true
اقتصادتهران: مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی، صرفهجویی ارزی ساخت چهار سکوی پارس جنوبی را ۱۵۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: دو سکوی باقیمانده این فاز، پاییز امسال راهاندازی میشود.
به گزارش ایسنا، محمدمهدی توسلی پور دیروز (شنبه) در حاشیه نصب سکو ۱۴B در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با بهره برداری از سکوی ۱۴B، علاوه بر تولید گاز شیرین، روزانه ۲۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۱۰۰ تن گوگرد و سالانه ۲۵۰ هزار تن گاز مایع و ۲۵۰ هزار تن اتان فرآوری میشود.
به گفته وی، با احتساب سکوی ۱۴B، ظرفیت تولید گاز در بخش فراساحل فاز ۱۴ پارس جنوبی به ۴۲ میلیون مترمکعب گاز (معادل یک و نیم میلیارد فوت مکعب) در روز خواهد رسید.
توسلیپور با اشاره به فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: فاز ۱۴ پارس جنوبی دارای چهار سکو است که روی هر سکو ۱۱ حلقه چاه تعبیه شده و در اردیبهشت و آبانماه سال گذشته دو سکو وارد مدار تولید شدند و به این ترتیب ۲۸ میلیون متر مکعب گاز برداشت صورت گرفت.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با بیان اینکه امروز سومین سکوی این فاز نصب شد، تاکید کرد: طی ۴۵ روز آینده عملیات هوچ آپ و راهاندازی را در ۱۴B خواهیم داشت و سکوی اغماری ۱۴D به عنوان آخرین سکو در یارد صدرا در حال ساخت است، بیش از ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و عملیات حفاری آن نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه عملیات حفاری سکوی ۱۴B به اتمام رسیده و لولههای BRA کار شده است، گفت: ۱۱ حلقه چاه در مرحله بهرهبرداری قرار دارند که با نصب و راهاندازی و نهایتاً تکمیل خط لوله دریای شناور نصب اسپول در موقعیت قرار میگیرد و خط بین سکوی اصلی و اقماری به همراه خط ۵.۴ اینچ اجرایی میشود.
به گفته وی، طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، نهایتاً در پاییز امسال دو سکوی B و D وارد مدار خواهد شد.
توسلیپور در خصوص هزینههای اجرای این طرح گفت: ساخت چهار سکوی فاز ۱۴، ۵۵۰ میلیون دلار هزینه در بر داشت که نسبت به موارد مشابه بیش از ۱۵۰ میلیون دلار صرفهجویی شد.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی همچنین با تاکید به این مساله که مراحل ساخت، نصب و راهاندازی صددرصد توسط شرکتهای ایرانی انجام شده، تصریح کرد: میتوان گفت ۵۰ تا ۶۰ درصد بخش تأمین تجهیزات نیز توسط سازندگان ایرانی انجام شده است. همچنین در مورد بخش خرید خارجی نیز باید گفت که این مساله از کشورهای متفاوتی انجام شده اما بیشتر کالاهای وارداتی از اروپا و آسیای شرقی بوده است.
وی با اشاره به وضعیت تأمین لولههای CRA گفت: برای اینکه در هر سکو ۵۰۰ میلیون فوت مکعب تولید داشته باشیم تخصیص منابع توسط شرکت ملی نفت صورت گرفته و برای تکمیل لولههای CRA چاههای باقیمانده سفارشگذاری مجدد توسط شرکت ملی نفت انجام شده است و به صورت جداگانه برای سکوهای در حال تولید که چاههای تکمیل نشده لوله وارد میکنیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=160295
false
true