true
اقتصادتهران: سرپرست دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی از صادرات یک هزار و ۷۰۳ تن قارچ خوراکی به ارزش ۲.۱ میلیون دلار در نیمه نخست سال جاری بر اساس آمار گمرک خبر داد و گفت: ایران رتبه هفتم تولید قارچ خوراکی جهان را داراست.
به گزارش اقتصادتهران، الهام فتاحی فر درباره وضعیت تولید، سطح زیرکشت و صادرات این محصول افزود: بر اساس آمارها در سال ۱۴۰۱ حدود پنج هزار و ۶۴۶ تن قارچ به ارزش ۶ میلیون و ۸۶۲ هزار دلار به کشورهای هدف از جمله قطر، ارمنستان، امارات، کویت، عراق، پاکستان، گرجستان و بحرین صادر شده است.
سرپرست دفتر امور گلخانه و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بر اساس آمار فائو در سال ۲۰۲۱ میلادی، ایران با تولید حدود ۱۸۰ هزار تن محصول قارچ رتبه هفتم تولید جهان را داراست و کشور چین با تولید (۴۱۱۱۷۷۳۶ تن)، ژاپن(۴۶۹۰۴۶ تن)، لهستان (۳۷۸۸۰۰۰ تن)، امریکا (۳۴۳۸۲۰ تن) به ترتیب رتبههای اول تا چهارم را عهدهدار هستند.
وی تصریح کرد: آمار تولید و سطح زیرکشت سال ۱۴۰۱ اما بر اساس آمار مورد تایید سازمان جهاد کشاورزی استانها، در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۷۶ هزار و ۱۱۱ تن قارچ خوراکی در سطح ۸۹۶ هکتار تولید شده که مقرر است طبق برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی هر ساله ۲۰ درصد افزایش تولید در این زمینه داشته باشیم.
فتاحی فر اضافه کرد: در حال حاضر قارچ خوراکی در اکثر استانهای کشور تولید میشود اما بخش عمده تولید مربوط به استانهای تهران، البرز، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، قزوین، خوزستان، مازندران، چهارمحال و بختیاری و همدان است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=271933
false
true