true
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت تامین مسکن از سوی دولت برای افراد کم درآمد جامعه گفت: در حال مطالعه طرح جامع مسکن هستیم، مقدمات این طرح از دو ماه پیش آغاز شده و امیداست نتایج آن تا 6 ماه آینده ارایه شود.
سیدمحمد پژمان گفت: دانشگاه صنعتی شریف متولی مطالعه طرح جامع مسکن است و برجسته ترین متخصصان کشور روند این طرح را دنبال می کنند و امیدواریم پس از ارایه نتایج آن، بتوانیم مدلی پویا را در اختیار مدیریت کشور قرار دهیم.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با بیان این که طرح جامع مسکن از حدود 10 سال گذشته در حال بررسی است و طی سال های گذشته بدون تغییر بوده است، افزود: مهمترین فعالیت صورت گرفته در دولت جدید فعال سازی طرح جامع مسکن است که اکنون براساس سرشماری سال های 1385 و 1390 و تحولات ایجاد شده در مسکن توسط تیم متخصص و کارشناس دانشگاه صنعتی شریف در حال تجدیدنظر است و قرار شده تا شش ماه آینده مدل مسکن برای کشور اعلام شود.
پژمان به طرح جامع مسکن که در سال های 1383 و 1384 تدوین اما نهایی نشد، گفت: در این طرح کمبود هایی همچون مسکن روستایی و بافت فرسوده نیز درنظر گرفته شده است.
وی افزود: بر اساس این طرح، آمار و اطلاعات و معیارهای که قرار است در سیاست های کلان تاثیرگذار باشد به روز و به هنگام در اختیار برنامه ریزان و سیاستگذاران قرار داده می شود تا آنها بتوانند تصمیم گیری مناسب تری را در خصوص سیاست هایی که اتخاذ کرده یا باید اتخاذ کنند، داشته باشند.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به دهک های مختلف نیازمند مسکن گفت: براساس مطالعات اقتصادی حدود 30 درصد جامعه در دهک های 8، 9 و 10و حدود 20 تا 25 درصد مردم در دهک های یک و دو و بخشی در دهک های سوم هستند.
وی افزود: حدود 50 درصد از متقاضیان مسکن در طبقه میانی قرار دارند که رویکرد دولت و سازمان ملی زمین و مسکن، حل مشکل سه گروه متفاوت مسکن است.
پژمان با تاکید بر این که تامین زمین و تسهیلات ارزان قیمت به دهک های کم درآمد تعلق می گیرد، افزود: در نظر داریم در جهت کیفی سازی واحد های مسکونی شرایطی فراهم کنیم.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی باید شرایطی برای امکان پرداخت اقساط تسهیلات در نظر گرفته شده نیز فراهم شود.
وی با اشاره به آغاز به کار صندوق های پس انداز مسکن و ساختمان گفت: این صندوق ها در صورت تامین نقدینگی و برای جلوگیری از آسیب های خرید و فروش نامتعارف مسکن ایجاد می شود.
مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن افزود: در حال حاضر آخرین مذاکرات سازمان بورس و اوراق بهادار برای نهایی شدن ایجاد صندوق های مسکن و ساختمان صورت گرفته و تا یک ماه آینده براساس پروژه های تعیین شده این صندوق راه اندازی می شود.
به گفته پژمان فعالیت این صندوق ها به نحوی است که 50 درصد آن را دارایی، زمین و امکانات خود صندوق و 50 درصد دیگر از طریق آورده مردم تامین می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که متقاضیان می توانند براساس آورده خود از تسهیلات این صندوق ها بهرمند شوند، افزود: این صندوق ها به گونه ای طراحی شده است که امکان صاحبخانه شدن را برای متقاضیان فراهم می کند.
پژمان با اشاره به ایجاد صندوق های پس انداز مسکن و ساختمان گفت: این برنامه ها تحت تاثیر برنامه های آتی مسکن هستند و بانک مرکزی برای رونق بخشیدن بازار مسکن این اقدام را انجام می دهد.
به گفته وی براساس طرح جامع مسکن، میزان تاثیر گذاری یا مشکلات احتمالی این صندوق ها بررسی خواهد شد اما نکته قابل توجه اینجاست که اگر تسهیلاتی برای مسکن صورت نگیرد، امکان خانه دار شدن هفت دهک مورد نیاز جامعه نیز فراهم نخواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که صندوق های پس انداز از بانک ها مستقل هستند و براساس آورده مردم تامین مالی می شود، افزود: اگر این صندوق ها جذابیت اقتصادی برای مردم داشته باشد، به طور قطع متقاضیان به سمت سرمایه گذاری در این صندوق ها که پروژه های مشخص شده ای هستند می روند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=6537
false
true