اقتصاد تهران
شماره خبر : 93712
تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۰۶/۱۷
اقتصاد تهران

صادر کنندگان ایرانی نتوانستند از قطر ویزا بگیرند

اقتصادتهران: ابراهیم جمیلی گفت: اگر می خواهیم از رقبا در بازارهای صادراتی عقب نمانیم باید قوانین خود را به روز کنیم. دولت باید وظیفه حمایتی خود در بخش دیپلماسی اقتصادی را جدی بگیرد و آنرا اجرا کند.

رئیس هیئت مدیره انجمن صادر گنندگان در گفت‌وگو با ایلنا در خصوص بازار قطر و حضور بازرگانان ایرانی در این کشور پس از تحریم‌های عربستان، گفت: به دلیل نبود دیپلماسی اقتصادی نتوانستیم در بازار قطر حضور فعال داشته باشیم تا آنجا که هیچ کدام از اعضای این انجمن که جزو صادر کنندهای نمونه کشور هستند نتوانستند ویزای قطر را دریافت کنند. با این وضع چگونه می‌توانیم در بازار قطر حضور داشته باشیم؟

ابراهیم جمیلی تصریح کرد: ما به دنبال یارانه و سوبسید نیستیم فقط خواسته ما این است که قوانین و روش‌های ۳۰ سال قبل را تغییر پیدا کند اگر می خواهیم از رقبا در بازارهای صادراتی عقب نمانیم باید قوانین خود را  به روز کنیم. دولت باید وظیفه حمایتی خود در بخش دیپلماسی اقتصادی را جدی بگیرد و آنرا اجرا کند.

جمیلی گفت: هنوز هم در کشور وقتی کالایی کمیاب  یا گران می شود جلوی صادرات آن را می‌گیرند. در سال‌های قبل ما بازار میوه ترکمنستان را به صورت انحصاری در اختیار داشتیم و قسمت عمده مرکبات مازندران به این کشور صادر می‌شد اما یک شبه دستور آمد که جلوی صادرات گرفته شود و کامیون‌ها پشت مرز ماندند. همین تصمیمات سبب شد که ما آن بازار را امروز به طور کامل از دست بدهیم.