اقتصادتهران: معاون امور دهیاری ها ی سازمان شهرداری ها و دهیاری ها کشور گفت: در دولت تدبیر و امید ۴هزار و ۲۳۹ مجوزتاسیس دهیاری برای روستا های واجد شرایط صادر شده است که با احتساب این تعداد، شمار آنها به ۳۳هزار و ۴۲۹ مجوز رسیده است.
سعیدرضا جندقیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا درباره تحقق شرایط مدیریت مطلوب و کارآمد روستایی افزود: همچنین تعیین و ارتقاء درجه ۱۹۲۳ دهیاری و افزایش تعداد دهیاریهای درجهبندی شده به ۱۷ هزار و ۴۷۸ مورد نیز بررسی شده است.
وی تصریح کرد: تخصیص ۵۱هزار و ۹۶۵ میلیارد ریال به دهیاریهای کشور در دولت یازدهم که معادل ۶۳درصد کل اعتبارات تخصیص یافته به دهیاریهای کشور از آغاز تاکنون(در مجموع ۸۲۳۱۲ میلیارد ریال) بوده، از دیگر موارد مورد توجه این دولت به دهیاری ها روستاها است.
جندقیان تاکیدکرد: تدوین پیشنویس قانون الحاق و اصلاح موادی به قانون تاسیس دهیاریهای خودکفا در روستاهای کشور و ارسال به هیات دولت برای سیر مراحل قانونی آن هم از اقدامات دولت تدبیر و امید به شمار می آید.
وی به برگزاری نخستین همایش علمی مدیریت روستایی و توسعه پایدار نیز اشاره کرد و گفت: تهیه و ابلاغ شیوهنامه راهاندازی و استقرار نهاد دهیاری در روستاهای کشور مورد دیگری است در این دولت مورد توجه قرار گرفته است.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها درباره توسعه نظام برنامهریزی در دهیاریها گفت: مشارکت در تدوین احکام و گزارشهای بخش مدیریت روستایی برنامه ششم توسعه کشور، برگزاری چهارمین جشنواره ملی طرحهای برگزیده دهیاریها، برگزاری هشت نشست ملی مدیران کل دفاتر امور روستایی و شوراهای استانداریها و همچنین تهیه پیشنویس برنامه راهبردی – عملیاتی پنجساله دهیاریها نشان از توجه این دولت به بخش روستایی دارد.
وی به اقدامات دولت یازدهم در زمینه توسعه دولت الکترونیک اشاره کرد و گفت: راهاندازی سامانه اطلاعات جغرافیایی(GIS) دهیاریها، راهاندازی سامانه آمار و اطلاعات روستاها، ثبت ۶۳ هزار رکورد در آمارنامه دهیاریها و سامانه شرکتهای تعاونی دهیاریها و برنامهریزی برای ایجاد سامانه جامع دهیاریها(حسابداری، حسابرسی و صدور پروانه ساختمان) از جمله این اقدامات محسوب می شود.
جندقیان با اشاره به موضوع توسعه نظام سرمایهگذاری در دهیاریها، تصریح کرد: ابلاغ ضوابط واگذاری پروژههای عمرانی و خدماتی دهیاریها به شرکت تعاونی دهیاریها، ابلاغ ضوابط اجاره ماشینآلات دهیاریها به شرکت تعاونی دهیاریها، تشکیل ۲۵ شرکت تعاونی دهیاریها از جمله اقدامات انجام شده در زمینه توسعه نظام سرمایه گذاری در دهیاری ها است.