×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۷, ۱۴۰۳, ۱۱:۲۵ ب٫ظ
true
true
عملکرد موفقیت آمیز دیپلماسی نفتی

اقتصادتهران: مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با تقدیر از دیپلماسی موفق نفتی وزارت نفت، گفت: این موضوع منافع متعددی را برای کشور در شرایط کنونی و حتی سال های آینده به دنبال خواهد داشت.

«ایرج ندیمی» در گفت وگو با ایرنا با اشاره به موفقیت ایران در نشست اخیر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین، افزود: با توجه به افزایش خصومت سیاسی بین عربستان و همراهان او با ایران و عراق که در ماه های گذشته شدت یافته بود، اتفاق اخیر از چند جنبه حائز اهمیت است.

به گفته وی، موفقیت ایران در اوپک بیش از هر چیز نشان دهنده توفیق کشورمان در مدیریت این سازمان بود؛ موضوعی که سعودی ها بطور قطع وقوع آن را احتمال می دادند.

اعضای اوپک در صد و هفتاد و یکمین نشست این سازمان برای نخستین بار از سال ٢٠٠٨ میلادی بر سر کاهش تولید نفت خام خود به اجماع رسیدند. پیشنهاد این موضوع از طرف ایران مطرح شد.

ندیمی بیان داشت: با توجه به محدودیت هایی که پیش از این علیه جمهوری اسلامی ایران، لیبی و چند کشور دیگر در زمینه عرضه نفت اعمال شده بود، این موفقیت از نظر قیمت، عرضه نفت و حفظ سهمیه برای کشور حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: توافق با دیگر کشورهای عضو اوپک و کاهش ۳۰۰ هزار بشکه ای عرضه نفت خام از طرف روسیه، نشان داد دیپلماسی نفتی موفق عمل کرده و باید به دست اندرکاران این موفقیت دست مریزاد گفت.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این مهم ضمن تثبیت درآمدهای ارزی کشور که خود می تواند به تسهیل سرمایه گذاری در کشور، تاثیر در بودجه و صندوق توسعه ملی بینجامد، در عرصه دیپلماسی نفتی و مسائل اقتصادی برای سالیان آینده نیز موثر خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به تماس رییسان جمهوری ایران و روسیه چند روز پیش از نشست اوپک، اضافه کرد: امروزه همه تصمیم گیری ها به تصمیم سازی هایی وابسته است که خارج از محل مذاکرات شکل می گیرند و در این شرایط نمی توان از لابی ها غافل ماند.

ندیمی همچنین در مورد عربستان سعودی، یادآور شد: این کشور درخصوص هزینه هایی که در سالیان اخیر در زمینه میزان برداشت نفت و قیمت نفت متحمل شده کاملا معترف است که در نهایت کسری بودجه را در این کشور را به همراه داشت.

از حدود ۲ سال پیش تاکنون، عربستان سعودی و کشورهای همسو با سیاست های آل سعود، به افزایش سطح تولید نفت اوپک اقدام کردند. توجیه افزایش سطح تولید این بود که بالا رفتن عرضه به کاهش قیمت نفت منجر می شود و در این وضعیت، دیگر تولیدکنندگان خارج از اوپک (به خصوص آمریکا با تولید نفت شیل) قابلیت رقابت موثر را از دست داده و بدین ترتیب حضور آنها در بازار کمرنگ خواهد شد.

وی تاکید کرد: کشورهایی که با آنها مشکلات ایدئولوژیکی داریم (نظیر عربستان) از راه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قابل جذب یا خنثی سازی نیستند، بلکه باید با آنان مسائل اقتصادی مشترک را تعریف کرد.

مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: بنای دین مبین اسلام و انقلاب اسلامی ایران بر رفع و حذف تنش بوده و هیچ گاه مدیریت و حاکمیت کشور جنگ طلب نبوده و نیست؛ بر این اساس ارتقای روابط اقتصادی با سایر کشورها همواره جزو الزامات است.

وی افزود: این بدان معنی است که باید همواره منافع مشترک با کشورها لحاظ شده و در این راستا رایزنی و لابی شود؛ این مساله که مثال بارز آن مطرح کردن هر از چند گاه حاکمیت بر جزایر سه گانه ایرانی از طرف امارت متحده عربی است که در عین حال روابط اقتصادی با این کشور داریم، به هیچ عنوان موضوع جدیدی نیست.

به گزارش ایرنا، صد و هفتاد و یکمین نشست اوپک با توافق اعضا برای کاهش تولید تا سقف ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز همراه بود و به دنبال آن روسیه نیز به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت جهان اعلام کرد که برای همراهی با اوپک ۳۰۰ هزار بشکه از تولید خود می کاهد.

ایران تنها کشوری است که نه تنها تولید آن در ۶ ماهه نخست سال آینده میلادی کاهش نمی یابد، بلکه مجاز به افزایش تولید تا ۹۰ هزار بشکه در روز است.

به دنبال اعلام خبر توافق اوپکی ها، قیمت نفت در بازارهای جهانی ۱۰ درصد رشد کرد.

تحلیلگران بازار انرژی امیدوارند با اجرای تصمیم اوپک و همراهی غیراوپکی ها قیمت نفت به حدود ۵۰ تا ۵۵ دلار در هر بشکه افزایش یابد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches