای کار با آن رو به رو بودیم حجم طرح های نیمه تمام یا رها شده بود، سعی کردیم پروژه های را که در مسیر ساخت است در مسیر قرار دهیم اما طرح هایی که بنا برساخت نبود و بیشتر زمین بازی بود اقدام های حقوقی در مورد آنها انجام دادیم .

وی تصریح کرد: ۳۹ قرار داد در این راستا فسخ شد که ارزش ریالی آنها به نرخ روز واگذار شده ۵۸۷ میلیارد تومان بوده که به نرخ امروز ارزش قراردادها و زمین های پس گرفته شده ۳۰ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال است.

وی به مطالب گفته شده در مورد بحث صادرات و واردات در مناطق آزاد در فضای جامعه اشاره کرد و افزود: ارزش صادرات محصولات تولیدی در سال ۹۱ ، ۴۸ و چهار دهم میلیون دلار بوده که در شرایط کنونی به ۱۰۵ میلیون دلار رسیده و ۱۱۷ درصد در این زمینه رشد داشته است.

رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه در مناطق آزاد دو گمرک وجود دارد گفت: هرگونه کالایی که وارد سرزمین اصلی می شود باید از گمرک جمهوری اسلامی عبور کند، مناطق آزاد در بخش واردات به کشور نقشی ندارند.

وی میزان واردات در سال ۹۲ را ۵۵۹ میلیون دلار بیان کرد و گفت این عدد به ۴۵۲ میلیون دلار در سال ۹۴ رسیده است که ۱۹ درصد کاهش داشته است.

مونسان به سرمایه گذاری در بخش صنعت اشاره کرد و گفت: کیش یکی از بهترین مناطق آزاد در بخش تولید و صنعت با ۴۲۰ واحد صنعتی فعال است، این صنایع کوچک اما دانش بنیان است.

وی افزود: دراین بخش ۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال در قالب ۶۵ طرح صنعتی جذب سرمایه داشتیم.

او با اعلام اینکه ششمین شهرک صنعتی در این دوره طراحی و واگذار شده است،از راه اندازی شهرک شماره ۷ خبر داد و گفت: در سال ۹۲ واحدهای تولیدی ۳۶۲ واحد بوده که در سال ۹۴ این تعداد به ۴۲۷ واحد صنعتی رسیده که نشان از رشد ۱۷ ممیز شش درصد داشته است.

مونسان همچنین به افزایش ثبت شرکت های خارجی اشاره کرد و گفت: این موضوع در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گرفته است و شاهد توسعه تجارت در بخش بین الملل هستیم، در سال ۹۲ تعداد شرکت های ثبت شده ۸ شرکت و در سال ۹۵ تعداد آن در سه ماهه اول به ۱۰ مورد رسیده است.

وی در ادامه به مقایسه عملکرد درصدی اقلام بودجه در بخش جاری، عملیاتی و عمرانی پرداخت و افزود: در بخش جاری شاهد کاهش ۱۶٫۷ درصدی،۳۸٫۹ درصدی در بخش عملیاتی و افزایش ۲۱٫۸ درصدی در بخش عمرانی در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۲ هستیم، این اتفاق در حالی روی داده که ۸۰ درصد بودجه کشور در بخش جاری و ۲۰ درصد آن در حوزه عمرانی هزینه می شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches