اقتصادتهران: رئیس اداره منابع آب کهگیلویه گفت: عملیات اجرایی طرح آبرسانی به منطقه دهدشت غربی در شهرستان کهگیلویه پس از ۲/۵ سال وقفه از سوی پیمانکار جدید از سر گرفته شد.
یعقوب دمساز روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا ،زمان آغاز احداث آبرسانی به منطقه دهدشت غربی را سال ۹۱ ذکر کرد و اظهار داشت: این طرح هم اکنون ۲۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۲۲۰ میلیارد ریال هزینه اجرایی این طرح شده است ،گفت: با انتخاب پیمانکار جدید روند اجرایی با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
دمساز دلیل تعطیل شدن ۲٫۵ساله عملیات اجرایی طرح ابرسانی دهدشت غربی را کمبود اعتبار ذکر کرد.
دمساز اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل این طرح را ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: در کمیته برنامه ریزی سال جاری ۸۰ میلیارد ریال اعتبار نیز از محل توازن منطقه ای تخصیص داده شد.
وی بیان کرد: با بهره برداری از این طرح بیش از پنج هزارو ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شمال، جنوب و جنوب غرب سوق، شرق، شمال تا جنوب روستای چنگلوا و اراضی روستای چهارمه آبیاری خواهد شد.
دمساز مشخصات فنی این طرح را سد انحرافی به طول ۱۳۰ و ارتفاع ۲۰۳ متر، پمپاژ به ظرفیت ۲/۵ مترمکعب در ثانیه ویک مخزن بتنی به حجم پنج هزار متر مکعب و دو مخزن به حجم ۱۵ و ۲۷ متر مکعب ذکر کرد.
رئیس اداره منابع آب عملیات اجرایی انجام شده در این طرح را احداث بیش از سه کیلومتر خط لوله اصلی ، احداث ایستگاه پمپاژ با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد، احداث سد انحرافی با پیشرفت ۱۸درصد و احداث مخزن پنج هزار متر مکعبی ذکر کرد.
دمساز با اشاره به نیاز کهگیلویه به توسعه کشاورزی برای برون رفت از محرومیت و فقر درآمدی با توسعه کشت آبی، اظهار کرد: ۱۸ هزار نفر با بهره برداری از این طرح عظیم انجام امرار معاش خواهد کرد.
شهرستان کهگیلویه با ۱۲۳ هزار نفر جمعیت واقع در جنوب غربی کهگیلویه وبویراحمد دارای ۵۰ هزار هکتار زمینهای کشاورزی است که بخش زیادی از زمین های زراعی آن به صورت دیم کشت می شود.
دیدگاه ها بسته هستند.