یکشنبه, ۳۰ آذر , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران ۱۱۰ درصد است

۲۰ مرداد, ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۵

ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران ۱۱۰ درصد است

اقتصادتهران: کارشناسان در نشست این هفته شنبه های انقلاب کارنامه چهل ساله انقلاب اسلامی را در حوزه فناوری اطلاعات و فضای مجازی بررسی کردند و اعلام کردند: ایران تنها کشور منطقه است که سیستم عامل و موتور جست و گر بومی دارد و ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران ۱۱۰ درصد است.

به گزارش ایرنا، در هفدهمین نشست شنبه های انقلاب با عنوان «فناوری اطلاعات و فضای مجازی»، که امروز شنبه در محل «موزه ارتباطات» برگزار شد، کارشناسان، کارنامه چهل‌ساله انقلاب اسلامی در حوزه «فناوری اطلاعات و فضای مجازی» را در زمینه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بررسی کردند.

در این نشست دستاورد‌های انقلاب در حوزه‌ های تجهیزات و زیرساخت‌ها، شبکه‌های ارتباطی و مخابراتی، رادارها و ماهواره‌ها، تولیدات و محصولات دانش‌بنیان، کسب‌ و کارهای الکترونیک، محتوا و پیام‌های دیجیتالی و پیشرفت‌های علمی در مقایسه با قبل از انقلاب و نسبت به منطقه و جهان تبیین ‌شد.

مهدی یوسف زاده، معاون توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این نشست گفت: حدود ۴ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال است که ۱۳۹۱ مورد آن مربوط به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.

وی تصریح کرد: ۴۰ درصد اقتصاد دانش بنیان کشور در حوزه ICT قرار دارد و از میان ۴۵۰۰ شرکت استارتاپی نیز ۲۵۰۰ شرکت در سازمان فناوری اطلاعات به ثبت رسیده است.

یوسف زاده با اشاره به رشد فعالیت استارتاپ ها در کشور گفت: در نمایشگاه الکامپ امسال، ۴ سالن در اختیار این بخش قرار داشت که البته از میان ۷۷۰ شرکتی که ثبت نام کرده بودند فقط ۴۱۰ شرکت امکان و فضای حضور را یافته بودند.

محمدجواد مطهری شریف، دبیر کمیته فناوری اطلاعات و فضای مجازی گفت: ایران تنها کشور منطقه است که دارای موتور جستجوگر و سیستم‌عامل بومی است. ۹۸ درصد نقاط قابل تردد کشور به شبکه مخابراتی متصل است و ضریب نفوذ تلفن سیار در کشور ۱۱۰درصد است.

وی ادامه داد: قبل از انقلاب ۳۱۲ روستا به تلفن دسترسی داشته‌اند که این رقم بعد از انقلاب به بیش از ۵۵ هزار روستا رسیده است.

محمدحسن انتظاری، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی گفت: در حوزه دیتا و فناوری اطلاعات تجهیزات بسیار زیادی در درون کشور قابلیت تولید دارد و تحقیقات آن انجام ‌شده است و این پتانسیل بسیار خوبی در این حوزه محسوب می‌شود به‌نحوی‌که دانشگاه‌های ما در حال رقابت با دانشگاه‌های بزرگ دنیا در این حوزه هستند.

علی اصغر زارعی، جانشین سازمان پدافند غیرعامل گفت: ایران در دوران دفاع مقدس رادار را برای اولین بار لمس و حس کرد و بلافاصله مورد استفاده قرار داد و در همان دوران از مسئولان دانشگاه شریف تقاضا شد تا اساتید و رزمندگان را مورد آموزش این صنعت قرار دهد.

وی افزود: کشور در جنگ به قدرت سیستم سازی، شبکه سازی و تعمیر و نگهداری رادار دست یافت و در سال ۶۶ رشته الکترونیک در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه خواجه نصیر تدریس شد. جنگ یک گنج محسوب می شود که هنوز نتوانسته ایم ابعاد مختلف این سرمایه عظیم را شناسایی کنیم یا حتی تجربیات را منتقل کنیم.

زارعی تصریح کرد: جنگ تنها ایثار در باب جان نبود بلکه ایثار فکر، خلاقیت و نوآوری بود و مرکز تحقیقات و عملیات در جنگ همپا بود و این دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی محسوب می شود.

رضا تقی پور، عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: قبل از انقلاب، حوزه صنعت فناوری ارتباطات در کشور وجود نداشت و تکنولوژی کاملا از دیگر کشورهای دنیا وارد می شد؛ یا اینکه مستشارانی از آمریکا و رژیم اسرائیل در این حوزه در ایران حضور داشتند اما امروز توانسته ایم در این حوزه و در سطح جهانی حرف‌هایی برای گفتن داشته باشیم.

وزیر اسبق ارتباطات یادآور شد: امروز جمهوری اسلامی قادر است هر چیزی را که در حوزه ارتباطات نیاز دارد تولید کند و این بزرگترین دستاورد در این ۴۰ سال به حساب می‌آید.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها