true
اقتصادتهران: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مدیریت بیمارستان ها باید بین ۵ تا ۱۵ سال در جایگاه مدیریت حضور داشته باشد تا بتواند کارهای خود را به سرانجام برساند.
به گزارش ایرنا، سید حسن هاشمی روز دوشنبه در همایش معاونان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بابیان اینکه تعداد بیمارستان های آموزشی باید کاهش یابد، افزود: رئیس بیمارستان آموزشی یک جایگاه علمی دارند و کارهای اجرایی را باید مدیرعامل بیمارستان انجام دهد.
وی به اختیارات رئیس بیمارستان اشاره کرد و گفت: درست نیست که همه اختیارات در بیمارستان در اختیار رئیس بیمارستان باشد و به نظر من باید بیمارستانها به صورت هیاتامنایی اداره شود.
هاشمی ادامه داد: بیمارستانهای کشور هنوز به شیوه سنتی اداره می شوند و لازم است با اراده قوی، هزینه و جسارت تحولات اساسی در ساختار بیمارستانهای کشور ایجاد کنیم.
** بیمارستان های آموزشی کاهش یابد
وزیر بهداشت اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که در حوزه اجرایی و نظارت وجود دارد این است که طول عمر خدمت مدیران محدود است و این مسئله برای نظارت بر کارهای اجرایی مشکل ایجاد می کند، باید برای تحول در مدیریت بیمارستانها به صورت سازمان یافته به سمتی حرکت کنیم که مدیران بیمارستانها از تجارب خارج از کشور نیز استفاده کنند و در عین حال اختیارات لازم را به مسئولان بیمارستان ها تفویض کنیم.
هاشمی ادامه داد: اکنون حدود ۲۵۰ بیمارستان آموزشی در کشور وجود دارد و لازم است برای ارائه خدمات مطلوبتر به مردم تعداد این مراکز کاهش یابد، تعدادی از آنها می توانند در هم ادغام شوند و در کل تعداد بیمارستان های آموزشی می تواند به ۱۵۰ بیمارستان کاهش یابد و ضرورتی ندارد یک دانشگاه علوم پزشکی مثل تهران ۱۷ بیمارستان آموزشی داشته باشد.
وزیر بهداشت گفت: با توجه به اینکه قیمت دلار در سال ۹۰ سه برابر شد، متاسفانه اعتباری که برای بهداشت و درمان اختصاص یافته با توجه به تغییر قیمت دلار و نرخ تورم هنوز به ارزش سال ۹۰ نیست، در حالی که توقع مردم از نظام سلامت بالاست.
وی افزود: با وجود این مشکلات و در حالی که در کشور با کمبود نیروی پزشک متخصص رو به رو هستیم و در چنین شرایطی جامعه پزشکی را مورد انتقاد قرار می دهند، در حالی که اگر همین جامعه پزشکی در خدمت سلامت مردم نباشد، چه کسی می خواهد گرفتاری های مردم را در برابر بیماری ها حل کند.
هاشمی ادامه داد: ما قربانی بی توجهی ها در دوره های گذشته هستیم، بخش آموزش مهمترین سرمایه کشور است که نسبت به آن کم توجهی شده است و امیدواریم در برنامه ششم اتفاقات خوبی بیفتد و بی توجهی های گذشته جبران شود.
وزیر بهداشت گفت: برای بهبود کیفیت خدمات بیمارستانها، تربیت ۵۰۰ مدیر بیمارستانی آشنا به تراز مالی و مسائل مربوط به درآمد و هزینه ضروری است، اما در گذشته به علت درگیری به امور روزمره به این مسائل مهم کمتر توجه شده است و تاکنون تربیت این مدیران محقق نشده است.
وی افزود: آموزش موتور اصلی خدمت و سلامت است و اگر حق آموزش به درستی ادا نشود در حوزه هایی مثل بهداشت و درمان به اهداف تعیین شده در برنامه ها نمی رسیم و سایر ماموریت ها نیز موفقیت آمیز نخواهد بود زیرا بدون داشتن فارغ التحصیلان عالم و علاقه مند نمی توان خدمات مناسبی به مردم ارائه کرد.
وزیر بهداشت اضافه کرد: برای اینکه نظام سلامت کارآمدی داشته باشیم باید برای تربیت نیروی انسانی و آموزش اهمیت ویژه ای قائل شویم و باید بدانیم که اگر در بیمارستانهای کشور پزشکان، پیراپزشکان داروسازان عالم و با مهارت کافی حضور نداشته باشد، بیمارستانها درآمدزایی کافی نخواهند داشت.
هاشمی همچنین به اجرای طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: حاصل اجرای این طرح رضایتمندی بیشتر مردم از خدمات سلامت است. گر چه در ادامه این طرح جای ارتقا وجود دارد و به خصوص در حوزه بهبود آموزش و افزایش مهارتهای نیروهای بهداشتی و درمانی کارهای بیشتری باید انجام شود، البته من به آینده بهتر امیدوار هستیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=67315
false
true