true
اقتصادتهران: معاون اقتصادی بانک مرکزی، حجم نقدینگی در پایان تیرماه امسال را ۸۳۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
پیمان قربانی امروز( سوم شهریورماه ۹۴) در نشستی در بانک مرکزی به مناسبت هفته دولت، کاهش تورم و مهار تدریجی رشد نقدینگی را از دستاوردهای بانک مرکزی در دو سال اخیر اعلام کرد و افزود: رشد نقدینگی در پایان تیر ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۲۲.۷ درصد و نقدینگی به ۸۳۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی، رقم نقدینگی در پایان تیرماه ۹۳ نسبت به پایان سال قبل را دارای رشدی معادل ۲۹.۳ درصد اعلام کرد و از کاهش ۶.۶ درصدی رشد نقدینگی در تیرماه امسال نسبت به سال قبل خبر داد.
وی با اعلام اینکه ۶۰.۷ درصد تسهیلات پرداختی در نظام بانکی طی سال گذشته در حوزه سرمایه در گردش بوده است، افزود: در اواخر ماه جاری رشد اقتصادی فصل اول ۹۴ محاسبه و اعلام خواهد شد.
ثبات با اشاره به ثبات بازار ارز و کاهش تلاطم در این بازار در دو سال اخیر، گفت: متوسط نرخ دلار در بازار آزاد از ابتدای ۹۴ تا انتهای مرداد ماه حدود ۳۳۲۰ تومان بوده که نسبت به سال قبل ۴.۱ درصد نوسان داشته است. انحراف معیار نرخ دلار ارز از ۸۳ تومان به ۳۵ تومان کاهش یافته، یعنی ۵۷ درصد کم شده است.
قربانی با بیان اینکه امیدواریم بعد از برداشتن تحریمها یکسان سازی نرخ ارز را در بانک مرکزی اجرایی کنیم، گفت: پایه پولی در پایان تیر ماه به ۱۳۳ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۱.۳ درصدی را داشته است.
به گزارش مهر، وی با بیان اینکه خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی ۷۷ هزار میلیارد ریال افزایش داشته که ناشی از تغییر نرخ ارز بوده و اثر پولی نداشته است، افزود: خالص مطالبات بانک مرکزی از بانکها ۲۵ هزار میلیارد ریال کاهش داشته است. بدهی های بانکها به بانک مرکزی در قالب اضافه برداشت به چارچوب خط اعتباری تغییر خواهد کرد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی درباره برداشت دولت از این بانک گفت: تنها برداشت از محل تنخواه گردان خزانه بوده است. در ماههای اخیر رفتار مالی دولت با بانک مرکزی منضبط بوده است.
قربانی درباره انتشار آمارها توسط بانک مرکزی اظهارداشت: مرکز آمار مرجع اعلام آمارهای اقتصادی است اما براساس بند ج ماده ۵۴ برنامه پنجم توسعه که جایگاه مرکز آمار به خوبی مشخص شده است، دستگاه های تخصصی نیز میتوانند نسبت به تولید آمار اقدام کنند. در همین راستا، بانک مرکزی در چارچوب وظایف خود تعدادی از امارهای اقتصادی از جمله نرخ تورم و نرخ رشد اقتصادی را اعلام میکند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون بانک مرکزی و مرکز آمار در حال هم فکری با یکدیگر هستند، افزود: این دو دستگاه نگاه مکملی نسبت به یکدیگر دارند و بحث جایگزینی مطرح نیست.
۲۵۰ شعبه بانکی بسته شد
در این نشست، معاون نظارت بانک مرکزی از توقف فعالیت ۲۵۰ شعبه بانکی در کشور خبر داد و گفت: این روند درسال جاری تسریع خواهد شد.
حمید تهرانفر با اشاره به این که با توجه به پیشرفتهای ایجاد شده در زمینه بانکداری الکترونیک بانکها نیز ناچار به کاهش شعب خود هستند اظهار کرد: با اقدامات انجام شده در سال گذشته فعالیت بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ شعبه بانکی متوقف شده است.
وی افزود: با وجود تمام سختی هایی که در رابطه با فعالیت و کاهش شعب بانکها وجود دارد این روند درسال جاری نیز حتما با سرعت بیشتری نسبت به سال گذشته انجام خواهد شد.
معاون نظارت بانک مرکزی در رابطه با پایان مهلت صرافیها برای انطباق با دستورالعمل جدید و تصمیماتی که بانک مرکزی در این رابطه خواهد گرفت، گفت: با پایان ۲۸ مردادماه به عنوان مهلت تعیین شده ما دیگر اختیار تمدید این زمان را نداشتیم. براین اساس صرافانی که اقدام کردند از نظر ما مجاز اعلام شده و آنهایی که اصلا مراجعه نکردهاند غیرمجاز خواهند بود.
وی درباره احتمال تغییر دستورالعمل صرافیها گفت: فعلا این دستورالعمل تغییر نخواهد کرد، اما همانطور که قانون اساسی هم ممکن است زمانی تغییر کند احتمال تغییر این دستورالعمل نیز به مرور زمان وجود خواهد داشت.
به گزاش ایسنا، تهرانفر در ادامه در رابطه با ابلاغ اخیر قانون مالیاتهای مستقیم مبنی بر ارائهی اطلاعات حسابهای بانکی به سازمان امور مالیاتی گفت: به استناد قانون و ظرفیتهایی که در بانکهاست سازمان مالیاتی میتواند از این اطلاعات استفاده کند.
معاون نظارت بانک مرکزی گفت: هدف از استفاده از اطلاعات بانکی سرکشی از حسابها و سواستفاده از آنها نیست بلکه برای شفافیت در دریافت مالیات بوده و اطلاعات مشتریان کاملا محرمانه مورد بررسی قرار میگیرد. از اینرو هیچ جای نگرانی برای سپردهگذاران وجود نخواهد داشت.
وی همچنین به اقدامات انجام شده در رابطه با ساماندهی موسسات اعتباری اشاره کرد و گفت: آنطور که اعلام میشود ۷۰۰۰ موسسه غیرمجاز وجود دارد اینگونه نیست که تمامی آنها در قد و قواره موسساتی مثل عسکریه و یا کوثر بوده و تعداد شعب بسیاری داشته باشند بلکه بسیار محدود فعالیت میکنند.
معاون نظارت بانک مرکزی توضیح داد: از بین ۷۰۰۰ موسسه، بخش عمدهای شامل صندوقهای قرضالحسنه، صرافیها، لیزینگها و تعاونیهای اعتبار هستند.
تهرانفر با بیان اینکه بخش عمدهای از صندوقهای قرضالحسنه درحال ساماندهی شدن هستند، گفت: کل صندوقهای قرضالحسنه که تحت نظارت سازمان اقتصاد اسلامی فعالیت میکنند حدود ۱۰۰۰ مورد بوده و نزدیک به ۱۷۰۰ میلیارد تومان در مجموع منابع در اختیار دارند این درحالی است که این ۱۷۰۰ میلیارد تومان حتی گاهی به اندازه منابع یکی از شعب بانکها و یا موسسات بزرگ نیز نمیرسد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به توقف افزایش میزان بنگاهداری بانکها اشاره کرد و افزود: با اقداماتی که انجام شده بنگاههای بانکها در سال گذشته متوقف شده و هیچ بانکی شرکت جدیدی ایجاد نکرده است.
معاون نظارت بانک مرکزی ادامه داد: در این میان یک استثنا وجود دارد و آن اینکه سهامدار یکی از بانکها که آن به نهاد حاکمیتی وابسته است به جای وجه نقد دو شرکت آورد، ولی در مجموع حجم بنگاهداری بانکها در حد همان میزان قبلی باقی مانده است.
تهرانفر با بیان اینکه طبق قانون رفع موانع تولید بانکها تمام اطلاعات اموال خود را در تمام سطوح به بانک مرکزی ارائه کردند، گفت: براین اساس باید طبق مدت پیشبینی شده اموال مازاد خود را به فروش برسانند که اگر نتواند طبق این آییننامه حرکت کنند با روشهای مختلف از جمله اخذ مالیات بیشتر با آنها برخورد خواهد شد.
معاون نظارت بانک مرکزی همچنین به میران اضافه برداشت بانکها اشاره کرد و با بیان اینکه در حال حاضر رقم اضافه برداشتها قابل توجه نیست، گفت: این در حالی است که اکنون فقط بانک کشاورزی اضافه برداشت بالایی دارد به همراه چند بانک خصوصی که ما برای آنها نیز محدودیتهایی ایجاد کردیم تا به حالت قبلی برگردند.
ضرب سکههای جدید طلا و نقره
همچنین، محمود احمدی، دبیر کل بانک مرکزی در این نشست از ضرب سکههای جدید و همچنین رونمایی از طرح ایران چک جدید پنجاه هزار تومانی خبر داد.
به گفته وی طرح جدید ایران چک از نظر قطعه با طرح قبلی متفاوت خواهد بود.
وی همچنین به ضرب سکه های جدید اشاره کرد و گفت: سکه های جدید نقره و طلا در قالب یک، دو نیم و پنج بها نیز ضرب خواهد شد.
دبیر کل بانک مرکزی با بیان اینکه بررسیهای بسیاری برای بسته بندی جدید سکه در بانک مرکزی انجام شده است، گفت: نوع بسته بندی سکهها برای ما اهمیت خاصی دارد و اینکه بعد از بسته شدن امکان بازشدن آن وجود نداشته باشد که در این رابطه نتایج خوبی به دست آمده و تا پایان سال جاری بسته بندی سکه ها از لحاظ امنیتی، زیبایی و شماره سری تغییر خواهد کرد.
وی گفت:در حال حاضر بازار نیاز به عرضه سکه ندارد، اما اگر لازم باشد سعی خواهیم کرد که با بسته بندی جدید ارائه کنیم.
وی در مورد اینکه آیا بانک مرکزی تصمیمی برای افزایش برداشت از خودپردازها دارد، توضیح داد: تمام تلاش ما این است که مردم بیشتر به سمت استفاده از دستگاههای کارت خوان پیش رفته و کمتر وجه نقد برداشت کنند.
وی گفت: افزایش مبلغ برداشت از خودپردازها در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد و تصمیم برای اضافه کردن آن از ۲۰۰ هزار به ۴۰۰ هزار تومان است.
وی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در سال گذشته در زمینه راه اندازی و توسعه سامانههای بانکداری الکترونیک به سامانه سپام اشاره کرد و گفت: این سامانه در دو مرحله ال سی های ریالی و ضمانت نامه بسیار موثر بوده و به عنوان بستر عملکرد سوئیفت در کشور به طور کامل تا پایان سال خواهد بود.
وی اشاره ای هم میزان تراکنش های شبکههای بانکی داشت و اظهار کرد: در سال گذشته بیش از ۱۹ میلیارد تراکنش داشتیم که با مجموع تراکنش های درون بانکی به بیش از۳۰ میلیارد تراکنش میرسد و این در حالی است که ۹۲ درصد از تراکنش های شتاب و حدود ۹۹ درصد از تراکنش های شاپرک موفق بوده است.
وی از عملکرد سامانه چکاوک سخن گفت و افزود: در سامانه چکاوک( سامانه مبادله الکترونیک چک) در مهرماه سال ۱۳۹۲ تعداد چکهای تبادل شده حدود ۵۶۳ هزار فقره بوده که تا خردادماه امسال به یک میلیون فقره رسیده است. این در حالی است که میزان تبادل چکها در چکاوک گاهی به یک میلیون و ۲۰۰ هزار مورد میرسد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=26403
false
true