×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۳ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
علاقه‌مندی شرکت‌های بزرگ خارجی برای فعالیت در ایران

اقتصادتهران: معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر این که دولت سه هدف را در تعامل با دنیا دنبال می کند، گفت: دولت یازدهم تلاش کرد تعامل با جهان آسان شود و تا حد زیادی این توفیق کسب شد.

به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری امروز شنبه در مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن که در سال اجلاس سران برگزار شد، افزود: با اجرای برجام گام‌های اول را برداشتیم و توانستیم ایران هراسی را به ایران دوستی تبدیل کنیم و فرصت‌های سرمایه گذاری را به دنیا بشناسانیم.

وی ادامه داد: ما سه هدف را در تعامل با دنیا دنبال می کنیم که اولین آن توسعه بازار است چرا که این کشور هشتاد میلیونی برای اینکه مسئله اشتغال و بیکاری را حل کند باید بازاری غیر از ایران را هدف قرار دهد و ما مطمئن هستیم بخش خصوصی قادر است کالاهایی تولید کند که قابل عرضه به کشورهای دیگر باشد و می‌تواند با کالاهای خارجی رقابت کند.

معاون اول رئیس جمهوری دومین هدف را سرمایه گذاری خارجی عنوان کرد و گفت: سرمایه گذاری خارجی اولویت اول ما است و فاینانس و اخذ وام های خارجی در این راستا تعریف می شود.

جهانگیری خاطرنشان کرد: شرکت های بزرگی علاقه مند هستند که در ایران فعالیت کنند و در زمانی که عده ای کم تجربه در دنیا هیاهوی جنگ و تحریم ها را به پا کردند، فعالیت شرکتی مثل توتال و امضای قرارداد با ایران به معنای این است که آنقدر فرصت در این کشور وجود دارد که حتی شرکت های بزرگی در این سطح ریسک پذیری می کنند که با ایران کار کنند.

وی ادامه داد: بعضی این قراردادها را یک نقطه منفی دانسته‌اند در حالی یک سال و نیم است که روی این قراردادها کار شده و ده‌ها جلسه برگزار شده است که اگر اشکالی واقعی در آن مطرح شود آن را برطرف کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری یادآور شد: نخستین قرارداد بسته شد و هنر ما در این قراردادها باید این باشد که از تمام ظرفیت‌های قرارداد برای ساخت کشور استفاده کنیم.

جهانگیری همچنین گفت: ما از دنیا فناوری‌های پیشرفته می‌خواهیم و فناوری با دنیا این گونه تعریف می‌شود که بتوانیم فناوری‌های مورد نیاز خود را از دیگر کشورها تهیه کنیم.

بخش خصوصی باید مورد احترام باشد

وی در ادامه به انعقاد قراردادهای خرید هواپیمای ایرباس اشاره کرد و گفت: به دنبال اعلام نیاز کشور برای خرید هواپیما، ایرباس و دیگر شرکت‌های هواپیماسازی برای همکاری با ایران اعلام آمادگی کردند اما در موضوع خرید هواپیما اعتراض ها و نقدهایی بود که البته در این نقدها بعضی‌ها بی انصافی کردند.

وی افزود: اگر پول برای خودمان بود و قرار باشد اولویت گذاری کنیم، ممکن بود خرید هواپیما در اولویت اول ما قرار نگیرد اما در خرید هواپیماها، ما پولی پرداخت نکردیم و این هواپیماها از منابع خارجی به داخل ایران آمد و از محل کار و فروش بلیط اقساط مربوطه پرداخت می‌شود که انصافا این کار بزرگ و استثنایی بود که صورت گرفت.

معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: با توجه به توانمندی نیروی انسانی داخلی به فناوری‌های نوین و پیشرفته که قابلیت انتقال به کشور را داشته باشد، نیازمند هستیم و در این زمینه هزاران شرکت دانش بنیان در کشور شکل گرفته که تولیداتشان به کشورهای صنعتی صادر می شود.

جهانگیری ادامه داد: بنابراین باید تلاش کنیم تا با همکاری و تعامل با دنیا زمینه واردات و صادرات فناوری‌های به کشور را فراهم کنیم.

وی با یادآوری این موضوع که دعواهای داخلی کشور بر اقتصاد کشور تاثیر گذار است، گفت: افراد با شعور و تحصیلکرده در بنگاه‌های اقتصادی کشور مشغول کار هستند که می دانند دعواهای داخلی کشور اقتصاد را به چه سمتی می برد، به سوی ثبات یا بی ثباتی یا دولت را قدرتمند یا تضعیف می کند.

وی تصریح کرد: تا انتخابات هست از این دعواها و نقدها و صحبت‌های تند گاهی هم در آن هست بنابراین بعد از انتخابات کسی که دوستدار کشور، مردم و پیشرفت آن باشد همه متحد می‌شوند و در راستای پیشرفت آن قدم بر می دارند.

معاون اول رئیس جمهوری گفت: اگر قرار است بگوییم محور توسعه و پیشرفت کشور و میدان دار توسعه بر بخش خصوصی استوار است باید در سیاست های فرهنگی و اجتماعی هم نشان دهند که طرفدار بخش خصوصی هستند و این بخش ترس از این نداشته باشد که سرمایه آن چقدر است و چند کارخانه در کشور دارد و در کنار آن هم بخش خصوصی باید برای پیشرفت کشور حتما تلاش کند.

جهانگیری تاکید کرد: بخش خصوصی بایدمورد حمایت قرار گیرد باید سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی که بارها رهبری گلایه کردند که وقتی من این سیاست‌ها را اعلام کردم فکر کرده یک تحول و انقلاب بزرگی در اقتصاد کشور می افتاد، این چنین نشد باید دولت دوازدهم با پیگیری که در دولت یازدهم انجام شد سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی را دنبال کند.

وی ادامه داد: مهم ترین پیام سیاست های کلی اصل ۴۴قانون اساسی این است که بخش خصوصی هر چقدر که بخواهد می تواند در این کشور رشد کند چرا که رهبری براساس قانون اساسی اعلام کردند و کسی حق ندارد غیر از این سیاست دنبال کند نه قوه قضاییه و نه مجلس و هیچ نهاد دیگری. بخش خصوصی باید مورد احترام باشد.

وی با بیان این که رهبر انقلاب با ابلاغ سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی یک گره بزرگی را باز کردند، گفت: بخش خصوصی به هر میزان که می تواند کار بزرگ انجام دهد و همه مواردی که در اصل ۴۴ دولتی گفته شده است بخش خصوصی می توانند همه آنها را داشته باشد که این تغییر بسیار مهمی بود البته ذیل اصل ۴۴ چنین اجازه ای داده که بخش خصوصی و دولتی مکمل هم باشند و بخش دولتی نباید مانع توسعه بخش خصوصی باشد.

 فساد در کشور باید ریشه کن شود

جهانگیری در ادامه به وجود فساد در کشور اشاره کرد و گفت: فساد باید در کشور ریشه کن شود. تا فساد و رانت باشد بخش خصوصی واقعی شکل نمی گیرد. بعضی ها می خواهند راه صدساله را یک شبه طی کنند و متاسفانه فساد و زد و بند در بخش خصوصی و دولت شکل می گیرد. بخش خصوصی واقعی دنبال فساد نمی رود و همه باید برای از بین بردن فساد متحد شویم.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: فساد توسعه پیدا کرده است و دغدغه و مانع اصلی توسعه کشور شده است و جز با شفافیت و قوانین شفاف و انگشت نما کردن چهره‌هایی که دنبال این هستند که فقط با رانت و زد و بند کار کنند نمی توان به یک اقتصاد سالم برسیم.

وی با تاکید بر این که باید با قاچاق مبارزه کنیم، گفت: بخش خصوصی نباید با واردات مخالفت کند. ما خیلی تلاش کردیم که در برنامه سوم توسعه بگوییم صادرات و واردات کشور قانونمند باشد و از قاعده مشخصی پیروی کند و براساس سلایق مدیران تغییر نکند.

معاون اول رئیس جمهوری یادآور شد: از برنامه سوم صادرات و واردات کشور نباید تابع سلایق مدیران باشد بلکه باید تابع سازوکارهای اقتصادی باشد که سازوکار اقتصادی برای واردات تعرفه و مبانی فنی است. ما تعرفه هایمان را طوری وضع کنیم که هر تولید کننده احساس کند که از آن حمایت شده است و هم مصرف کننده احساس کند بی پناه رها نشده است.

جهانگیری با بیان این که حق نداریم به مصرف کننده بگوییم فقط فلان کالا در بازار است و باید بخرید، گفت: تولید کننده بداند که باید کالای با کیفیت تولید کند . اگر تعرفه ها برای یک دوره پنج ساله تعریف شود، بهتر بود که همه تکلیفشان را می دانستند که در پنج سال آینده نظام تعرفه ای مشخص است.

وی افزود: مبانی فنی نباید اجازه دهند که کالاهای بی کیفیت وارد کشور شوند و ما با سازوکارهای قانونی می توانیم جلوی این کار را بگیریم تا سلایق مدیران در بخش واردات اعمال نشود و حتما در کنار این سازوکار بخش خصوصی از قاچاق رنج می برد.

معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: بخش خصوصی از قاچاق کالا رنج می برد و متحمل ضرر و زیان می شود،البته بخشی از کالاهایی که امروز واردات آن قاچاق تلقی می شود، در واقع از راه قانونی وارد می شوند.

جهانگیری یادآور شد: اگر برای ملوان ها، مرزها و مناطق آزاد کشور قوانین و مقرراتی وضع شده است پس واردات بر طبق این مقررات رسمی و قانونی است.

وی تصریح کرد: علاوه بر شرایط محیطی، عوامل مدیریتی و داخلی بنگاه ها نیز نقش موثر و مهمی در عملکرد بنگاه های صنعتی دارند و اگر شرایط محیطی مناسب باشد و یک بنگاه اقتصادی عملکرد خوبی نداشته باشد، نباید دیگران را متهم کند بلکه اشکال در مدیریت آن بنگاه است.

وی با تاکید بر این که باید ساختار نیروی انسانی و مدیریتی بنگاه ها مناسب باشد، اظهار کرد: متاسفانه در برخی بنگاه ها آموزش یک مقوله فراموش شده است. تحقیق و توسعه باید به عنوان یک موضوع اصلی در بنگاه‌ها مدنظر باشد ضمن آنکه حتماً باید نظام مدیریت بنگاه های اقتصادی مدیریت حرفه ای و تخصصی باشد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches