true
اقتصادتهران: بی شک یکی از راههای ورود سرمایه به کشور تسهیل شرایط سرمایه گذاری در مناطق آزاد و نیز مناطق ویژه اقتصادی به کشور است. مناطق آزاد دروازه ورود سرمایه به کشور و جذب سرمایه گذارانی است که به هر دلیل قصد ایجاد کسب و کار در این مناطق را دارند. از همین رو حمایت از آنان میتواند نظام اقتصادی هر کشوری را به نوعی موفقیت در اجرای پروژههای اقتصادی مختلف سوق دهد.
به گزارش اقتصادتهران، آنچه که مطرح است اینکه مناطق آزاد به یکسری زیرساختهایی نیاز دارند که مدیرعامل هر منطقه با در نظر گرفتن اولویتهای ممکن باید بتواند شرایط لازم را برای تحقق این امر فراهم کند.
به طور مثال منطقه آزاد کیش که از حیث مقوله گردشگری جزیرهای جذاب برای گردشگران محسوب میشود دارای پتانسیل لازم برای اجرای پروژههای گوناگون را دارد و یکی از اولویتهای هر سرمایه گذار برای انتقال سرمایه خود به شمار میرود.
این در حالی است که در چند سال گذشته با وجود تاکید مسئولان این منطقه به حمایت از سرمایه گذاران اما در عمل بسیاری از پروژههای گردشگری در کیش بی سرانجام رها شده است.
در واقع نگاه علمی برنامه ریزی شدهای برای جذب سرمایه وجود نداشته که به نظر میرسد در دوره جدید مسئولیت مدیرعامل این منطقه در طول 7 ماه گذشته رویکرد علمی به حوزه تجارت و صنعت گردشگری بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
به بیان دیگر در حوزه تجاری بر اساس پیش نیازها، شناخت ذینفعان بسیار حائز اهمیت است و حوزه تجاری و صنعتی و بازرگانی نیازمند تسهیل فرایند برای سرمایه گذاران از زمان آغاز تا صدور مجوز است که امری مهم و حیاتی برای سرمایه گذار است.
تامین شرایط لازم از جمله برق رسانی، زیر ساختهای فرودگاهی و نیز معرفی جاذبههای گردشگری در کنار هم میتواند مجموعه عواملی را تشکیل دهد که هم به جذب گردشگر در کیش کمک شایانی میکند هم سرمایه گذار را برای اجرا و پیاده سازی پروژههای گردشگری ترغیبت میکند.
با توجه به آن که 18 نوع گردشگری در دنیا شناخته و تعریف شده است نکته قابل توجه آن است که 16 نوع آن در کیش قابلیت اجرایی داشته و این در حالی است که از سوی مسئولان کیش و کشور در گذشته به این مهم توجه نشده است.
نگاه عملی به مقوله انواع گردشگری در جزیره کیش از اصولی ترین حمایتهایی است که میتواند در دستور کار مدیران آن قرار گیرد ضمن آن که پروندههای بسیار زیادی در حوزه فعالان اقتصادی و تجار در کیش طی مدیریتهای قبلی بی نتیجه مانده بود که موجب بی اعتمادی آنها نسبت به سازمان منطقه آزاد کیش گشته بود و این در حالی است که با بررسیهای انجام شده ظرف مدت کوتاه 28 پرونده بزرگ که بین 2 تا 14 سال تعیین تکلیف نشده بود به سرانجام رسیده است.
توجه به گردشگری سلامت و تندرستی یکی دیگر از پتانسیلهایی است که در این جزیره وجود دارد به طوری که عملیاتی کردن آن یکی از راهکارهای معرفی و شناساندن ظرفیتها به شهروندان داخل و گردشگران خارجی است.
اکنون که در آستانه هفته کیش قرار داریم در کنار ۳۰ رویداد مختلف در آن از جمله سه رونمایی از سامانه رویدادهای کیش برای رصد برنامهها یک سال آینده، سامانه فروش خدمات گردشگری برای ارائه نرخ واقعی بلیت، تور و هتل و سامانه نقشه جامع گردشگری کیش برای انواع گردشگریها شامل دانش بنیان، صنعت غذا، تندرستی، تولیدات صنعتی، فرهنگی، مذهبی و ورزشی، شرایط برای جذب بیش از پیش گردشگر به این جزیره هموارتر از قبل گردد.
در کنار شعار “ایران قوی، کیش زیبا” که به مناسبت این رویداد انتخاب شده است، امید میرود با نگاه امیدآفرین برای پیشرفت و رشد، رویکرد علمی به مسائل و ریلگذاری در اجرای برنامهها بر مبنای دانش، بتوان از ظرفیتهای این جزیره نهایت بهره برداری را در وهله نخست برای گردشگران داخلی و سپس خارجی انجام داد.
لازم به ذکر است هفته کیش از ۱۸ لغایت ۲۴ آبانماه در جزیره کیش برگزار میشود و در روز ۲۰ آبان که روز ملی کیش نامگذاری شده است، برنامههای مختلفی برای گردشگران و بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=250772
false
true