اقتصاد تهران
شماره خبر : 158357
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۳/۲۸
اقتصاد تهران

عوامل بازار اجازه کاهش قیمت گوشت قرمز را نمی‌دهد

اقتصادتهران: رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: با وجود کاهش قیمت دام زنده و افزایش عرضه، کماکان گوشت قرمز با قیمت‌های بالا به دست مصرف کنندگان می‌رسد زیرا عوامل بازار اجازه کاهش قیمت گوشت را نمی‌دهند.

«منصور پوریان» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: درحالی که انتظار می‌رفت با افزایش عرضه دام زنده سبک و سنگین تولید داخل و همچنین واردات گوشت قرمز گرم و منجمد گوسفندی و گوساله قیمت گوشت قرمز در سطح بازار کاهش ملموسی برای مصرفکنندگان داشته باشد.

به گفته وی، عوامل بازار از زمان خروج دام از دامداری‌ها یعنی چوب دار، دلال، کشتارگاه، عمده فروشی تا خرده‌فروشی و قصابی‌ها را شامل می‌شود.

وی اظهار داشت: ورودی‌ها و عوامل بازار در کل کشور به نحوی است که اجازه کاهش قیمت گوشت قرمز را نمی‌دهند که این موضوع نیازمند پیگیری دولت و دستگاه‌های نظارتی است.

پوریان اضافه کرد: اکنون قیمت منطقی هر کیلوگرم گوشت گرم گوساله نزدیک ۷۰ هزار تومان و گوسفندی حدود ۸۰ هزار تومان باید به دست مصرف‌کنندگان برسد که با این نرخ نیز حاشیه سود بازار و تولیدکننده تأمین شده است.

وی اضافه کرد: هم اکنون برای ثبات بازار گوشت قرمز همچنان در کنار عرضه تولید داخل دام زنده، واردات گوشت گرم و منجمد در حال انجام است تا مصرف‌کنندگان این محصول را با قیمت مناسب تأمین کنند.

رئیس تأمین شورای دام کشور گفت: هم اکنون دامداران دام سنگین با معضل انباشت دام سنگین در دامپروری‌ها مواجه شده‌اند به طوری که دام‌ها وزن گرفته و خریدار ندارند.

به گفته وی، اکنون وزن برخی دام‌های سنگین در دامپروری‌ها به بیش از ۸۰۰ کیلوگرم رسیده است که ادامه افزایش وزن دام‌هایشان آنها را با مشکل مواجه می‌سازد.

وی اظهار داشت: به دلیل انباشتگی میانگین قیمت هر کیلوگرم دام زنده بین ۲۷ تا ۳۲ هزار تومان است.

پوریان با بیان اینکه اکنون میانگین قیمت دام زنده سبک نزدیک ۳۷ هزار تومان است، تصریح کرد: برای هفته‌های آتی نیز به طور حتم تولیدکنندگان دام سبک نیز با انباشت دام مواجه خواهند شد که همین امر کاهش قیمت مجدد در دام زنده را ایجاد خواهد کرد.