true
اقتصادتهران: مصرف گاز در کشور به حدی رسیده که طبق آخرین آمار سالانه که توسط بریتیش پترولیوم ، ایران با سوزاندن سالانه ۱۸.۵ میلیارد متر مکعب گازهای همراه، رتبه دوم جهان را در اختیار دارد که این رقم دو برابر مقدار فلرینگ در آمریکا و ونزوئلا است.
به گزارش اقتصادتهران، این در حالی است که اگرچه تمهیدات وزارت نفت برای مقابله با مصرف بی رویه گاز تا حدودی جواب داده اما هنوز اقدامات موثرتری برای کاهش مصرف و نیز مقوله ذخیره سازی گاز باید صورت بگیرد.
از سوی دیگر میزان صادرات گاز ایران در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۷.۳ میلیارد دلار بود که از میزان سوزاندن گازهای همراه در این سال کمتر است.
مقوله دیگری که همواره باید مورد توجه مسئولان کشور به ویژه متخصصان صنعت گاز قرار بگیرد این است که مشکل ناترازی در کشور همچنان به صورت جدی مطرح است.
به عنوان نمونه پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس با ظرفیت پالایشی ۲ فاز پارس جنوبی، با هدف جمعآوری گازهای همراه نفت و پالایش آن، تحول عظیمی را در راستای کاهش آلایندگیهای زیست محیطی خوزستان و توسعه صنعت پتروشیمی محقق میکند.
همچنین استفاده از مشعلهای فلر نیز معضلی است که همچنان وجود دارد به طوری که تا کنون روند اجرای طرح عظیم جمعآوری گازهای مشعل در شرق کارون سرعت قابل قبولی نداشته و منجر به فعالیت پالایشگاه بیدبلند با نیمی از ظرفیت اسمی خود شده است. به نظر میرسد روند کند اجرای این پروژه به علت عدم پیگیری مستمر آن و مشکلات مرتبط با مدیریت پروژه است. بنابراین تعیین متولی مشخص و هماهنگی بین دستگاهی و صدور دستورات لازم در این زمینه جهت تسریع کار ضرورت دارد.
از سوی دیگر شرایط باید به گونهای فراهم شود تا گاز تولیدی در کشور باید در بخشهای مولد سرمایهگذاری شده و بازوی اقتصاد را تقویت کند تا اضافه برداشت گاز به اشتغال و رونق اقتصاد بیانجامد.
در حالی که مصرف گاز در کشور در فصل زمستان بسیاری از معاملات پیشین را برهم میزند مسئولان وزارت نفت باید تدابیری بیندیشند تا علاوه بر به حداقل رسانیدن مشعلهای فلر در کشور، شرایط برای استفاده بهینه از گاز فراهم شود و در وهله بعدی، سوزاندن سالانه گازهای همراه در کشور به شدت کاهش یابد.
اقدامات صورت گرفته در پارس جنوبی اگرچه با کندی اما در مسیر قابل قبولی در حال انجام است به طوری که اگر نیروهای عملیاتی مستقر در سکوهای دریایی پارس جنوبی کار خود را به خوبی انجام ندهند کل کشور تحت تاثیر قرار میگیرد و این نیروها بر روی هر سکو تلاش میکنند که تولید ایمن و پایدار باشد.
از سوی دیگر، مصرف گاز در تمام بخشها به شدت بالا است و هر چقدر تولید گاز در کشور انجام میشود، به همان اندازه نیز به مصرف میرسد. این موضوع باید در همه بخشها از بخش خانگی گرفته تا نیروگاهها مورد توجه قرار گیرد و با بهینه سازی، شدت مصرف انرژی در کشور به طرز قابل قبولی و مناسبی کاهش داده شود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=255875
false
true