×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۴ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
صادرات ۴۰۳ میلیون دلار خرما و کشمش در سال ۱۳۹۶

اقتصادتهران: دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران از رشد ۲۰ درصدی صادرات خرما و افت ۴۶ درصدی صدور کشمش به لحاظ ارزش در سال ۱۳۹۶ خبر داد که مجموع ارزآوری آنها به ۴۰۳ میلیون دلار رسید.

کاوه زرگران، محصولات خرما و کشمش را پس از پسته، سیب و زعفران از مهمترین محصولات باغی صادراتی کشور برشمرد و افزود: پارسال بیش از ۲۵۳ هزار تن خرما به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار و ۹۶ هزارتن کشمش به ارزش ۱۵۳ میلیون دلار صادر شد.

وی رشد صادرات خرما در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال پش از آن را به لحاظ وزنی ۲۱ درصد و به لحاظ ارزشی ۲۰ درصد اعلام کرد و گفت: حدود ۵۸ درصد صادرات این محصول فقط به پنج کشور هند، پاکستان، قزاقستان، ترکیه و عراق صورت می‌ شود.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران از کاهش ۲۹ درصدی به لحاظ وزنی و ۴۶ درصدی به لحاظ ارزشی صادرات کشمش در سال ۱۳۹۶ خبر داد و گفت: بیش از نیمی از این محصول به امارات، روسیه، قزاقستان، اسپانیا و اوکراین صادر می شود.

وی تصریح کرد: با وجود چالش‌هایی چون ضایعات بالا، فرآوری و بسته بندی کم تنوع، نارسایی در تامین و عرضه بهنگام و کافی نهاده های باغی و شناخت نا کافی از رقبا و بازارهای صادراتی، صادرات پارسال محصولات باغی بیش از ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بود.

«در زمینه صادرات محصولات باغی، سهم خرما و کشمش در سال ۱۳۹۶ به ترتیب رشد ۹ درصدی و پنج درصدی را تجربه کرد».

به گفته وی، روند صعودی تولید محصولات باغی از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶ به گونه ای بود که در نخستین سال اجرای برنامه ششم توسعه این بخش توانست عملکردی بیش از اهداف در نظر گرفته شده داشته باشد.

در سال نخست برنامه ششم توسعه یعنی سال ۱۳۹۶ تولید ۱۷ میلیون تن محصول باغی برنامه ریزی شده بود که رکورد تولید ۲۱ میلیون تن ثبت شد.

زرگران گفت: سطح زیر کشت محصولات باغی کشور طبق آخرین آمار از ۲ میلیون و ۳۵۲ هزار هکتار در سال ۱۳۸۷ به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار هکتار در سال ۱۳۹۵ رسید.

به گزارش ایرنا، ایران با تولید سالیانه ۱۳۰ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و غذایی یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان موادغذایی در منطقه به شمار می‌رود که بیش از ۹۰ درصد نیاز داخلی را تامین می‌کند.

۱۱ هزار و ۲۰۰ واحد صنایع غذایی در کشور فعال است که مواد خام کشاورزی را به مواد غذایی آماده مصرف تبدیل می‌کند.

کارخانه‌های صنایع غذایی فرایند کنترل کیفیت، هدایت، نظارت و مسئولیت فنی واحدهای تولید فراورده‌های مختلف غذایی را برعهده دارند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches